Specialiștii au constatat că vaccinul Johnson & Johnson provoacă o afecțiune neurologică rară

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a înscris sindromul Guillain-Barré, o afecţiune neurologică rară, ca efect secundar „foarte rar” al vaccinului anticovid produs de Johnson & Johnson.

Potrivit EMA, 108 cazuri de sindrom Guillain-Barré au fost semnalate în lume până la data de 30 iunie, la un număr de peste 21 de milioane de persoane cărora li se administrase până la acea dată vaccinul Janssen al companiei americane Johnson & Johnson, scrie AFP. O persoană a decedat în urma respectivei maladii produse de substanța experimentală cu care a fost injectată.

După ce a evaluat datele disponibile, Comitetul de evaluare a riscurilor în materie de farmacovigilenţă al EMA (PRAC) a considerat că o relaţie cauzală între vaccinul covid Janssen şi sindromul Guillain-Barré este posibilă”, a informat agenţia într-un comunicat.

Sindromul Guillain-Barré este o afecţiune a nervilor periferici caracterizată printr-o slăbiciune, chiar o paralizie progresivă, care debutează cel mai adesea la nivelul picioarelor şi urcă uneori până la a afecta muşchii respiratori, apoi nervii de la nivelul capului şi al gâtului.

Citiți și:
Agenția Națională a Medicamentului avertizează medicii de familie asupra cazurilor mortale în urma utilizării vaccinului Johnson&Johnson
Johnson&Johnson se grăbește să ascundă gunoiul sub preș: deschide procedura de faliment

yogaesoteric
15 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More