Specialiști către ONU: «Sunt 100 de civilizații extraterestre. Pregătiți-vă!»

Nu mai este decât un pas până la întâlnirea cu extratereştrii. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Academiei de Ştiinţe din Anglia. Şi nu vorbesc de o civilizaţie, ci de o sută chiar.

„Acum nu ne mai întrebăm dacă suntem singuri în Univers, ci când ne vom întâlni cu civilizaţiile extraterestre”, ne sugerează oamenii de ştiinţă care par destul de încrezători într-o astfel de întâlnire.

Aceştia au publicat un studiu în revista Philosophical Transactions of the Royal Society Academy, preluat apoi şi de BBC, în care vorbesc despre existenţa civilizaţiilor extraterestre, al căror număr a fost estimat la o sută pe baza unui calcul propus în 1960 de astronomul Frank Drake, în prezent coordonatorul SETI, programul pentru căutarea civilizaţiilor extraterestre.

„În baza cunoscutei ecuaţii Drake, care ajută la determinarea numărului de civilizaţii din galaxie şi posibilitatea venirii în contact cu ele, putem spune că, în fiecare moment, în Univers există între 10 şi 100 de civilizaţii extraterestre”, a declarat dr. Martin Dominik, profesor la St. Andrews University.

Experţii britanici recomandă înfiinţarea în cadrul structurilor ONU a unei agenţii speciale competente care să se ocupe de problemele legate de aşteptata întâlnire cu civilizaţiile extraterestre.

Dr. Martin Dominik a încercat să ne şi pregătească pentru o astfel de întâlnire, sugerând faptul că asemenea civilizaţii nu sunt „generatoare de pericole”, aşa cum se crede.

Teorii privind efectele unei întâlniri de gradul 3

Oamenii de ştiinţă spun că frica de necunoscut a generat de-a lungul timpului o grămadă de ipoteze apocaliptice despre întâlnirea cu fiinţele din afara globului terestru. Dacă unii cred că un asemenea eveniment este de dorit, alţi oameni de ştiinţă spun că ar trebui să evităm pe cât posibil o asemenea întâlnire.

Simon Conway Morris, Cambridge: „Este foarte multă linişte în spaţiu, dar lucrurile nu vor rămâne aşa.”

Dr. Simon Conway Morris de la Universitatea Cambridge este unul dintre oamenii de ştiinţă care au participat la studiul menţionat mai sus. Omul de ştiinţă a spus că civilizaţiile extraterestre au avut tot timpul să se dezvolte în condiţiile în care în Cosmos există cel puţin 100 de miliarde de galaxii, iar sistemul nostru solar este tânăr în comparaţie cu restul Universului, cu o diferenţă de 9,1 miliarde de ani. Dar dr. Morris susţine că o întâlnire cu civilizaţiile extraterestre nu ar avea efecte benefice pentru omenire. Asta pentru că ar fi interesaţi doar de resursele Terrei.

Stephen Hawking: „Extratereştrii există, dar nu trebuie să-i contactăm.”

La rândul său şi omul de ştiinţă Stephen Hawking crede că o asemenea întâlnire de gradul 3 nu ar fi indicată. Acesta spune că este posibil ca extratereştrii să-şi fi irosit toate resursele planetei lor şi să încerce să descopere unele noi. „Într-o asemenea situaţie, extratereştrii ar putea căuta planete noi pe care să le colonizeze. În cazul în care ar intra vreodată în contact cu noi, situaţia ar putea fi similară cu descoperirea Americii. Cu toţii ştim ce s-a ales de indieni”, a adăugat Hawking.

Albert Harrison, psiholog: „Poate că ei sunt prea departe de noi şi niciodată nu vom reuşi să ne întâlnim unii cu alţii.”

Acesta este de părere că extratereştrii nu îşi doresc cucerirea întregului spaţiu interstelar. Dar îşi fundamentează teoria pornind de la ideea că oamenii tind către coexistență paşnică. Iar dacă extratereştrii seamănă cu noi, atunci vor împărtăşi şi ei aceeaşi atitudine nonviolentă. „Orice este posibil. Ei pot exista, însă noi nu ştim exact ce căutăm”, mai spune Harrison.

Astronomul de la Vatican: Extratereştrii sunt prietenii lui Dumnezeu!

Părintele Gabriel Funes, astronomul şef al Vaticanului, mărturiseşte că el crede în existenţa „fraţilor extratereştri” şi că omenirea nu este singura formă de viaţă din Univers, ba din contră, ar putea fi ultima. Acesta crede în existenţa unei întregi comunităţi extraterestre, care este „în strânsă relaţie de prietenie cu Creatorul”.

Ce cred oamenii?

Sondajele efectuate de-a lungul timpului arată că oamenii nu privesc cu teamă o posibilă întâlnire cu o civilizaţie extraterestră.

De exemplu, printre oamenii obişnuiţi, 86% dintre americani sunt de părere că extratereştrii sunt fiinţe prietenoase.

Primele „dovezi”

Obiectele neidentificate şi extratereştrii apar încă din Antichitate în picturi, pietroglife sau sculpturi, care par a fi mărturia trecerii OZN-urilor pe Terra şi chiar sprijină ideea contactului cu lumea extraterestră.

Mitul cercurilor din lanurile de grâu

Apar peste tot în lume şi sunt considerate a fi semne lăsate de extratereştri pe Pământ! Este vorba despre controversatele cercuri din lanurile de grâu. Dar ce sunt cu adevărat aceste desene geometrice: fenomene paranormale sau afaceri profitabile?

Mulţi sunt tentaţi să spună că SUA reprezintă cea mai vizitată zonă de către fiinţele de pe alte planete, însă conform ştirilor publicate de-a lungul timpului, „omuleţii verzi” au fost văzuţi pe tot globul pământesc, începând cu Panama şi terminând cu Pyongyang.


Citiți și:

Desecretizarea fenomenului OZN la scară mondială

Agenda OZN a guvernului din umbră – programul secret referitor la OZN-uri

Misteriosul și fascinantul fenomen OZN

 

yogaesoteric
17 februarie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More