Tămâia absoarbe cheagurile de sânge de la nivelul capului!

 

Rețetă de la Mănăstirea Dervent

Pe lângă rugăciune și credință în planul de mântuire al lui Dumnezeu, călugării au leacurile lor naturiste cu care se tratează de diferite boli.

Părintele Elefterie de la Mănăstirea Dervent avea un tratament special pentru durerile de cap, pe bază de tămâie și miere de albine, două dintre cele mai puternice medicamente ale naturii.

Acest leac trage răul de la nivelul capului, îndepărtează durerile și ajută la vindecarea vaselor de sânge sparte. Nu degeaba se spune despre tămâie că are puterea de a risipi duhurile rele și necurate prin mireasma ei binefăcătoare.

Tămâia îmbunătățește respirația, induce o stare de calm, pace sufletească și predispune la rugăciune.

Efectele sale curative sunt foarte complexe. Studiile recente au arătat că această substanță aromată are proprietăți anticancerigene și că distruge celulele canceroase rezistente la chimioterapie.

În medicina populară, tămâia mai este folosită și pentru eliminarea pietrelor la rinichi și fiere și a chisturilor de pe diferite organe interne.

Tămâie cu miere – rețetă pentru dureri de cap

Se ia o bucată de pânză de bumbac groasă, se întinde peste ea un strat de miere naturală de albine și apoi se presară deasupra puțină tămâie zdrobită fin.

Pânza se leagă la cap și se fixează bine, iar pe deasupra se înfăşoară un prosop gros. Se lasă până când mierea se usucă de tot.

Indicații terapeutice:
– dureri de cap;
– sechele rămase după lovituri la cap;
– vase de sânge sparte la cap;
– cheaguri de sânge la cap.

Aceste efecte se datorează proprietăților antiinflamatoare, cicatrizante, antiseptice și sedative ale tămâii.

În scop medicinal, se folosește tămâie naturală, procurată dintr-o sursă sigură, sau de la magazinele naturiste. Pe eticheta produsului este necesar să scrie că poate fi ingerată.

Totodată, dacă folosiți tămâia pentru uz intern, puneți bobul de tămâie pe limbă, fără să atingeți cu dinții. Nu țineți tămâia mult timp în gură, deoarece poate ataca smalțul dentar.

Citiți și:
Uleiul esențial de tămâie te scapă de migrene, anxietate, depresie și multe altele
10 remedii naturale menționate chiar în Biblie

yogaesoteric
10 iulie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More