SUA ne ameninţă: «Ori gaze de şist şi Roşia Montană, ori vă izolăm şi vă paşte războiul»

 
grande-statua_della_guerra-1728x800_cSUA şantajează România: „Ori lăsaţi americanii să extragă gaze de şist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori vă vom izola ca pe vremea lui Ceauşescu şi apoi vă lăsăm pradă războiului”.

Politologul evreu american George Friedman este unul dintre acei analişti pe care îi ascultă liderii politici şi militari de la Washington. Director al Stratfor, una din cele mai influente agenţii de analiză din SUA, considerată de mulţi practic o firmă privată a CIA, George Friedman îi avertizează pe români. Individul practic ne şantajează şi ne spune în faţă, tradus, cam aşa: „Ori puneţi ţara la bătaie şi ne daţi gazele de şist şi aurul de la Roşia Montana, ori veţi avea soarta lui Ceauşescu. Da, efectele asupra mediului sunt grave, dar ăsta e preţul pe care trebuie să îl plătiţi”.

George Friedmann caută să şantajeze guvernanţii români într-un mod abject, cu un tupeu uluitor: „Americanii vin aici să facă bani. Sunt multe feluri de a face bani şi un mod sigur de a-i pierde: să nu cunoşti situaţia, implică impredictibilitatea.

În ultimii ani, investitorii americani s-au săturat de România. Exemplul care îmi vine în minte e Roşia Montană. A devenit un simbol în comunitatea de investitori a ceea ce se poate întâmpla în România. Cred că guvernul a înţeles asta şi faptul că principalele voastre resurse sunt cele energetice şi minerale. Trebuie să vă târguiţi, dar odată încheiat târgul, să vă ţineţi de el.”

„Dacă un guvern încheie un contract, toate guvernele de după el trebuie să îl respecte. Dacă nu, viabilitatea României ca ţară independentă e ameninţată. România are nevoie de investitori străini, nu are resursele să se dezvolte singură. Capacitatea europenilor de a investi e limitată, chinezii au bani, dar îşi aduc propria forţă de muncă, ruşii au bani, dar nu au expertiză, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract să rămână un contract, să nu se schimbe. Aşa că, nu faceţi târguri proaste, ca să nu trebuiască să le schimbaţi.

În şase luni-un an, investitorii vor începe să vină. Companiile americane urmăresc acum cu atenţie România. Ştim de o companie care vrea să investească în energie şi are nevoie de informaţii. Din păcate, la voi aceste informaţii sunt secrete, ori nu poţi aduce investiţii cu informaţii ţinute în secret.

Gazele de şist sunt o armă care poate fi folosită pentru a evita războiul. Rusia controlează Europa prin gaze. Aveţi nevoie de resurse alternative iar România e cea mai bogată în astfel de resurse. De aceea americanii sunt atât de interesaţi de resursele voastre.

România trebuie să decidă dacă va permite exploatarea gazelor de şist. Ar fi minunat dacă nu am avea nevoie de ele, dar dată fiind poziţia strategică a României, exploatarea gazelor de şist e o problemă strategică naţională. Gazul de şist limitează influenţa rusească. Oricât de mult ar putea afecta mediul, el oferă o soluţie geopolitică. În situaţia actuală a României, ar fi iresponsabil să nu luaţi în considerarea exploatarea gazelor de şist.”

„Decizia trebuie luată acum”, ne atenţionează analistul american „fiindcă acum ruşii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de şist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a rămas fără consecinţe asupra mediului. România vrea să fie sigură că restul Europei are suficient gaz ca să nu poată fi şantajată de ruşi, altfel România va fi izolată, aşa cum a fost în timpul Războiului Rece. Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e şi mai real. Pericolul ca România să se întoarcă la perioada când era izolată de toată lumea, ca în timpul lui Ceauşescu, trebuie luat în considerare.”

Sursa: infocivic.ro

Citiţi şi:
Roșia Montană – un proiect de jaf național (I)
Revoluţia gazelor de şist. Anatomia unui dezastru (I)
Internaţionalizarea resurselor naţiunilor, o soluţie?
Dezvăluirile unui asasin economic confirmă punerea în practică a directivelor trasate de Protocoalele maeştrilor francmasoni

 

yogaesoteric
28 iulie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More