Viitoarea configurație a lumii. Analiză cuprinzătoare a unui fost consilier parlamentar al Bundestagului german (III)

 

de Sebastian Friebel

Citiţi a doua parte a articolului

Dragi cititori,

Probabil că aveți prea puțin timp pentru a verifica singuri originea tuturor acestor afirmații pentru a vă forma propria părere. Guvernele din întreaga lume încearcă de mult timp, în strânsă cooperare cu mass-media și economia digitală, să vă lipsească de această oportunitate prin intermediul cenzurii (36). Aceasta se pare că e justificat prin presupusa periculozitate a „teoriilor conspiraționiste”, dar scopul preconizat nu este nicidecum protecția populației împotriva alertelor false, ci reprimarea faptelor și opiniilor incomode.

Încă de acum, în special pe principalele platforme online, conținutul este șters în mod arbitrar, acest fapt fiind întotdeauna justificat ca „protecție împotriva dezinformării”. Dar atunci când permitem cenzurarea opiniilor alternative din motive false, nu numai că renunțăm la drepturile noastre fundamentale privind libertatea de exprimare și libertatea presei, ci în același timp acceptăm și o dependență totală față de mass-media, companiile digitale și declarațiile politicienilor.

Răspunsul deranjat al guvernului la orice critică a măsurilor sale privind gestionarea crizei corona arată că în prezent are motive să fie serios preocupat de cine controlează opiniile oamenilor. Atunci când vocile critice sunt defăimate pe scară largă în mass-media, deși nu li se permite cu adevărat să vorbească despre acest subiect, acest aspect indică din nou teama autorităţilor că opinia publică ar putea scăpa de sub controlul lor. Dar dacă acum acordăm guvernului sau instituțiilor sale autorizate dreptul de a se împuternici singure să acționeze ca un fel de „Minister al Adevărului”, cum poate fi acest aspect compatibil cu pretenția noastră de a fi o societate deschisă și liberală?

Democrația este subminată prin lobby și prin suprimarea opiniilor incomode

Mă tem că, având în vedere toate aceste mașinațiuni, este necesar să tragem o concluzie foarte incomodă. Este necesar să luăm în considerare în mod serios posibilitatea ca în multe probleme importante să fim înșelați în mod deliberat și intenționat și că nu numai mass-media, ci și liderii noștri politici fac aceasta, în detrimentul nostru general. Oricine a experimentat vreodată lașitatea morală respingătoare care predomină în Bundestag și în ministerele noastre nu mai poate avea iluzii cu privire la integritatea guvernului nostru. Bundestag-ul este un sistem de autoreglare în care toată lumea este supusă unor presiuni care lasă doar un coridor îngust de opinii tolerate. Aceasta se aplică în special atunci când vine vorba de influența mega-corporațiilor și a marilor bănci – aceste relații sunt în mare parte tabu și sunt, de asemenea, ascunse în cadrul reuniunilor de comitete non-publice, chiar dacă cele mai multe decizii politice majore sunt influențate de acestea.

Dacă cineva în acest moment sugerează că declarațiile mele discreditează democrația, nu şi-a acordat prea mult timp să se gândească. Dimpotrivă, vreau ca democrația să fie restabilită în interesul nostru, al cetățenilor de rând. Pentru că, o dată ce ai reușit să vezi cu ce certitudine arogantă miliardarii influențează procesul decizional politic, democrația este ultimul cuvânt la care probabil te vei gândi.

Reprezentanții bisericii emit un avertisment

Chiar și reprezentanți înalți ai Bisericii au recunoscut gravitatea situației și ne avertizează cu privire la intențiile actorilor puternici financiar din această criză. Ei ne reamintesc că această criză Corona este ca un accelerator de combustie pentru eforturile acestora și că centralizarea puterii politice și economice care urmează va scăpa în curând de sub orice control democratic. Reprezentanții Bisericii indică, de asemenea, pericolul supravegherii digitale asupra libertății personale. Respingerea acestui avertisment sincer din partea ierarhiei Bisericii ca fiind doar o „teorie a conspirației” rău intenționată spune enorm de mult despre intențiile mass-media. Eu susțin pe deplin apelul episcopilor și al cardinalilor în acest moment și, în același timp, le mulțumesc că au avut curajul să se ridice cu avertismentul lor foarte echilibrat împotriva frontului larg alcătuit din mass-media, guverne și chiar părți importante ale propriei Biserici.

Starea de urgență și „noua normalitate” sunt puse în aplicare cu aplomb în întreaga lume

Ar fi necesar să devenim suspicioși dacă suntem acum obligați să acceptăm restricții considerabile și schimbări permanente în viața noastră. În niciun caz nu ar fi indicat să cedăm mesajului vizibil partizan al politicii și al mass-media, potrivit căruia este nevoie să renunțăm permanent la vechea viață pentru că nu există nicio alternativă la „noua normalitate”. Întotdeauna există alternativă. Și dacă Institutul Robert Koch și profesorul Christian Drosten sugerează deja că starea de urgență actuală, inclusiv obligația de a purta măști, este nevoie să fie prelungită la nesfârșit, este clar că ceva foarte important ne scapă din vedere. (37, 38)

Ar fi necesar să credem că starea de urgență va deveni o stare permanentă la nivel mondial. Este de așteptat ca practic mass-media globale, împreună cu cele mai influente organizații internaționale precum ONU, OMS, FMI, Forumul Economic Mondial și Banca Mondială, să împingă cu emfază acest mesaj al „noii normalități” pe gâturile oamenilor în întreaga lume (39). Dar vor reuși? Și ce efect va avea, de fapt, asupra copiilor a trăi ani de zile în astfel de circumstanțe, în cea mai importantă etapă a dezvoltării lor?

Oamenii sunt suficient de maturi pentru a-și asuma responsabilități

Cu toții avem dreptul să revendicăm treptat un anumit grad de responsabilitate personală. Prin urmare, aș argumenta că ar fi necesar să ne ocupăm de realitățile situației actuale pe propria răspundere și fără constrângerea statului. Conform tuturor studiilor cunoscute, distanța este cea mai eficientă protecție împotriva unei infecții și este rezonabil ca orice cetățean responsabil să acționeze pe baza acestor cunoștințe, dacă este cazul. Dar este necesar să ne apărăm atunci când se impun măsuri disproporționate.

Criza corona justifică oare izolarea celor bătrâni și bolnavi din aziluri fără consimțământul lor, separarea copiilor de părinți pentru carantină forțată (așa cum este propus de autoritățile sanitare din mai multe state federale) sau închiderea cetățenilor cu un test PCR pozitiv împotriva voinței lor în clădiri păzite de poliție (așa cum s-a petrecut la München)? Și când vine vorba de echiparea oamenilor cu senzori de distanță micro-electronici (așa-numitele „brățări Corona”), nu este aceasta o măsură profund degradantă, totalitară și, dată fiind situația, exagerată complet? Directorul general al unei companii care realizează acești senzori de distanță a sugerat, într-un interviu radio, că ar fi ceva bun dacă întreaga populație ar fi astfel echipată (40). Sper că nu voi fi singurul care să spună că această propunere este cu totul perversă și produsul unei conştiinţe bolnave.

Nu s-a dovedit niciun beneficiu al purtării zilnice a măștii

La fel de îndoielnică este și obligația de a purta o mască în public, mai ales fără standardizarea materialului utilizat în acest scop. Institutul Federal pentru Medicamente și Dispozitive Medicale, în calitate de autoritate federală superioară competentă, afirmă că pentru măștile non-medicale nu s-a demonstrat niciun efect protector, fie pentru purtătorii înșiși, fie pentru alții (41). Este semnificativ că Institutul sfârșește apoi, în ciuda datelor științifice actuale, prin a insinua existența unui efect pseudo-protector folosind formulări vagi, chiar dacă un astfel de efect s-a dovedit a fi inexistent, acest fapt fiind menţionat doar cu câteva propoziții mai devreme.

Contrar afirmațiilor diferiților politicieni, nu există încă nicio dovadă științifică că are sens să se impună purtarea măștilor pentru populația generală în locurile publice. Măștile medicale (!) au un efect benefic dovedit numai în cazul contactului apropiat și continuu în încăperi închise. Dovezile sugerează că utilizarea greșită a măștilor, care se constată în prezent la un număr mare de oameni, crește de fapt riscul de infecție (42). Aceasta se datorează faptului că aproape nimeni nu respectă prevederea că exteriorul măștii nu va fi niciodată atins, că masca este necesar să fie schimbată după patru ore, mâinile să fie spălate înainte și după fiecare utilizare, iar măștile nu este indicat să fie folosite în mod repetat, ci este necesar să fie spălate în apă fierbinte de fiecare dată când sunt folosite.

Decidenții politici ar fi nevoie să arate clar că astfel de cerințe nu pot fi îndeplinite în viața de zi cu zi și, prin urmare, este foarte probabil ca daunele cauzate de măști să depășească beneficiul, fără a menționa efectele devastatoare asupra vieții sociale. Prin urmare, sunt de acord cu profesorul Christian Drosten, care a subliniat ineficiența măștilor în ianuarie 2020.(43)

În acest context, aș dori să vă reamintesc declarațiile făcute de cancelarul federal și de prim-ministrul bavarez, potrivit cărora măștile de zi cu zi devin „crescătorii de virusuri” periculoase, astfel încât obligația de a purta o mască este necesar să fie respinsă. Vicepreședintele Institutului Robert Koch, profesorul Lars Schaade, a comentat, de asemenea, pe 28.02.2020, despre utilizarea măștilor în pandemia Corona: „Ei bine, măștile … acest aspect a fost analizat de mai multe ori. Pur și simplu nu există dovezi științifice conform cărora măștile au vreun sens.” (44)

Această afirmație este susținută chiar și de cifrele oficiale ale RKI, deoarece introducerea portului obligatoriu al măștii la sfârșitul lunii aprilie nu a avut niciun efect benefic asupra valorii R și a cifrelor de infectări deja aflate în scădere.(45) În prezent, cifrele sunt în creștere, în ciuda purtării obligatorii a măștilor în locurile publice. Însuși Ministerul Sănătății din Bavaria a oferit o explicație plauzibilă pentru acest aspect, deoarece a declarat pe pagina sa de informații despre gripă (informație aflată acolo până la începutul lunii octombrie 2020):

„Riscul de infecție poate fi redus printr-o protecție strânsă pentru gură și nas (așa cum se utilizează în chirurgie și în terapie intensivă). Măștile cu un singur strat sunt, totuși, ineficiente. Este puțin probabil ca purtarea generală a măștilor de respirat sau a dispozitivelor de protecție a gurii și nasului în timpul unei pandemii de gripă să ducă la o reducere semnificativă a transmiterii virusurilor gripale și, prin urmare, nu este recomandată. Fiecare persoană de contact ar putea fi o sursă de infecție. Membrii familiei, în special copiii și prietenii, sunt o sursă mult mai probabilă de infecție, din cauza contactului mai strâns implicat, decât persoanele aleatorii pe lângă care treceți fugitiv într-un tunel de metrou. Rezultă că protecția pentru gură și nas ar fi nevoie să fie purtată constant, inclusiv acasă, pentru a fi eficientă; dar aşa ceva este greu în practică.” (46)

Ministerul Sănătății se contrazice cu privire la purtarea zilnică a măștii

Deci, de ani de zile, ministerul a declarat pe pagina dedicată gripei că, din cauza posibilității de infectare în mediul intern, purtarea obligatorie a măștii era inutilă. Pe pagina dedicată coronavirusului, totuși, masca este lăudată ca salvatoare, deși și aici majoritatea infecțiilor (excluzând azilurile) tind să apară acasă.(47) Între timp, această afirmație lipsită de sens a fost silențios reformulată, deoarece cu virusurile corona totul este brusc „diferit” și măștile ar fi nevoie acum să fie purtate chiar și în aer liber.

Orice ar fi, nu mă îndoiesc că astfel de măsuri slăbesc sistematic apărarea fizică și psihică a populației. În acest context, merită menționat faptul că Bundestag-ul german i-a avertizat pe toți parlamentarii și asistenții lor într-o notă internă despre pericolul reprezentat de acumularea semnificativă de CO2 în sânge în timpul folosirii prelungite a măștii.(48) Cu toate acestea, cetățenilor li s-a refuzat accesul la această informație importantă și consecințele inhalării CO2 au fost chiar negate ulterior prin „fact-checks” pseudo-științifice.(49) Obligația generală de a purta o mască este, prin urmare, un instrument pur psihologic aplicat de guverne care, în plus, având în vedere contaminarea pe care o poate genera, ar fi chiar potențial periculoasă pentru sănătate – scopul aici fiind acela de a menține populația în frică, reiterând cu mijloace coercitive narațiunea oficială a unui pericol omniprezent.

Această abordare este în concordanță cu strategia Ministerului Federal de Interne pentru gestionarea comunicării pe perioada de criză Corona, potrivit căreia „frica primară umană de sufocare” ar fi nevoie să fie exploatată sistematic pentru a se obține „efectul de șoc dorit” în rândul populației.(50) Las în seama cititorilor să decidă ce părere să aibă despre această inculcare deliberată a terorii de către guvernul nostru federal. În acest moment, să nu uităm faptul că acest „efect de șoc dorit” este foarte probabil să traumatizeze în special copiii mici și să-i facă să se teamă de alte persoane pentru tot restul vieții. Putem observa deja câți cetățeni, ca urmare a fricii lor față de virus, au dezvoltat un model complet perturbat de comportament social și își percep acum semenii doar ca pe o amenințare. Oricine a citit acest document de strategie al Ministerului de Interne, cu lipsa sa totală de empatie, a înțeles care sunt persoanele responsabile de această înfricoșătoare distrugere socială.

Este justificat, în lumina informațiilor științifice, să îi facem pe copii să poarte măști pentru perioade lungi de timp și în aer liber?

Dovada imunității înseamnă vaccinare obligatorie prin constrângere indirectă

Drepturile noastre fundamentale și accesul nostru necondiționat și nelimitat la viața publică nu sunt negociabile. În acest context, vaccinarea indirectă obligatorie, cum ar fi așa-numitul permis de imunitate (în legătură cu un vaccin abia testat, probabil manipulat genetic), este necesar să fie respinsă ferm. În comparație cu pericolul potențial al coronavirusului, riscurile implicate aici par a fi incalculabile. Ca o amintire sumbră a acestui fapt, e suficient să ne referim la introducerea pripită a vaccinurilor împotriva gripei porcine, care a dus la consecințe tragice, vaccinul afectând în special copiii.(51) De asemenea, este de remarcat faptul că în cursul testării vaccinului Corona de către compania farmaceutică mandatată de UE, un voluntar a suferit efecte secundare severe sub forma unei inflamații a măduvei spinării.(52) Nu este întâmplător că dezvoltarea unui vaccin sigur durează până la 20 de ani.(53) Cei care doresc să fie vaccinați ar fi necesar, în consecință, se se înscrie în mod voluntar. Criza Corona nu este cazul să conducă la o situație în care viața noastră de zi cu zi și interacțiunea noastră socială sunt dezumanizate printr-o constrângere permanentă, deoarece nu mă îndoiesc că rezultatul acestora va fi o prăbușire a societății. Prin urmare, este necesar să urmărim cu atenție pentru a vedea dacă guvernul federal (sau UE) nu va încerca cumva din nou, într-o etapă ulterioară, să facă revenirea la normalitate dependentă de condiții cum ar fi pașaportul imunitar sau altele asemenea. Aceasta ar însemna o depășire a mandatului lor.

Nu banalizăm virusul, dar nici să nu ignorăm noile descoperiri

Corona nu este un virus complet inofensiv. Cu toate acestea, între timp am dobândit un nou nivel de cunoștințe, de care este indicat să ținem cont pe viitor. În plus, este necesar să fie clarificat imediat în ce măsură erorile de tratament în medicația și ventilația pacienților cu covid au contribuit la decese premature.(54, 55) Prin urmare, nu este indicat să permitem prea repede ca evenimentele tragice din unele regiuni ale lumii să devină etalonul pentru tratarea viitoare a crizei.

Cele mai recente studii pe anticorpi, în special, arată că semnificativ mai multe persoane decât s-a presupus inițial au avut deja virusul.(56) Valorile publicate până acum cu privire la rata mortalității nu mai sunt, prin urmare, valabile. Deci se impune să găsim noi modalități de a lupta cu virusul, unele care fac mai puțin rău societății. Mai presus de toate, ar fi nevoie să favorizăm revenirea la o responsabilitate personală mai mare, deoarece intervenția statului în sectorul privat va reprezenta pe termen lung o amenințare la adresa păcii sociale. Iar când cancelarul federal spune literalmente că este necesar să „strângem frâiele” populației, se pare că cineva a uitat cine este de fapt (sau ar fi necesar să fie) suveran într-o democrație.

Daune colaterale devastatoare și suferință umană în țările în curs de dezvoltare

Există unele dovezi că măsurile luate au efecte din ce în ce mai greu de gestionat. Müller, ministrul federal al dezvoltării (CSU), a declarat recent că măsurile de combatere a coronavirusului vor avea ca rezultat mult mai multe decese decât cele cauzate de virusul însuși.(57) Ca urmare a carantinei, în special în țările în curs de dezvoltare, lanțurile de aprovizionare pentru medicamente cheie, de exemplu împotriva tuberculozei, HIV și malariei, se află într-o stare de colaps parțial. În țările africane, prin urmare, ne putem aștepta ca prelungirea acestor măsuri să conducă la câteva milioane de decese în exces.(58, 59, 60) Pentru a ne proteja, închidem astfel ochii la numărul mare de victime din alte țări. Este probabil, de asemenea, că va exista un decalaj de timp între măsuri și impactul devastator al acestora asupra aprovizionării cu alimente la nivel mondial și că lipsurile îi vor afecta în special pe cei mai săraci.

Ministrul dezvoltării, Gerd Müller, avertizează că mult mai mulți oameni mor din cauza carantinei decât din cauza virusului în sine. Aceasta este valabil mai ales pentru țările în curs de dezvoltare.

Tratamentul nu este cazul să fie mai rău decât boala – iar Corona nu face excepție

În Germania, peste un milion de operații au fost amânate din cauza coronavirusului, inclusiv 50.000 de operații urgente pentru cancer. Estimările sugerează că absența tratamentului ar putea duce la pierderea vieții pentru între 5.000 și 125.000 de persoane. În plus, nenumărate alte persoane mor pentru că nu mai primesc tratament din teama de virus, chiar și atunci când viața lor este în pericol.(61) Prin urmare, este guvernul cu adevărat preocupat de salvarea de vieți? În orice caz, aș dori să-mi exprim acordul cu un angajat în cauză al Ministerului de Interne, care a prezentat un raport detaliat pe această temă la începutul lunii mai 2020 cu privire la suferința umană rezultată din măsurile de combatere a Corona și a fost concediat cu sânge rece de guvern pentru efortul său. Acum am ajuns de mult timp la punctul în care prejudiciile cauzate de aceste măsuri depășesc beneficiile. Având în vedere datele disponibile în prezent, se impune, prin urmare, să urmărim să găsim o abordare mai reținută a pandemiei – deoarece virusul este aici pentru a rămâne, până la urmă, și nu putem sacrifica pe altarul său întreaga noastră coexistență socială, cultura noastră, dezvoltarea și educația copiilor noștri, economia, integritatea noastră spirituală și, în cele din urmă, libertatea noastră.

Această declarație pare potrivită astăzi, deoarece s-a anunțat deja că măsurile actuale ar fi nevoie să fie continuate chiar și după introducerea unui vaccin. Mai mult, este necesar să acceptăm faptul că există pur și simplu riscuri incalculabile în viață, iar acest aspect mă aduce la cea mai importantă afirmație din articolul meu:

Cu toții este necesar să evaluăm situația în mod obiectiv și rațional, chiar dacă un alt „val Corona” va duce la mai multe decese sau dacă ne vom confrunta cu un virus complet nou, ceea ce reprezintă o posibilitate clară.(62) Dacă aceasta se va petrece, este probabil că se va încerca implementarea tuturor măsurilor de mai sus în cel mai scurt timp posibil. Pot doar să transmit îndemnul cel mai puternic: să nu permitem sub nicio formă aceasta.

Chiar și cu o posibilă mortalitate în exces, sfaturile bazate pe frică sunt îndoielnice

Nu pot dovedi acest aspect, dar cred că este posibil ca în cursul viitor al pandemiei Germania să experimenteze mortalitate în exces. Aceasta deoarece frica omniprezentă de virus, consecințele psihologice ale izolării sociale și, de asemenea, efectele fizice ale măsurilor actuale (măști, igienă excesivă și nesănătoasă, lipsa exercițiilor fizice) au slăbit considerabil sistemul imunitar al multor oameni. Cu toate acestea, aș îndemna concetățenii mei, chiar și în cazul unui număr mai mare de decese, să nu accepte în grabă măsuri care ar duce ulterior la repercusiuni extrem de violente în detrimentul propriilor lor interese. Mașinațiunile pe care le-am descris în acest raport sunt și vor rămâne o amenințare reală pentru libertatea tuturor, pentru bunăstarea noastră socială și economică. Și, dacă vă gândiți mai bine, nu puteți să nu ajungeți la concluzia deconcertantă că un nivel ridicat de anxietate în rândul populației și cel mai grav tip de devastare economică nu fac decât să sprijine aceste sinistre proiecte. Sunt conștient de cât de absurd sună aceasta, dar examinarea mea atentă a situației face o astfel de concluzie de neevitat. Prin urmare, este necesar, chiar și în vremuri dificile și confuze, să fim atenți la cei care văd în fiecare criză mai presus de toate un model de afaceri și o oportunitate favorabilă de a-și extinde propria putere. De asemenea, este necesar să ne amintim că frica este și a fost întotdeauna o bază proastă pentru decizii.

Din păcate, nu toată lumea de pe acest pământ aplică aceleași standarde morale acțiunilor lor cu cele pe care urmărim să le respectăm noi, cetățenii obișnuiți, în viața noastră de zi cu zi. Este nevoie să ne confruntăm cu acest fapt, chiar dacă este dificil. Pentru că, dacă dorim să recunoaștem cine instrumentalizează această criză în scopuri proprii, nu ne putem feri de acest pas logic.

Țelul acestui articolul a fost acela de a evidenția scopurile ascunse pentru care sunt discreditate preocupările noastre cu privire la criza coronavirus. Mai mult, am vrut ca oamenii din țara noastră să poată avea o dezbatere publică cu privire la aceste probleme, deoarece mass-media și politicienii au folosit până acum toate mijloacele posibile pentru a preveni aceasta. Sper că voi reuși în ambele cazuri și că mulți cititori îmi vor analiza în mod critic comentariile și preocupările.

În sfârșit, aș dori să fac un apel către toți soldații și ofițerii de poliție din țara noastră. Chiar și înainte de corona, guvernele din întreaga lume au intrat pe un nou curs de la care este puțin probabil să se abată. După multe decenii de mare libertate și prosperitate economică, se pare că lumea se îndreaptă din nou către forme autoritare de guvernare cu supraveghere în masă, cenzură și control extins al populației. Mulți oameni au recunoscut aceste tendințe și li se opun pe bună dreptate. De asemenea, este foarte probabil ca în lunile și în anii următori, tot mai mulți cetățeni să ajungă să-și dea seama că libertatea și prosperitatea lor sunt grav amenințate.

Este la fel de probabil ca această înțelegere a situației să ducă la proteste pe scară largă împotriva guvernului și a puterii mega-corporațiilor globale. Dacă se petrece aceasta, fac apel la toți soldații și polițiștii: să nu uitați pentru cine v-ați angajat efectiv să asiguraţi protecție. Amintiți-vă că un stat care servește numai intereselor unei minorități orientate spre profit este, de asemenea, o amenințare la adresa libertății dvs. și a familiilor voastre. Nu este o coincidență faptul că strângerea bogăției în mâinile câtorva crește necontrolat, lăsând în același timp populația cu din ce în ce mai puțin și făcând-o tot mai dependentă.

Mass-media și politicienii încearcă deja cu disperare să prezinte protestele împotriva tuturor acestor măsuri ca provenind de la extrema dreaptă. Nici măcar nu se feresc de denaturări nebunești, așa cum demonstrează cu asupra de măsură acoperirea mediatică a protestelor împotriva măsurilor de combatere a coronavirusului. În cazul în care articolul meu va ajunge la un public mai larg, și eu voi fi cu siguranță pus în colțul extremiștilor de dreapta, al conspiraționiștilor sau al cetățenilor nostalgici după Reichul german. Aceasta nu ar conta pentru mine, deoarece este doar o chestiune de timp până când cetățenii vor vedea dincolo de această propagandă urâtă împotriva opiniilor divergente. În cele din urmă, bunăvoința și solidaritatea autentică a oamenilor se vor afirma. Nu am nicio îndoială despre asta.

În încheierea acestui articol, am două întrebări pentru semenii mei:
Ce măsuri guvernamentale v-ar determina, în sfârșit, să spuneți personal că ajunge până aici?
Și ce veți face dacă „noua normalitate” a distanțării sociale, a măștilor și a interdicției de facto asupra culturii va rămâne chiar și după introducerea unui vaccin?

Note:

36. “Innenminister wollen gegen Verschwörungstheorien vorgehen” [Home ministers aim to take action against conspiracy theories]; www.mdr.de; 09.05.2020
37. Christian Drosten: “Wir haben es selbst in der Hand” [It’s in our hands]; www.zeit.de; 06.10.2020
38. “Die Pandemie in Deutschland in den nächsten Monaten” [The pandemic in Germany in coming months]; www.rki.de; 13.10.2020
39. “Invasion of the New Normals”; www.consentfactory.org; 09.08.2020
40. “Firmenportrait: Kinexon – Abstandshalter für den US-Sport” [Company portrait: Kinexon – distance sensor for US sport]; www.deutschlandfunk.de; de la minutul 05:06; 28.08.2020
41. BfArM information on the use of mouth and nose coverings; www.bfarm.de; 26.06.2020
42. “Mund-Nasen-Schutz in der Öffentlichkeit: Keine Hinweise für eine Wirksamkeit” [Mouth-nose guards in public spaces: no indication that they are effective]; www.thieme-connect.com; 18.08.2020
43. RBB interview mit Professor Christian Drosten; www.youtube.com; de la minutul 25:58; 30.01.2020
44. Daily press briefing by the Robert Koch Institute on COVID-19 in Germany; www.youtube.com; 28.02.2020
45. Table with Nowcasting figures for R-number estimates; www.rki.de; 12.10.2020
46. “Grippe (Influenza) – Häufig gestellte Fragen” [Flu – FAQs]; www.stmgp.bayern.de; 2020
47. Epidemiologisches Bulletin [Epidemiological Bulletin] 38/2020; www.rki.de; 17.09.2020
48. House communication 222/2020; German Bundestag; 28.08.2020
49. “Nein, beim Tragen eines Mundschutzes atmet man nicht zu viel CO2 ein” [No, wearing a mouth guard does not mean that you inhale too much CO2]; www.correctiv.org; 24.04.2020
50. Strategy paper ‘Wie wir COVID19 unter Kontrolle bekommen’ [‘How we can get COVID19 under control’]; www.bmi.bund.de; 28.04.2020
51. Grippeimpfung: Wie Pandemrix eine Narkolepsie auslöst [Flu vaccination: how Pandemrix causes narcolepsy]; www.aerzteblatt.de; 02.07.2015
52. AstraZeneca stoppt Covid-19-Impfstoff [AstraZeneca stops Covid-19 vaccine]; www.focus.de; 09.09.2020
53. Development of vaccines – www.aerztezeitung.at; 15.12.2017
54. “COVID-19: Kleinere Studie mit Chloroquin wegen Komplikationen abgebrochen” [COVID-19: Small-scale study with chloroquine discontinued due to complications]; www.aerzteblatt.de; 14.04.2020
55. “Invasive and non-invasive ventilation of COVID-19 patients” –www.aerzteblatt.de; 03.08.2020
56. Ischgl study: 42.4% are antibody-positive; www.i-med.ac.at; 25.06.2020
57. “Entwicklungsminister: An Lockdown-Folgen sterben mehr Menschen als am Virus” [Development minister states more peple will die because of lockdown impact than through the virus]; www.reuters.com; 23.09.2020
58. “The potential impact of health service disruptions on the burden of malaria”; www.who.int; 23.04.2020
59. COVID-19-related service disruptions could cause hundreds of thousands of extra deaths from HIV, www.who.int; 11.05.2020
60. “Majority of HIV, TB and Malaria Programs Face Disruptions as a Result of COVID-19”; www.theglobalfund.org; 17.06.2020
61. Coronakrise 2020 aus Sicht des Schutzes Kritischer Infrastrukturen [Coronacrisis 2020 from the point of view of the protection of critical infrastructures]; report KM 4 of the BMI; 08.05.2020
62. A Special Edition of Path Forward with Bill and Melinda Gates; de la minutul 06:30 la 06:59; 23.06.2020

Citiţi şi:

Coronavirus: Măsurile de combatere sunt mai rele decât boala

Document șocant în Austria pe tema coronavirus. Guvernul ar fi agravat deliberat frica în rândul populației

Corona-criză – intersecția istorică a civilizației noastre

 

yogaesoteric
19 februarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More