Supravegherea Digitală în masă a fost aprobată prin modificarea Legii Serviciului de Iluminat Public
Via Elena Radu (Facebook):
Că tot vă ziceam de monitorizarea în masă, ia uite o nouă lege adoptată de Parlament, Legea 57/2022: articolul 4 alin. (din Legea serviciului de iluminat public nr. 230/2006), s-a modificat astfel:
„Unitățile administrativ-teritoriale au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video, precum și componentele necesare funcționării acestor echipamente în scopul pentru care au fost instalate, incluzând, dar fără a se limita la, sisteme de transmisie date, echipamente de alimentare cu energie electrică, cabluri și accesorii pentru fixarea acestora, pe stâlpii rețelelor de distribuție a energiei electrice din patrimoniul operatorilor de distribuție concesionari, cu obligația respectării prevederilor Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), cu modificările ulterioare, fără obligația de plată către proprietarii rețelelor.”
Deci, poate primăria să facă ce vrea, să monteze ce vrea, să te monitorizeze cât vrea și să facă ce vrea cu datele culese pentru că așa s-au gândit parlamentarii în deșteptăciunea lor: „conform scopului pentru care au fost instalate” adică după cum vrea fiecare.
Dreptul la viață privată a devenit un lux, garantarea lui este o poveste în Constituție, iar restrângerea o face cine după cum are chef.
Și au votat toți parlamentarii această lege.
Forma inițială a fost introdusă în pandemie, în august 2020, când vă speriau reprezentații autorităților publice pentru a vă fi frică și de umbra voastră, pentru ca în liniște să modifice legislația după cum au chef.
Dacă ne gândim și la OUG-ul cu recensământul și la proiectul de OUG cu cloud-ul guvernamental și la cel cu schimbul de date între sisteme informatice și crearea platformei naționale de interoperabilitate, vă este mai clar acum?
Sau e nevoie să vă desenez?
Rămâneți indiferenți gândindu-vă că avem WC-uri în fundul curții și că nu avem canalizare, de parcă de aia nu ar mai putea ei și nu v-ar monitoriza în masă și controla?
Dacă nu ați observat, bani pentru digitalizare și monitorizare ne dă UE, că pentru aia e mare parte din PNRR.
Nivelul vostru de trai? Nu e problema UE, e a voastră.
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2…
https://www.adr.gov.ro/transparenta-decizionala/
PS: Dacă nu înțelegeți de unde bani, uite aici: din fonduri nerambursabile de la diverși binevoitori: Grupurile de Acțiune Locală, Agenția pentru finanțarea Investițiilor Rurale, Programul Național pentru Dezvoltare Locală, Fondul Național de Dezvoltare și Investiții, asociații de dezvoltare intercomunitară.
Legea din 2020: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2…
Scrie în expunerea de motive la început: http://www.cdep.ro/proiecte/2020/000/50/6/em60.pdf
Citiți și:
Supravegherea în masă şi modelarea comportamentului în era digitală. Ce se mai poate face?
Cum se va impune în Occident supravegherea totală a societății în era post-covid
Noua normalitate-fără intimitate: #Chatcontrol: Parlamentul UE a aprobat supravegherea în masă a comunicațiilor private
yogaesoteric
17 iunie 2022