Suntem la o mare răscruce a istoriei și un pas greșit ne poate arunca în adâncul abisului

Suntem la o mare răscruce a istoriei și un pas greșit ne poate arunca în adâncul abisului de dinainte și de după lumea în care Omul este creația ultimă a lui Dumnezeu.

Este momentul ca oricare dintre noi să își reamintească valorile fundamentale și perene ale umanității și să le compare cu așa-zisele valori/standarde ale comunității virtuale/digitale.

Este momentul să decidem dacă acestea din urmă pot să le încalce pe primele sau să prevaleze fără a aduce atingere condiției umane. Este necesar să decidem ce ierarhie ne guvernează ,,arhitectura” ca oameni și dacă putem accepta ca gugăl, amazon, apple, feisbuc sau linkedin să ne golească pe dinăuntru pentru a ne umple, ca pe niște oameni de tinichea, cu așa-zisele lor „valori”.

Valorile fundamentale ale umanității (de exemplu, cele din ,Declarația drepturilor omului de la Revoluția franceză, cum ar fi libertatea, proprietatea, familia, credința, dreptul de a lupa contra opresiunii) sunt perene și neschimbătoare. Dimpotrivă, așa-zisele valori progresiste, care încarcerează miliarde de utilizatori ai digitalului, sunt trecătoare, sunt capricii ale unor fuhreri ai internetului și excese de zel ale armatelor de turnători, ciripitori și „verificatori ai faptelor”, pe care nu i-a mandatat nimeni cu atribuția de a judeca deviaționiștii și dizidenții (conspiraționiștii, negaționiștii, teroriști etc.).

Mai grav de atât, aceste „valori” fac adevărul, faptele, opinia și rațiunea să fie contrare „corectitudinii politice” și încurajează cele mai urâte comportamente umane – delațiunea, invidia, ura, răzbunarea, plăcerea răutăcioasă de a face rău altuia (shadenfreude), lăcomia, viclenia, pe scurt, tot ceea ce este mai rău în om.

Dar cine seamănă vânt, culege furtună. Crimele contra marilor valori ale umanității sunt crime contra umanității, pedepsite de dreptul internațional penal. Timpul în care pedeapsa va cădea asupra semănătorilor este la distanță de un click – de unde și disperarea cenzurii de pe feisbuc.

Citiţi şi:
Cât valorează cu adevărat libertatea noastră? e-guvernare + e-supraveghere = e balamuc!
Distrugerea culturii ancorate în Adevăr – Despre «societatea demoralizată»

yogaesoteric
13 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More