Studiu: Rate crescute de autism și afecțiuni psihiatrice și de neurodezvoltare la persoanele transgender

Într-un studiu semnalat de dr. Peter A. McCullough, persoanele transgender au prezentat un risc de autism de până la 12 ori mai mare comparativ cu grupurile de referință normale.

Autorii studiului, Warrier și colab., au publicat o analiză detaliată folosind mai multe instrumente psihologice într-un eșantion semnificativ (N=641.860) cu disforie de gen tratată cu terapie hormonală/chirurgicală transgender. Rezultatele sunt izbitoare. Comparativ cu grupurile de referință normale, persoanele transgender au prezentat un risc de autism de până la 12 ori mai mare.

Warrier V, Greenberg DM, Weir E, Buckingham C, Smith P, Lai MC, Allison C, Baron-Cohen S ‒ Rate crescute de autism, alte afecțiuni de neurodezvoltare și psihiatrice și trăsături de autism la indivizii transgender și de „gen non-binar”.

Rezumatul autorilor: „În concluzie, studiul nostru demonstrează că persoanele transgender și de gen non-binar prezintă rate crescute de diagnostic de autism, afecțiuni de neurodezvoltare și psihiatrice asociate și trăsături autiste în comparație cu persoanele cisgen (normale). Acest studiu are implicații clinice prin evidențierea faptului că este necesar să facilităm accesul la îngrijire și sprijin personalizat pentru această populație sub-deservită.

Ei sugerează că ar putea fi esențială îngrijirea neuropsihiatrică în locul recomandării și promovării procedurilor de schimbare de gen la această populație vulnerabilă.

Implicațiile acestei lucrări sunt cuprinzătoare. Consilierii școlari ar fi necesar să trimită elevii pentru evaluări psihologice pentru autism și tulburări asociate, în loc să promoveze schimbarea de gen în rândul copiilor și tinerilor, ușor impresionabili. În plus, ar fi necesar să existe un moratoriu asupra medicinei transgender, în timp ce este evaluat efectul complet al autismului în creștere în rândul copiilor suferind de ambiguitate de gen, care se apropie de pubertate.

Citiți și:
E prea mult: Facultatea de Medicină de la Harvard oferă cursuri prin care medicii pediatri să identifice bebelușii care sunt LGBT și transgenderi
Profesor creștin din Irlanda, trimis la închisoare, după ce a refuzat să numească un băiat drept fată: Transgenderismul este împotriva Scripturilor și a credinței mele

 

yogaesoteric
6 iunie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More