Viața pe Marte: o piatră ciudată „în formă de jucărie sexuală” a fost văzută pe planeta roșie

La câteva săptămâni după „cubul extraterestru” reperat pe Lună de un robot chinez, robotul american Curiosity a fotografiat o piatră pe planeta roșie a cărei originalitate stimulează probabil imaginația utilizatorilor de internet.

O fotografie făcută recent de robotul NASA care explorează planeta Marte din 2012, a atras atenția utilizatorilor de internet care nu au ezitat să-i compare forma cu… o jucărie sexuală.

Fotografia acestei pietre mici, făcută la craterul Gale, a fost distribuită pe Twitter de Paul Scott Anderson, un jurnalist american, și a stârnit reacții hilare.

O față, o formă…

Eroziunea este, fără îndoială, explicația științifică din spatele acestei forme, dar „pareidolia”, adică tendința creierului de a crea sens prin asocierea formelor aleatorii, apare des printre cei care studiază fotografiile planetei roșii. În urmă cu doi ani, Perseverance a făcut o poză în care a fost ușor de distins forma unui chip uman.

De data aceasta însă a existat un nou tip de reacție: o companie NFT (aceste obiecte virtuale de colecție), a contactat jurnalistul pentru a-i explica faptul că imaginea pietrei îi aparține… desi această fotografie este pusă la dispoziția publicului de către agenția spațială americană.

„Drepturi rezervate asupra pietrei”

Foarte serioasă, compania Neo NFT i-a trimis o scrisoare lui Paul Scott Anderson în care îi detaliază că are „drepturile rezervate asupra pietrei” și îl îndeamnă să șteargă toate imaginile postate pe contul său de Twitter. Compania Neo NFT pretinde că vinde „NFT-uri care ne oferă drepturi de exploatare a asteroizilor din apropierea Pământului”. Inclusiv cei de pe Marte.

Citiți și:
Document CIA: Piramide misterioase și viața pe Marte a extratereștrilor înalți
Marte nu a fost dintotdeauna vecinul nostru. Ipoteză surprinzătoare

 

yogaesoteric
7 mai 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More