Studiu ştiinţific: Meditaţiile reduc durerile resimţite de bolnavi într-un mod diferit faţă de efectul Placebo. Se activează alte zone din creier

Oamenii de ştiinţă de la Wake Forest Medical Center din Carolina de Nord, SUA, au descoperit noi dovezi care indică faptul că meditaţia reduce durerea mult mai eficient şi mai rapid decât efectul placebo, în urma căruia se îmbunătăţeşte starea de sănătate a unui pacientul fără ca acestuia să i se administreze un tratament medicamentos sau de altă natură.

„Am fost complet surprins de concluziile studiului. Mă așteptam să existe unele suprapuneri la nivelul regiunilor creierului în cazul meditațiilor şi al efectului placebo, dar rezultatele ne arată că meditaţia, această formă ancestrală de echilibrare a organismului şi a minţii, reduce durerea cauzată de diferitele afecţiuni sau durerile locale într-un mod unic, diferit de efectul placebo. Acest fapt ne face să ne punem şi mai multe întrebări…”, a declarat Fadel Zeidan, profesor de anatomie şi neurobiologie la Wake Forest.

Pe lângă faptul că meditația și efectul placebo implică mecanisme diferite în combaterea durerii, cercetătorii au observat că eficiența meditației este net superioară. La grupul care a realizat meditaţie s-a înregistrat o scădere a intensităţii durerii cu 27% şi a aspectului emoţional al durerii cu 44%. Prin contrast, la grupul placebo s-a observat scăderea intensităţii durerii cu 11% şi a aspectului emoţional al acesteia cu 13%. 

Determinarea rolului meditaţiei în tratarea afecţiunilor este extrem de importantă, potrivit autorilor cercetării, deoarece în prezent doar studiile realizate prin comparaţie cu placebo sunt luate ca standard recunoscut pentru demonstrarea eficacității diferitelor produse farmaceutice sau terapii.

Citiţi şi:

Doar treizeci de minute de meditaţie yoghină pe zi – iată un antidepresiv rapid şi eficient

Transformarea rapidă ce este posibilă prin practica YOGA a creierului nostru este cu ușurință realizabilă!

Remedii yoghine simple pentru durerile de spate ce sunt cauzate de statul îndelung pe scaun

 yogaesoteric

29 ianuarie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More