Suedia vrea să interzică accesul copiilor sub 2 ani la ecrane, din cauza efectelor nefaste asupra sănătății. Ministrul Adrian Câciu vrea digitalizarea totală a copiilor

Agenția pentru Sănătate Publică din Suedia propune interzicerea accesului la ecrane pentru copiii sub 2 ani și restricționarea drastică a accesului pentru cei cu vârsta între 2-6 ani, a anunțat instituția, citată de Gândul.

Copiii care nu au 2 ani nu este indicat să fie expuși deloc la ecrane, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, acest interval nu ar fi indicat să depășească 2 ore.

De la aceste măsuri nu sunt scutiți nici adolescenții cu vârste de până la 18 ani. Pentru ei, limita de timp recomandat pentru a petrece timp în fața ecranelor este de maximum 3 ore.

Setul de măsuri vine după ce autoritățile au observat că tot mai mulți copii suferă de insomnie, depresie și anxietate.

,,Știm că utilizarea media digitală poate avea efecte nefaste asupra sănătății, inclusiv agravarea somnului și simptome de depresie……. Cu aceste recomandări adecvate vârstei, există acum un sprijin important pentru copii și tineri, părinți și alți îngrijitori, pentru o utilizare mai sănătoasă, conștientă și responsabilă a ecranelor și a mijloacelor digitale……. Sănătatea copiilor plătește prețul pentru profiturile companiilor de tehnologie”, a spus ministrul suedez al Afacerilor Sociale, Jakob Forssmed.

Cel mai bun exemplu în privința utilizării ecranelor vine de la părinți. „Ca părinți, sunteți un model de urmat”, a explicat Helena Frielingsdorf, investigator al autorității de sănătate publică.

O decizie în aceeași direcție a luat recent și Grecia. Elada a interzis folosirea telefoanelor mobile în școli, din cauza efectelor nocive asupra învățatului, după cum relata R3media.

În această perioadă, în România, Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a făcut o pledoarie pentru maximizarea timpului petrecut de elevi în fața ecranelor.

El a cerut, nu prea subtil, chiar eliminarea cărților tipărite din școli.

Citiți și:
Studiu alarmant: Copiii ce petrec mult timp în fața ecranelor învață mai puține cuvinte și întâmpină probleme în dezvoltarea limbajului
Alarmant! Adolescenţii dependenţi de tehnologie petrec mai puţin timp afară decât deţinuţii. Rămân între 14 și 16 ore pe zi în fața ecranelor și își verifică telefonul de peste 400 de ori pe zi
Irina Bazon: Digitalizarea școlii și alinierea învățământului românesc la agenda tehnocratică și transumanistă

 

yogaesoteric
14 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More