Studiu. Ştiaţi aceasta despre covid?

 

Riscul de spitalizare al persoanelor care au contractat coronavirusul a fost cu peste 34% mai mic în rândul persoanelor „suficient de active”, conform constatărilor anunţate de Fundaţia pentru Cercetare din statul Sao Paulo în urma unui studiu realizat în Brazilia.

„Suficient de activ” a fost caracterizat prin cel puţin 150 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână.

„S-a putut observa o reducere cu 34,3% a spitalizării în grupul considerat suficient de activ”, conform studiului.

Studiul s-a bazat pe un sondaj efectuat de Universitatea din Sao Paulo în colaborare cu alte centre braziliene de studii superioare şi a cuprins 938 de brazilieni care au contractat covid-19.

De asemenea, s-a constatat că riscul de spitalizare a fost mai mare în cazul pacienţilor supraponderali sau obezi, precum şi în cazul persoanelor cu niveluri reduse de educaţie şi statut socioeconomic, se menţionează în studiu.

Citiţi şi:
După ce s-a vindecat de coronavirus, Gabriela Szabo a vorbit despre leacul la îndemâna oricui pe care medicii nu îl recomandă
Dacă s-ar trata boala de la început, nu ar mai muri oamenii de covid-19 (I)

 

yogaesoteric
31 ianuarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More