Sute de documente ale societăţii secrete Skull & Bones sunt pregătite pentru a fi date publicităţii

 

Peste 1.500 de documente legate de Skull & Bones, frăţia secretă de la universitatea americană Yale, sunt pregătite pentru a fi făcute publice în următoarele luni în virtutea unei cereri formulate în baza legii pentru Libertatea de Informare din SUA (Freedom of Information Act – FOIA).

Prețioasele documente constând în… „scrisori, note, o ciornă a unui discurs şi alte materiale… sunt gata pentru a fi publicate în iulie” de către Administraţia Arhivelor Naţionale şi Înregistrărilor, doar dacă preşedintele Obama sau fostul preşedinte George W. Bush nu obiectează, potrivit Politico.

„Înregistrări adiţionale includ materiale de examinare, email-uri legate de evenimente programate, un mesaj telefonic, o informare a presei asupra Turciei, un registru al documentelor lui Frederick Law Olmsted de la biblioteca Congresului, cereri de comentarii din partea presei şi o cerere către vicepreşedintele Richard B. Cheney de a ajunge la funeraliile lui William F. Buckley”, afirmă FOIA.

Fondată în 1832, societatea secretă a constituit o cale de ascensiune în rândurile elitei. Trei preşedinţi americani sunt cunoscuți ca făcând parte din Skull & Bones, iar alţi membri şi-au asumat roluri proeminente în administrația centrală americană şi în guvernele federale, în comunitatea serviciilor secrete, în mediul academic, în industrie şi în finanţe. 

În 2004, de exemplu, ambii candidaţi la alegerile prezidențiale – atât cel democrat, cât şi cel republican – John F. Kerry şi George W. Bush, erau membri ai grupului de la Yale. Tatăl lui George W. Bush, George H. W. Bush şi bunicul său, Prescott Bush, erau de asemenea membri ai acestei societăţi.

Locul de întâlnire al grupării, numit semnificativ The Tomb – „Mormântul”, o clădire fără ferestre situată în extremitatea sud-vestică a campusului universităţii Yale, este decorat cu cranii, potrivit unor mărturii. Aici sunt numeroase camere unde membrii societăţii Skull & Bones ar conduce ritualuri macabre şi ceremonii de iniţiere, unele dintre ele incluzând istorisirea experienţelor sexuale trecute, după cum afirmă jurnalistul Ron Rosenbaum.

„Aţi putea să îl întrebaţi pe Averell Harriman dacă există cu adevărat un sarcofag în subsol şi dacă el, tânărul Henry Stimson şi tânărul Henry Luce (de la revista Time) au stat întinşi dezbrăcaţi în coşciug şi au relatat secretele vieţii lor sexuale din adolescenţă în fața a 14 membri Skull & Bones”, scria Rosenbaum pentru revista Esquire în 1977.

În februarie 2009, clubul a fost dat în judecată de către descendenţii eroului apaş Geronimo, care au afirmat la proces că grupul este în posesia craniului strămoşului lor, cu care membrii Skull & Bones s-au pozat în fotografii de grup timp de decenii. Se pare că craniul a fost furat din mormântul luptătorului de la Fort Sill de membri ai societății secrete în timp ce se aflau staționați la respectiva bază militară. Potrivit unor mărturii, Prescott Bush ar fi fost implicat şi el în acest furt. Curtea a respins acuzațiile descendenților indienilor nativi, în anul următor.

În 2001, Rosenbaum și echipa sa au reușit să filmeze un ritual care a avut loc în curtea interioară a „Mormântului”, unde membri ai grupării „interpretau tabloul unui ritual de ucidere prin tăierea gâtului”, după cum a afirmat jurnalistul.

„Bineînţeles, Skull & Bones înseamnă cu mult mai mult decât şmecheriile mistice ale ritualurilor lor”, scria Rosenbaum pentru New York Observer la momentul respectiv. „Ritualurile sunt mult mai puţin importante decât relaţiile – legăturile de putere şi influenţă care se dezvoltă între iniţiaţii Skull & Bones după ce aceștia sunt primiţi în grupare”.

Politico informează că cererea către FOIA a fost înaintată de autorul şi cercetătorul Robert Gaylon Ross Sr., care a publicat în trecut un expozeu asupra Who’s who of the Elite (Cine sunt cu adevărat membrii elitei), şi a scris cărţi referitoare la rolul elitelor în asasinarea președintelui John F. Kennedy şi Martin Luther King.


Citiţi şi:

ORDINUL «SKULL & BONES» («Cap de mort») 
Catafalcul, sicriul, scheletul – decoruri sataniste în templele masonice 

 

yogaesoteric
9 iunie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More