Stabilit științific: Pandemia de covid urâțește

Aceasta este descoperirea uimitoare a unui studiu sociologic dat publicității de compania americană de cosmetică dermatologică Advanced Dermatology.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.463 de persoane aflate într-o relație de cuplu cu o vechime de cel puțin un an.

Repondenții au fost 51% bărbați și 49% femei, cu o medie de vârstă de 38 de ani.

Dintre cei chestionați, 2 din 3 persoane au declarat că „ființa iubită arată mai rău decât înainte de începutul pandemiei”.

O proporție de 79% dintre repondenți au afirmat că „jumătatea” lor ar fi necesar să mai slăbească, iar 55% au declarat că sunt jenați de felul în care arată ființa iubită, cu ocazia diferitelor ocazii sociale.

Mai bine de jumătate (52%) dintre cei chestionați au declarat că partenerul se îmbracă mai neglijent, iar 45% au afirmat că acesta/aceasta petrece mai puțin timp pentru a se îngriji.

Studiul sociologic, citat de Zero Hedge, afirmă:

Am pus întrebarea ce anume ar modifica oamenii în înfățișarea ființei iubite, dacă ar avea această posibilitate. În primul rând, 79% dintre persoanele chestionate au declarat că aceasta ar fi necesar să mai slăbească. Destul de puțin: 10 kilograme în medie. 

Aspectul este și el important: 69% au afirmat că și-ar dori ca ființa iubită să se aranjeze cu mai multă grijă.

Unde mergem, în afară de sala de sport și de dermatolog? O comunicare bună rezolvă multe probleme în relații, deci ați putea începe cu asta, dacă vă faceți griji. Trei din patru persoane spun că au vorbit cu contrapartea lor despre aceste transformări, într-un fel sau altul. Mai bine de jumătate (52%) i-au vorbit celuilalt pe șleau, în timp ce restul (48%) au făcut-o prin comentarii mai subtile.

Compania de dermatologie afirmă că „explozia” pe care o constată în industria de resort „începe astfel să capete sens”.

Repondenții declară că schimbările cele mai notabile au fost: burți mai umflate, fețe mai grase și funduri mai mari”, arată studiul.

Documentul afirmă că ieșirea persoanelor din rutina cu care erau obișnuite înainte de pandemie este principalul motiv pentru care unele dintre ele au devenit „delăsătoare”.

Întreținerea fizică și înfățișarea au avut ambele de suferit, mai arată sondajul.

Citiți și:
Pandemia amplifică tulburările psiho-emoționale. Mai mult de 40% din adulții americani s-au plâns în ultimele 7 luni de anxietate sau depresie
Un medic kineziterapeut ne propune să ne tratăm cu mișcare, nu cu medicamente

 

yogaesoteric
19 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More