Tânărul crescut în fața micului ecran este incapabil să se descurce singur în viață

Egoist și individualist, ghidat numai de propriile interese și plăceri, tânărul crescut în fața micului ecran este incapabil să se descurce singur în viață.

În privința relației de dragoste, situația este și mai critică. Cu toate că-și cheltuiește o mare parte a tinereții cu această problemă, nu știe mai nimic despre ce înseamnă cu adevărat dragostea, nu știe practic să iubească, pentru că nu a învățat să rabde, să ierte, să se jertfească, să aibă compasiune pentru celălalt, să-i asume neputințele și să-l sprijine.

Crezând că dragostea se reduce la povestea sentimentală încheiată cu o relație amoroasă, la distracție și plăcere, acest tânăr este permanent deziluzionat de persoana celuilalt și de propria persoană.

De fapt, aceasta este drama cea uriașă născută din prăpastia dintre pretențiile sau drepturile pe care televiziunea l-a învățat să și le revendice, și capacitățile intelectuale, disponibilitățile emoționale, afective și abilitățile practice pe care tot televiziunea i le-a modelat.

Autor: Virgiliu Gheorghe, „Efectele televiziunii asupra conștiinței umane

Citiți și:
Efectele malefice ale consumului de TV
Alertă pentru părinți: Mâncatul în fața ecranului poate avea efecte nefaste asupra dezvoltării limbajului la copii

 

yogaesoteric
22 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More