Sperietoarea – O amenințare mai mare la adresa securității Europei decât afluxul de migranți

O ameninţare mai mare la adresa securităţii Europei decât afluxul de migranţi este ceea ce a fost numit „Monstrul Frankenstein din Europa Centrală”. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a subliniat în mod clar c-a avertizat recent că perspectivele pentru pace în Ucraina sunt mici, atâta timp cât actualul regim de la Kiev rămâne la putere. Mai rău, având în vedere o nouă erupţie de provocări din partea regimului de la Kiev, întreaga regiune este ameninţată de conflicte şi chiar de un război complet, care ar înghiţi Europa. Statele Unite nu se opresc niciodată din a căuta noi teatre de luptă – atât timp cât acestea nu se află pe teritoriul american.

Este foarte evident, şi inacceptabil, că regimul de la Kiev şi preşedintele său, Poroșenko (nume real Pytr Shenko), care are doar 9% din sprijinul poporului, este hotărât să atragă Statele Unite şi Alianţa Militară NATO într-un război cu Rusia.

Conduita politicienilor ucraineni este aceea a unui regim anarhic scăpat de sub control. Creaţia lui Frankenstein este în întregime responsabilitatea guvernelor americane şi europene care au sponsorizat, au permis şi au condus la comportamentul său nesăbuit.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a avut dreptate atunci când a spus că Rusia este cea care împiedică Europa să se alăture războiului, prin faptul că nu răspunde conduitei provocatoare a regimului de la Kiev.

Recentul incident de la strâmtoarea Kerci a fost o încercare flagrantă a lui Poroșenko de a incita un conflict cu Rusia. Cele trei nave de război ucrainene au încălcat frontierele maritime ruse într-o manevră deliberat ameninţătoare. La fel ca orice guvern, Moscova era în dreptul său legal de a reţine navele puternic înarmate şi pe cei 24 de membri ai echipajelor, dintre care unii au fost identificaţi ca fiind membri ai Serviciului Secret. În mod abuziv, regimul de la Kiev a acuzat Rusia de încălcarea legii, în timp ce regimurile Statelor Unite şi ale UE și presa corporativă au dojenit Rusia pentru incident. Poroșenko a făcut în acest timp turul mass-media americane şi europene, solicitând sprijin militar american şi din partea NATO.

Săptămâna trecută s-a raportat că Flota a 6-a a Marinei Statelor Unite intenţionează să trimită o navă de război în zona Mării Negre „ca răspuns la agresiunea Rusiei”. Avioane de luptă americane au zburat săptămâna trecută peste teritoriul ucrainean sub acoperirea aşa-numitului tratat „Cerul deschis”, într-un evident spectacol de forţă pentru Moscova. În urma incidentului de la strâmtoarea Kerci, regimul de la Kiev a făcut mai mulți pași pentru a inflama tensiunile cu Rusia.

Rapoarte credibile informează că forţele armate ucrainene mobilizează artileria şi trupele pe linia de contact cu regiunile Luhansk şi Donetsk din regiunea separatistă Donbas. Regimul de la Kiev a purtat un război de intensitate scăzută împotriva poporului etnic rus din Ucraina de Est în ultimii patru ani, din cauza refuzului lor de a accepta legitimitatea loviturii de stat americane din februarie 2014, care a înlăturat guvernul ales.

În ciuda unui tratat internaţional de pace, Acordul de la Minsk din 2014 şi 2015, regimul de la Kiev nu a arătat niciun semn că ar acorda autonomie regiunilor Donbas şi a continuat campania militară agresivă. Mobilizarea de săptămâna trecută a armatei ucrainene şi rapoartele care indică prezența trupelor NATO sugerează că regimul de la Kiev destabilizează în mod deliberat regiunea.

Poroșenko şi acoliții lui fac apel la sprijinul NATO, în eventualitatea unei confruntări cu Rusia. Aceasta arată că în mod premeditat se urmărește declanșarea războiului, ceea ce a fost o tendinţă a regimului de la Kiev de când a preluat ilegal puterea prin lovitura de stat sprijinită de CIA, în 2014. Guvernele american şi europene sunt responsabile de crearea unei situaţii extrem de periculoase, prin acordarea de sprijin militar şi financiar Kievului.

Guvernele occidentale sunt pe deplin responsabile pentru situaţia actuală de instabilitate şi potenţial incendiară. Ei trebuie să acţioneze imediat pentru a opri regimul de la Kiev, dacă doresc cu adevărat să menţină pacea cu Rusia.

Citiți și:

Ucraina a provocat Rusia în Marea Neagră pentru ca incidentul să fie speculat de Occident

Adevărul despre Rusia și situația actuală din Ucraina – o nouă încercare masonică de a declanșa un conflict mondial

yogaesoteric

19 decembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More