Steve Bannon consideră «vestele galbene» o sursă de inspiraţie pentru lumea întreagă

 

Fostul consilier al preşedintelui Statelor Unite, Steve Bannon, afirmă într-un interviu pentru LʼExpress că „acești perdanți ai globalizăriiˮ duc astăzi „mama bătăliilorˮ. După părerea lui, „vestele galbeneˮ au „câştigat prima rundă împotriva elitelorˮ atunci când Emmanuel Macron a anunţat, pe 10 decembrie 2018, mai multe măsuri pentru a sprijini puterea de cumpărare.

„În ţara revoluţiei franceze, mişcarea «vestelor galbene» duce astăzi mama bătăliilor. Ei sunt sursă de inspiraţie pentru lumea întreagăˮ, a declarat fostul strateg al lui Donald Trump, Steve Bannon, pentru săptămânalul LʼExpress.

„Aceşti perdanţi ai globalizării, pauperizaţi ca niciodată, se trezesc şi strigă «Stop!». Frumuseţea acţiunii lor este că ea reuneşte oameni de dreapta ca şi de stânga, ceea ce este definiţia poporului şi a populismuluiˮ, adaugă fostul consilier al preşedintelui american, care a fost invitatul vedetă al congresului Adunării Naţionale, în martie 2018, şi a lansat, la Bruxelles, fundaţia The Movement, pentru a forma o reţea a partidelor naţionaliste şi populiste.

După părerea lui, preşedintele francez este „o marionetăˮ. „Nu e conectat la realitate. Sub haina lui nu există nimicˮ, el e „un pic un Barack Obama francezˮ, spune cel care intenţionează să formeze o federaţie a formaţiunilor naţionaliste populiste în Europa, în vederea alegerilor europene din mai.

„O nouă ordine mondialăˮ

Fostul director al site-ului de ştiri alt-right (extrema dreaptă din Statele Unite), Breitbart, consideră că „neo-naziştii americani şi europeni sunt o bandă de loser-iˮ şi că „n-au loc în dezbaterea politicăˮ. El promovează o „revenire la statul-naţiune centralizat, care se sprijină pe naţionalism economicˮ, unde „contează cetăţeniaˮ. Acesta consideră că „Islamul este o mare religieˮ, dar că „şi Germania sau Ungaria au o civilizaţie proprie. Şi oamenii care trăiesc acolo este necesar să poată decide dacă vor să primească migranţi şi câţiˮ.

Afirmă că el crede într-o „nouă ordine mondială (care) se va forma, cu o alianţă de cooperare în cadrul lumii iudeo-creştine, cu Israelul, Rusia, Europa şi Statele Unite. Căci adevăratul nostru duşman comun este Partidul comunist chinezˮ.

The Movement a anunţat venirea în rândurile sale a fiului preşedintelui brazilian de extremă dreaptă Jair Bolsonaro, Eduardo Bolsonaro, care va reprezenta acolo „naţiunile latino-americaneˮ. Organizaţia lui Bannon a declarat, de asemenea, că-l primeşte pe unul dintre şefii opoziţiei pro-ruse din Muntenegru, Nebojsa Medojevic.

Citiți și:

«Vestele galbene» şi decesul falsei democraţii

O ideologie derutantă: alternaționalismul

 

yogaesoteric
29 martie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More