Studiu Universitatea Stanford: Lockdown-urile nu au niciun efect semnificativ în reducerea covid-19, ba chiar pot duce la răspândirea cazurilor

Un studiu realizat de experți de la Universitatea Stanford susține că restricțiile severe de lockdown, cum ar fi izolarea la domiciliu și închiderea afacerilor, nu au prezentat „beneficii clare și semnificative” în prevenirea răspândirii covid-19. Ba chiar pot crește infectările.

Lockdown-urile naționale au fost tactica aplicată de aproape toate guvernele de la apariția covid-19. Mai multe cercetări arată însă că astfel de măsuri draconice în cel mai bun caz nu sunt eficiente.

Intitulat „Evaluarea efectelor obligativității izolării la domiciliu și închiderii afacerilor în răspândirea Covid-19”, studiul a fost lansat pe 5 ianuarie. Este realizat de dr. Eran Bendavid, profesorul John Ioannidis, Christopher Oh și dr. Jay Battacharya, unul dintre cei trei autori ai Declarației de la Great Barrington.

Autorii au studiat efectul „intervențiilor non-farmaceutice (NPIs)”, clasificandu-le între „NPIs mai restrictive (mrNPIs)” și „NPIs mai puțin restrictive (lrNPIs)”.

Blocările, izolările la domiciliu și închiderea afacerilor au fost desemnate ca „unele dintre cele mai restrictive politici NPI”.

Pe baza rezultatelor obținute din țările în care s-au utilizat NPI-uri foarte restrictive, comparativ cu țările cu restricții ușoare, studiul spune că nu există „niciun efect benefic clar și semnificativ al mrNPIs asupra creșterii cazurilor în nicio țară”.

Nu există dovezi că intervenții non-farmaceutice mai restrictive («blocări») au contribuit substanțial la scăderea curbei infectărilor în Anglia, Franța, Germania, Iran, Italia, Țările de Jos, Spania sau Statele Unite la începutul anului 2020.”

Autorii au recunoscut că, în timp ce „scăderile modeste ale creșterii zilnice” nu pot fi „excluse în câteva țări, posibilitatea unor scăderi semnificative ale creșterii zilnice din cauza mrNPIs este incompatibilă cu datele acumulate”.

Anul trecut, în octombrie, 10.000 de oameni de știință și medici de la universități de top precum Oxford, Stanford și Harvard au semnat o petiție împotriva măsurilor de lockdown, cerând ca cei care nu fac parte din categoria de risc să-și poată continua viața în mod normal. Mai mult, ei spun că regulile de blocare a țărilor, atât în SUA, cât și în Marea Britanie cauzează „daune ireparabile”.

Celor care nu sunt vulnerabili ar fi nevoie să li se permită imediat să-și reia viața în mod normal, iar măsuri simple de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor și rămânerea acasă atunci când sunt bolnavi ar fi necesar să fie respectate de toată lumea pentru a consolida pragul de imunitate de turmă. Școlile și universitățile ar fi necesar să fie deschise. Activitățile extracurriculare, cum ar fi sportul, ar fi necesar să fie reluate. Adulții tineri cu risc scăzut ar fi necesar să lucreze normal, și nu acasă”, se spune în textul declarației.

Declarația de la Great Barrington, manifest internațional împotriva politicilor Covid-19

Declaraţia de la Great Barrington reprezintă un moment de cotitură în opoziţia faţă de măsurile abuzive, represive, genocidare ale guvernelor aflate în slujba mafiei globaliste, prin trecerea de la formula locală la o formulă internaţională, de un incontestabil înalt nivel academic şi cu o largă susţinere a cetăţenilor obişnuiţi.

Ea a fost iniţiată de:

– Dr. Martin Kulldorff, profesor de medicină la Universitatea Harvard, biostatistician și epidemiolog cu expertiză în detectarea și monitorizarea erupțiilor de boli infecțioase și evaluarea siguranței vaccinurilor;

– Dr. Sunetra Gupta, profesor la Universitatea Oxford, epidemiolog cu expertiză în imunologie, dezvoltarea vaccinurilor și modelarea matematică a bolilor infecțioase;

– Dr. Jay Bhattacharya, profesor la Școala de Medicină a Universității Stanford, fizician, epidemiolog, economist specializat în sănătate și expert în politici de sănătate publică axate pe boli infecțioase și populații vulnerabile;

şi co-semnată iniţial, alături de cei trei enumeraţi mai sus, de alte 53 de personalităţi de primă linie ale cercetării şi practicii medicale.

Lor li s-au alăturat peste 55.000 de mii de oameni de ştiinţă din domeniul medical şi al sănătăţii publice şi specialişti medicali, precum şi peste 750.000 de cetăţeni îngrijoraţi.

Redăm mai jos textul acestei declaraţii şi la final un link pentru semnarea ei.

„În calitate de epidemiologi ai bolilor infecțioase și oameni de știință cu specializare în sănătatea publică, suntem foarte îngrijorați în legătură cu impactul nociv pe care actualele politici covid-19 îl au asupra sănătății fizice și psihice. Recomandăm o abordare pe care o numim Protecție Focalizată.

Suntem de peste tot din lume, atât de dreapta cât și de stânga. Ne-am dedicat carierele țelului de a proteja oamenii. Politicile curente de carantinare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice, atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

Rezultatele (și ne limităm aici la doar câteva) includ rate mai mici de vaccinare a copiilor, înrăutățirea situației bolilor cardiovasculare, testări mai puține pentru depistarea cancerului și un declin al sănătății mintale – toate ducând la o mortalitate în exces în anii următori, cei din clasa muncitoare și cei tineri fiind afectați cel mai grav. Ținerea elevilor și studenților în afara școlilor este o mare nedreptate. […]

Din fericire, putem înțelege din ce în ce mai mult acest virus. Știm că vulnerabilitatea fatală din cauza covid-19 este de mai bine de o mie de ori mai mare în rândul celor bătrâni și bolnavi decât în rândul celor tineri. De fapt, pentru copii, covid-19 este mai puțin periculoasă decât multe alte rele, inclusiv gripa.

Pe măsură ce imunitatea crește în rândul populației, riscul infectării devine pentru toți mai mic – inclusiv pentru cei vulnerabili. Știm că, în final, toate populațiile vor obține imunitatea de grup – adică punctul la care rata noilor infectări este stabilă – și că aspect poate fi ajutat (dar nu este dependent) de un vaccin.

Scopul nostru deci, se cuvine să fie acela de a minimiza mortalitatea și suferința socială până când obținem imunitatea.

Abordarea cea mai înțeleaptă și blândă, care pune în balanță riscurile și beneficiile obținerii imunității de grup, este să permitem celor care au un risc minim de moarte să-și trăiască viețile în normalitate și să-şi consolideze imunitatea la virus prin infectare naturală. În același timp, este necesar să protejăm mai bine pe cei care au riscul cel mai mare. Aceasta este ceea ce numim Protecție Focalizată.

Adoptarea de măsuri pentru a-i proteja pe cei vulnerabili se cuvine să fie scopul central al politicilor de sănătate publică vizavi de covid-19. De exemplu, casele de bătrâni ar fi necesar să folosească personal care a obținut imunitatea și să facă frecvent teste PCR celorlalți lucrători și tuturor vizitatorilor.

Rotația personalului ar fi de dorit să fie minimizată. Pensionarilor care trăiesc acasă s-ar cuveni să le fie livrate cumpărăturile la domiciliu. În măsura în care este posibil, ar fi în beneficiul lor să se întâlnească cu rudele în aer liber, nu în interior.

Se poate și este perfect în aria și capacitățile celor specializați în sănătate publică să pună în aplicare o listă comprehensivă și detaliată de măsuri, inclusiv de abordări pentru gospodăriile multigeneraționale.

Celor care nu sunt vulnerabili s-ar cuveni să li se permită imediat să își reia viața obișnuită. Pentru a scădea pragul imunității de grup, ar fi suficient ca toată lumea să recurgă la măsuri simple de igienă, precum spălatul mâinilor și rămânerea acasă a celor care se simt rău.

Școlile și universitățile ar fi normal şi benefic să fie deschise pentru predarea la clasă, cât şi activitățile suplimentare, precum sporturile, să fie reluate. Adulții tineri care au risc scăzut s-ar cuveni să poată lucra în mod normal, nu neapărat de acasă.

Restaurantele și alte afaceri ar fi necesar să fie deschise. Artele, muzica, sporturile și alte activități culturale, să fie reluate. Cei care sunt mai expuși riscului s-ar cuveni să poată participa dacă își doresc, în timp ce societatea ca întreg se bucură de protecția oferită celor vulnerabili de catre cei care și-au obținut imunitatea.

Pe data de 4 octombrie 2020, această declarație a fost scrisă și semnată la Great Barrington, Statele Unite, de:

Dr. Martin Kulldorff,

Dr. Sunetra Gupta,

Dr. Jay Bhattacharya.”

 

Puteţi semna declaraţia aici.

 

 

Citiți și:

Experţi împotriva isteriei COVID

Măsurile anti Covid sunt un plan eugenic de decimare a populației?

 

 

 

yogaesoteric

29 martie 2021

 

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More