Soros a transferat 18 miliarde de dolari – Cine primește banii în România și cât?

 

O întreagă rețea de ONG-uri va primi bani, sprijinind implicarea în zone de interes pentru influențarea extraparlamentară și extraguvernamentală.

Conform unor date obținute de prestigiosul Wall Street Journal de la persoane din conducerea Fundației „Pentru o societate deschisă”, controversatul miliardar George Soros ar fi transferat cea mai mare parte a averii sale către Fundație. Suma totală s-ar ridica la 18 miliarde de dolari, o bună parte din averea sa (cunoscută), estimată la circa 23 de miliarde de dolari.

George Soros a înființat Fundația în 1979, pe baza concepției sale filosofice și a mentorului său, marele gânditor Karl Popper, iar în timp a creat filiale în 120 de țări. Până acum, donațiile primite de ONG-uri de la omul de afaceri s-au ridicat la 14 miliarde, mai exact între 500 milioane și un miliard de dolari anual.

În ultimii ani, scopul acestor finanțări este extrem de criticat, mai multe țări luând măsura interzicerii funcționării ONG-urilor sponsorizate de Soros, sau acuzându-l de amestec în treburile interne ale unor state. Cel mai concret exemplu este finanțarea loviturii de stat de la Kiev. În România, este acuzat că a finanțat ample manifestări de stradă, care au dus la căderea guvernului Ponta și au pus în pericol guvernul Grindeanu.

Datele adunate de cunoscuta jurnalistă de investigații Simona Ionescu (redactor șef Evenimentul zilei), conduc la concluzia că, în România, funcționează o întreagă rețea de ONG-uri care, în mod firesc, vor beneficia de fondurile alocate de miliardar în continuare.

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, „Expert Forum” (EFOR), CEE Trust, „Freedom House România”, Asociaţia Salvaţi Bucureștiul (Nicușor Dan), Grupul pentru Dialog Social, „Alianța pentru o Românie Curată”, Consiliul Tineretului din România, Societatea Academică din România (SAR), Asociaţia Funky Citizens, Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, Asociația „Miliţia spirituală”, ProDemocrația, Institutul de Politici Publice, Fundația Friends of Europe, Centrul Român pentru Politici Europene, Expert Forum – fac parte din această rețea.

Pe lângă ONG-urile prezentate, dar și altele, sunt diverse personalități care au beneficiat de diverse facilități: Sandra Pralong, consilier prezidențial – primul șef al Fundației pentru o societate deschisă în România și Ucraina. Apoi – Mihai Răzvan Ungureanu, Dacian Cioloș, Cristian Ghinea – finanțat de Soros, Violeta Alexandru, Cristina Guseth, Cătălin Drula, Nicușor Dan, Laura Ştefan, Eduard Hellvig (șeful SRI) și Dudu Ionescu (consilier prezidențial).

„Detalii asupra comportamentului miliardarului american George Soros și implicarea sa în politica țărilor din estul și centrul Europei sunt relevate în diverse surse pe internet și mass-media, dar am încercat să distingem între propagandă și informare”, scrie Simona Ionescu.

Fără a avea pretenția unui cuprins exhaustiv, ancheta Simonei Ionescu relevă un aspect – implicarea în zone de interes pentru influențarea / manipularea extraparlamentară și extraguvernamentală. Sub pretextul implicării civice, aceste ramificații Soros sunt implicate în tot ceea ce înseamnă controlul activității statului.

În privința cuantumului fondurilor, suma pentru România s-ar ridica la peste 3 milioane de euro, dar sunt și finanțări prin intermediari – sau direct din străinătate. În plus, legislația neclară în privința finanțării ONG-urilor – pe care o găsim în statele în care acțiunile Soros sunt bine cotate, permite finanțarea din surse obscure. Din această cauză, o cifră exactă a cuantumului sumei anuale pentru România nu poate fi oferită, dar estimarea este de ordinul zecilor de milioane de euro.


Citiți și:

ONG-urile lui George Soros trebuie să fie urgent interzise în România!

Pașoptiștii lui Soros preiau puterea în România

Adevărata rețea Soros este și în PSD și PRU: miliardarul, plăți sau întâlniri secrete cu Ponta, Costoiu, Crețu, Palada, Drăghici, Necula și Petrea
 

yogaesoteric
17 ianuarie 2018


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More