Ştiaţi că scorţişoara face minuni pentru îngrijirea pielii?

Beneficiile unui condiment preţios

Mirosul inconfundabil al scorţişoarei ne încântă oricând simţurile, fie că este vorba despre mâncare sau despre produse cosmetice. Dar în afară de mireasma extraordinară cu care ne bucură, scorţişoara poate face minuni pentru îngrijirea pielii!

Cândva, scorţişoara era atât de preţioasă încât valora mai mult decât aurul. În antichitate, egiptenii o foloseau pentru a-şi îmbălsăma morţii, iar romanii o ardeau în timpul slujbelor mortuare (spre exemplu, Nero, împăratul Romei, a ars întreaga rezervă de scorţişoară pe un an la moartea soţiei sale). Scorţişoara este pomenită chiar şi în Biblie, Moise folosind-o la prepararea unor uleiuri. Proprietățile ei binefăcătoare au fost descoperite încă de pe atunci, scorţişoara fiind utilizată atât pe post de condiment şi de conservant, cât şi ca medicament pentru răceli sau probleme digestive.

Scorţişoara te ajută să slăbeşti, dar şi să tratezi anumite afecţiuni ale pielii

Astăzi, scorţişoara este un condiment considerat banal şi folosit cu precădere pentru a da o aromă aparte dulciurilor pe care le facem. Cei mai mulţi dintre noi nu ştiu însă că scorţişoara nu este bună numai în bucătărie.

Iată câteva lucruri interesante despre scorţişoară: ajută la reducerea nivelului zahărului din sânge şi, implicit, la scăderea în greutate, ameliorează durerile de cap, micşorează nivelul colesterolului, reduce anxietatea, stabilizează temperatura corpului, ajută la o mai bună asimilare a nutrienţilor, iar lista poate continua.

În afară de proprietăţile medicinale, scorţişoara are şi numeroase beneficii în ceea ce priveşte îngrijirea trupului. Nu degeaba este folosită ca ingredient într-o serie de produse cosmetice ca săpunuri, loţiuni de corp, creme, geluri de duș, parfumuri.

Iată, pe larg, de ce ar trebui să foloseşti şi tu scorţişoară în rutina de îngrijire.

4 beneficii pe care scorţişoara le oferă trupului tău!


1. Este un extraordinar exfoliant natural.
Este îndeajuns de aspră ca să exfolieze bine pielea, dar şi suficient de blândă ca să o catifeleze şi să nu o agreseze. Îţi poţi prepara un scrub pentru exfolierea tenului folosind scorţişoară, zahăr, praf de copt şi apă. Acest amestec va îndepărta mizeria şi va curăţa porii, lăsând pielea strălucitoare. Poţi apela şi la o mască cu scorţişoară, lapte şi miere, pentru hidratarea tenului.

2. „Şterge” ridurile fine de pe faţă. Aplicată pe faţă, scorţişoara ajută la o mai bună circulaţie a sângelui de la nivelul epidermei. Acest lucru face ca pielea să pară mai proaspătă şi mai regenerată, iar ridurile fine îşi reduc astfel aspectul, devenind mai puţin vizibile. Dacă îţi faci o mască cu scorţişoară, este bine să eviţi zona ochilor deoarece poate irita destul de uşor pielea. De asemenea, dacă vrei să-ţi măreşti natural buzele, scorţişoara este soluţia!

3. Este un bun tratament pentru acnee. Datorită proprietăţilor antibacteriene, antivirale, antimicrobiene şi antiinflamatorii, scorţişoara reuşeşte să vindece acneea, uscând coşurile şi aducând mai mult oxigen la suprafaţa pielii, printr-o mai bună circulaţie a sângelui. Amestecă trei linguriţe de miere cu o linguriţă de pudră de scorţişoară ca să obţii un tratament împotriva coşurilor. Aplică pasta obținută pe coşuri şi lasă să acţioneze o noapte. Ai grijă să nu îţi irite pielea, deci nu aplica tratamentul în fiecare seară.

4. Stimulează creşterea părului. Datorită proprietăţilor de stimulare a circulaţiei, scorţişoara poate creşte şi activitatea circulaţiei sângelui de la nivelul scalpului, ajutând astfel şi la o creştere mai rapidă a firului de păr. Dacă te confrunţi cu căderea părului, îţi poţi face o mască dintr-o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline (puţin încălzit), o linguriță de scorţişoară şi o linguriţă de miere. Aplică această mască la rădăcina părului şi las-o să acţioneze 15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă şi apoi spală-te pe cap.


Citiți și:

Cosmetice naturiste la îndemâna fiecăruia

Uleiurile volatile naturale, un minunat mijloc de susţinere, îmbunătățire şi ajutorare a sănătăţii (1)

 

yogaesoteric
20 ianuarie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More