Ştiţi ce a fost Comitetul American al Europei Unite? E esenţial să ştim, ca să înţelegem mai bine…

Comitetul American al Europei Unite – The American Committee on United Europe (ACUE), fondat în 1948, a fost o organizaţie care a căutat să contracareze ameninţarea comunistă în Europa, promovând politica integrării europene. Primul finanţator era fostul şef al Biroului Serviciilor Strategice (Office of Strategic Services, OSS) pe timp de război, William Joseph Donovan. Structura organizaţiei a fost prezentată în linii generale la începutul verii lui 1948 de Donovan şi Allen Wallen Dulles.

Documente guvernamentale americane declasificate au arătat că ACUE a fost întâiul finanţator al Mişcării Europene şi Campaniei Europene de Tineret. ACUE a primit finanţare de la fundaţiile Rockefeller şi Ford. Politica Statelor Unite a fost să promoveze Statele Unite ale Europei, și în acest scop comitetul a fost folosit spre a-şi întinde discret pâlnia spre fondurile CIA – de la mijlocul anilor ’50 ACUE a primit aproximativ 1.000.000 de dolari pe an, de la pro-federalişti europeni care susţineau organizaţii gen Consiliul Europei, Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului, Comunitatea Europeană de Apărare.

ACUE „a fost o organizaţie care a căutat să contracareze ameninţarea comunistă în Europa” este o explicație pentru cei naivi şi pasivi, care înghit pe nemestecate tot se spune la televizor și nu-și pun nicio întrebare. Ideea Statelor Unite ale Europei au avut-o stăpânii masonilor încă de pe vremea când Lenin nici nu se născuse. Ca să înţelegem mai bine, iată câteva detalii despre personajele şi organizaţiile importante în această direcţie.

William Joseph Donovan (1883 – 1959)

Şeful Biroului Serviciilor Strategice (Office of Strategic Services, OSS), precursor al CIA. Cunoscut ca „părintele serviciilor secrete americane” şi „părinte al CIA”. Membru al ordinului masonic al Cavalerilor de Malta. Chiar dacă neoficial, a avut însă un rol determinant în formarea CIA prin protejatul său Allen Dulles. În 1949, devine preşedintele acestui American Committee on United Europe (ACUE), vicepreşedinte fiind Allen Dulles.

Józef Hieronim Retinger (1888 – 1960)

Fondator al Mişcării Europene dar şi unul dintre fondatorii grupului Bilderberg. După cum ştiţi, sub impulsul lui David Rockefeller, Grupul Bilderberg se întruneşte pentru prima dată la Hotel de Bilderberg (de unde şi denumirea ulterioară a grupului), lângă Arnhem, între 29 şi 31 mai 1954.

Allen Dulles (1893–1969)

Prieten apropiat al familiei Rockefeller, director al Central Intelligence (de-facto şef al Agenției Centrale de Informații, U.S. Central Intelligence Agency), membru al comisiei Warren, partener al firmei internaționale de avocatură Sullivan & Cromwell care a făcut afaceri cu regimul nazist. Fratele lui John Foster Dulles. Cavaler de Malta. După război devine şeful nou createi Agenții Centrale de Informații (CIA), ajutat fiind de Henry Kissinger, ce lucrase pentru Serviciul de Informații al Armatei (Army Intelligence). Membru al Consiliului pentru Relații Externe (CFR). În 1953, împreună cu fratele său, în cadrul operațiunii Ajax, l-a înscăunat în Iran pe nepopularul şah pro-occidental Mohammad Reza Pahlavi. Tot ei au realizat dezastrul invaziei de la Golful Porcilor, când au lucrat inclusiv cu mafia în încercarea de răsturnare a lui Fidel Castro. L-au exasperat pe John F. Kennedy care la un moment dat a spus: „Spargeţi CIA în mii de bucăţi şi aruncaţi-le în vânt”. N-a mai apucat, Dulles fiind cel care i-a anchetat moartea…

John Foster Dulles (1888–1959)

Secretar de stat în mandatul președintelui Dwight D. Eisenhower, 1953 – 1959. În 1918, este consilier în delegaţia americană la Conferința de Pace de la Versailles, ajutându-l pe unchiul său, viitorul secretar de stat Robert Lansing, apoi membru al Comitetului pentru Despăgubiri de Război.
Devine partener al firmei Sullivan & Cromwell. În 1945 participă la Conferința de la San Francisco consiliindu-l pe Arthur H. Vandenberg şi ajutând la pregătirea Cartei Națiunilor Unite. A fost delegat din partea Americii la Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1946, 1947 şi 1950. Ca secretar de stat şi-a adus un aport considerabil la consolidarea NATO. Președinte şi cofondator al Comisiei pentru Dreptate și Pace Durabilă a Consiliului Federal al Bisericilor lui Hristos din America (Consiliul Naţional al Bisericilor).


Citiţi şi:

Cum spionează americanii Europa şi Naţiunile Unite

Bilderberg sau conducerea secretă a lumii de către aşa-zişi «ILUMINAŢI»

 

yogaesoteric
6 aprilie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More