Șoșoacă îl pune la respect pe însărcinatul cu afaceri al SUA în România

Senatoarea Diana Șoșoacă îl pune la punct pe însărcinatul cu afaceri al SUA David Muniz care vrea închiderea SIIJ: „Este ilegal ca dumneavoastră, primit cu ospitalitate de oficialităţile române cu atitudine de sclavi, să vă permiteţi insolenţa de a vă implica în treburile interne ale poporului român, vorbind despre corupţie, de parcă SUA ar fi un stat imaculat. Şi noi am putea să ne pronunţăm despre alegerile din SUA, ce au făcut înconjurul lumii din cauza corupţiei şi a falsurilor”.

Diana Șoșoacă

Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, David Muniz, a încălcat grav Convenţia de la Viena din 1961 când s-a amestecat în treburile interne ale României, solicitând desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Este acuzaţia lansată de senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă. Iar aroganța lui Muniz este cu atât mai mare, cu cât românii l-au primit cu ospitalitate, autorităţile din România mergând chiar până la slugărnicie în relaţia cu americanul, subliniază Șoșoacă.

Statele Unite ale Americii nu este cazul să vorbească despre corupţia din alte ţări, câtă vreme ele însele n-au fost în stare să-şi rezolve această problemă internă. Ba mai mult: câtă vreme presa încă vorbeşte despre ceea ce pare a fi o uriaşă fraudă la alegerile prezidenţiale din 2020, pusă în scenă pentru răsturnarea preşedintelui Donald Trump şi pentru instalarea lui Joe Biden la Casa Albă, adaugă senatoarea.

România este un stat independent şi suveran. De aceea, poporul român merită scuze de la însărcinatul cu afaceri David Muniz pentru aroganţa comisă de acesta, încheie senatoarea ex-AUR.

Iată întreaga postare de pe Facebook a Dianei Iovanovici-Șoșoacă:

În urmă cu câteva luni, cam pe la vremea când Biden era ales, să zicem, preşedinte al SUA, diplomatul Jessica Kim, rezidentul regional al acestui stat în România, a făcut afirmaţii defăimătoare la adresa justiţiei din România, dezaprecieri şi a avut tupeul de a solicita desfiinţarea SIIJ (n.r. click aici pentru a citi), jignind nenumăraţi magistraţi, jurişti, avocaţi şi mai ales, întregul popor român, încălcând grav regulile diplomatice impuse de Convenţia de la Viena (1961). La acel moment, am fost unicul senator român care a luat atitudine la un post public de televiziune şi am reacţionat într-un mod diplomatic, menţionând că nu este permis niciunui stat, indiferent de puterea mondială pe care o deţine, să manifeste ingerinţe în treburile interne ale altui stat, aşa cum nici noi nu ne permitem să manifestăm astfel de ingerinţe, iar reprezentanţii Statului Român ar fi necesar să ia atitudine şi să încetăm cu poziţia de sclavi în faţa altor state, indiferent cât de puternice sunt. Evident, niciun oficial român nu a luat atitudine, deşi România este stat suveran.

La 3 luni de la acest eveniment inacceptabil, lipsa de respect faţă de poporul român, faţă de România suverană, naţională şi independentă, a fost repetată, de această dată de la un nivel foarte înalt: charge d’affaires USA, domnul Muniz. Acesta a avut insolența impardonabilă să se pronunţe asupra urgentării desfiinţării SIIJ, precum şi afirmaţii care induc ideea că această instituţie ar fi culpabilă de corupţia din România, discreditând astfel tot ceea ce înseamnă justiţie, popor, legalitate, decizii ale Curţii Constituţionale, manifestând ingerinţe în treburile interne ale Statului Român, încălcând dispoziţiile Convenţiei de la Viena (1961) cu privire la relaţiile diplomatice, care interzice categoric ingerinţa oricărui stat în treburile interne ale altui stat.

Este inacceptabil, ilegal, inadmisibil ca dumneavoastră, domnule Muniz, primit cu atâta ospitalitate de poporul român şi, mai ales, de oficialităţile române cu atitudine de sclavi, obedienţi şi îngenuncheaţi, să vă permiteţi insolenţa de a vă implica în treburile interne ale poporului român, vorbind despre corupţie, de parcă SUA ar fi un stat imaculat. Şi noi am putea să ne pronunţăm cu privire la aşa-zisele alegeri din SUA, care, din cauza corupţiei (ups) şi a falsurilor (aşa cum au prezentat presa şi politicienii dumneavoastră), au ajuns să facă înconjurul lumii şi exemplu de «așa nu», motiv pentru care Preşedintele Trump a pierdut – prin fraudă – tot cum zic presa şi politicienii dumneavoastră. Însă nu o facem! Este de ajuns! Dacă nu aveţi respect pentru ţara noastră, nu vă obligă nimeni să staţi aici, dar nu aveţi dreptul şi nici căderea de a ne judeca pe noi, când voi aveţi atâtea probleme la nivel intern. Convenţia de la Viena este obligatorie inclusiv pentru SUA. Corupţie există în toată lumea şi fiecare stat luptă aşa cum poate pentru eradicarea ei. Însă niciodată să nu vă mai permiteţi să vă pronunţaţi cu privire la treburile interne ale României, întrucât încălcaţi toate normele diplomatice pe care v-aţi obligat să le respectaţi.

David Muniz

Am fost destul sub ocupaţie străină, ca să înţelegem ce se petrece, mai ales că aveţi concursul unei clase politice trădătoare române, care vă permite mai mult decât v-aţi permite dumneavoastră. Chiar dacă aceşti fameni ai clasei politice vă permit, dumneavoastră s-ar cuveni să aveţi demnitatea şi probitatea profesională de a refuza să cădeţi în latura insolenței şi ilegalităţii, încălcând norme imperative diplomatice.

Vă aduc la cunoştinţă că de fiecare dată când am fost supuşi de alte puteri, întotdeauna am găsit resurse să ne eliberăm şi să ne recuperăm independența.

Nu mi-am închipuit că în sec XXI vom avea de înfruntat încă o tentativă de îngenunchiere de la cei care ar fi fost de așteptat să fie parteneri egali!

Suntem unicul popor care a impus şi primit taxe Imperiului Roman (n.r. este vorba despre tributul pe care Imperiul Roman i l-a plătit Daciei după bătăliile de la Tapae din 87-88), am învins Imperiul Otoman şi suntem cei care am oprit sclavizarea Europei şi distrugerea creştinismului, oprind expansiunea otomană; am fost cei care au avut victorii şi asupra estului, şi asupra vestului în cel de-al Doilea Război Mondial, aşteptând ajutor de peste ocean în zadar, şi datorită acţiunilor României, acest război nedorit de noi a fost scurtat cu 6 luni; am fost oprimaţi de sovietici şi am scăpat şi de ei, eliberându-ne; am învins şi Imperiul Austro-Ungar, recuperându-ne teritoriile!

La acest moment suntem parteneri egali ai tuturor statelor lumii!

În calitate de senator şi cetăţean român, avocat apărător al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români, în virtutea dreptului la libera exprimare şi opinie, drepturi constituţionale şi ale Cartei Drepturilor Omului, solicit să vă cereţi scuze întregului popor român, statului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil România, pentru afirmaţiile şi ingerinţa în treburile interne ale acesteia şi să vă revizuiţi atitudinea, conform normelor diplomatice internaţionale!

Citiți și:
Diana Șoșoacă divulgă cârdășia dintre politicieni și corporații
CSM să înveţe de la Șoșoacă. Propunerile senatoarei pentru reformarea Justiţiei
Diana Șoșoacă îl face praf pe Cîțu – punctează oficial, exact la țintă!

 

yogaesoteric
17 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More