SUA: Companiile aeriene vor să cântărească pasagerii supraponderali, pentru a evita dezmembrarea aeronavelor

Controalele pe aeroporturi au devenit din ce în ce mai umilitoare de-a lungul timpului, sub diferite pretexte. La început a fost combaterea terorismului, iar covidul la rândul lui a făcut loc pentru termoscanare. Recent a apărut o idee nouă – un nou atac la adresa intimităţii. Motivul invocat? O problemă deloc nouă în SUA: obezitatea.

Companiile aeriene ar putea cere pasagerilor supraponderali să se urce pe cântar – sau să își declare greutatea – înainte de a urca în aeronavă. Inițiativa publicată într-un aviz al Administrației Aviației Federale (FAA) are rolul de a furniza noi date despre greutatea medie a pasagerilor, deoarece se pare că cifrele actuale nu reflectă ratele ridicate ale obezității în SUA.

FAA dorește să evalueze cât de mult s-au îngrășat americanii, pentru a preveni dezmembrarea aparatelor de zbor la decolare.

Noile obligații, care au fost revizuite de publicația aeriană AirInsight Group, impun companiilor aeriene să efectueze anchete pentru a stabili „greutatea medie standard a pasagerilor”, a membrilor echipajului și a bagajelor prin selecție aleatorie, raportează Fox5.

Operatorul poate „determina greutatea reală a pasagerilor”, făcându-i să se urce „pe cântar înainte de a urca în avion”, conform liniilor directoare impuse de AirInsight. Dacă opțiunea nu este aplicabilă, pasagerului i se cere să-și declare greutatea, la care se adaugă 5kg, pentru a ține cont de îmbrăcăminte.

Atunci când operatorii suspectează că pasagerii își declară greșit greutatea, membrii echipajului „vor face o estimare rezonabilă privind greutatea reală a pasagerului la care vor adăuga 5kg”, conform documentului.

Cântărirea oamenilor la fel ca pe bagaje este o măsură intruzivă, motiv pentru care FAA a oferit, de asemenea, îndrumări privind desfășurarea procedurii într-un mod care protejează intimitatea pasagerilor. „Citirea cântarului va fi făcută în cadru privat”, iar „operatorul se asigură că orice date legate de greutatea pasagerilor rămân confidențiale”.

Călătorii au totuși dreptul de a refuza „participarea la orice sondaj privind greutatea”, conform recomandărilor.

Citiţi şi:
Obezitatea – o nouă epidemie mondială?
Impactul covid: obezitate în rândul copiilor
Obezitatea și micşorarea creierului: grăsimea trupească în exces poate reduce volumul creierului, avertizează specialiștii

 

yogaesoteric
20 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More