Tehnologia Keshe – o posibilă cale de a revoluţiona umanitatea (I)


de Marvin Atudorei

De câțiva ani au început să apară – mai ales pe internet – o serie de informații explozive despre descoperirile uimitoare ale Fundației Keshe. Grupul de cercetători condus de savantul iranian Mehran Tavakoli Keshe (foto) promite că va oferi tuturor națiunilor o tehnologie extraordinar de aplicabilă, ce permite accesul în mod liber și gratuit la surse practic nelimitate de energie. În luna martie a acestui an, fundația a afirmat că a făcut publice datele esențiale pentru ca această tehnologie să poată fi deja aplicată. Și totuși, deși au trecut aproape șase luni, constatăm că nimic nu pare să fi prins contur. Rezultatele se lasă în continuare așteptate, deși ne-am fi gândit că dezvăluirile Fundației Keshe vor stârni un val de frenezie în lumea științifică și deopotrivă în rândurile guvernanților. Aceasta este cu atât mai surprinzător cu cât, pe lângă o serie de alte aplicații inovatoare, fundația anunță că oferă soluții pentru unele probleme majore cu care se confruntă omenirea. Să fie oare acestă inițiativă cu adevărat viabilă sau ea este mai degrabă doar rodul unei imaginații fantasmagorice?

Pentru a răspunde acestor întrebări merită să privim mai întâi lucrurile dintr-o perspectivă ceva mai largă.

Descoperiri geniale interzise

Credeți că trăim în cea mai bună dintre lumile posibile? Că societatea actuală reprezintă maximul pe care îl putea atinge, nivelul său de dezvoltare fiind rezultatul a ceea ce omul a dat mai bun? Credeți că cei care au împins mai departe orizontul cunoașterii prin sclipirile lor de geniu au fost întotdeauna luați în considerare?

Este relativ puţin cunoscut la ora actuală faptul că în ultima sută de ani au existat zeci de inventatori geniali care au făcut descoperiri revoluționare şi apoi au pus la punct dispozitive practice cu totul extraordinare, care dacă ar fi fost aplicate pe scară largă ar fi putut aduce un salt tehnologic radical pentru întreaga umanitate.

Unul dintre cele mai uimitoare exemple este cel al lui Nikola Tesla, care (printre multe alte realizări care nu sunt făcute nici măcar în ziua de astăzi publice) a început în anul 1901 construirea unui turn (denumit „Wardenclyffe Tower”) ce ar fi avut capacitatea să capteze energie electrică în mod gratuit din ionosferă şi să o transmită apoi fără cabluri, oriunde pe Pământ. Înţelegând că dezvoltarea acestei tehnologii i-ar ruina profiturile provenite din afacerile cu petrol şi cărbune, bancherul J.P. Morgan a ordonat însă în anul 1917 dărâmarea imediată a turnului construit de Tesla. Deşi acest act reprezenta un atac grav la adresa ştiinţei şi chiar a prosperităţii întregii umanităţi, evenimentul a fost trecut sub tăcere atât de către mass-media, cât şi de către comunitatea ştiinţifică internaţională.
 
Există, de asemenea, documente şi mărturii foarte concludente care arată că mai mulţi inventatori au pus la punct prototipuri funcţionale ale unor motoare care utilizau drept combustibil … apa. Câţiva dintre aceştia au fost Rudolf Diesel, Viktor Schauberger, Andrija Puharich, Stanley Meyer, Daniel Dingel sau Phil Stone. Răspândirea acestor motoare – al căror combustibil era atât de accesibil – ar fi şters, bineînţeles, imediat de pe faţa Pământului marea industrie petrolieră, care prin utilizarea combustibililor fosili este nu doar mult mai costisitoare, ci și deosebit de poluantă. Având totuşi în vedere doar uriaşele profituri financiare pe care le obţineau, marii industriaşi şi bancheri au fost înfuriaţi de perspectiva dezvoltării tehnologiei motoarelor cu apă. În consecinţă, prin influenţele pe care le aveau, ei au făcut în aşa fel încât această invenţie să nu fie făcută publică, iar toţi acei ingineri geniali să fie discreditaţi, forțați să păstreze tăcerea sau – unii dintre ei – chiar omorâţi.

O situaţie absolut similară a avut loc în ultima sută de ani şi în domeniul medical. O întreagă pleiadă  de doctori sau omeni de ştiinţă care au aplicat cu un imens succes tratamente inovatoare pentru vindecarea cancerului, de exemplu, au fost marginalizați, ridiculizați sau boicotați. Să menţionăm mai întâi savanţii Rudolf Steiner sau Linus Pauling (de două ori laureat al premiului Nobel) ale căror metode terapeutice simple şi-au dovedit din plin eficacitatea. De asemenea, medicii Max Gerson, Ernst Krebs, Chas Ozias, Emanuel Revici, Josef Issels, Gaston Naessens, Andrew Ivy, Royal Rife, William Coley, William Lane şi – mai recent – Geerd Hamer sau Tullio Simoncini au obținut rezultate uimitoare aplicând metode alternative. Deşi tratamentele lor au fost în mod evident extrem de eficiente – vindecând mii de pacienţi bolnavi de cancer –, toţi aceşti medici au fost ostracizaţi, discreditaţi şi persecutaţi de către sistemul medical oficial şi de către marile concernuri farmaceutice. Terapiile lor au fost interzise, fără a fi nici măcar luate vreodată în considerare pentru evaluări ştiinţifice serioase. (Cei interesați pot urmări o prezentare detaliată a acestor cazuri în filmul „Cancer – The forbidden cures”)
 

Toate aceste situații revoltătoare sunt susţinute de date cât se poate de concrete, pe care însă mass-media internaţională le-a ignorat de fiecare dată cu o complicitate criminală. Atitudinea mass-media nu pare totuşi decât la prima vedere surprinzătoare pentru că în realitate este cunoscut faptul că toate marile corporaţii media sunt deţinute de anumite grupuri de putere care domină din umbră toate structurile politice, economice sau sociale din majoritatea statelor globului.

În asemenea condiţii nu este de mirare că şi alte invenţii şi realizări excepţionale, care se află în desfăşurare chiar în prezent, nu sunt făcute publice. Acum însă, mai ales datorită mediilor alternative de informare de pe internet, aceste realităţi ajung să fie cunoscute de tot mai mulţi dintre noi şi ne fac totodată să conştientizăm minciuna şi ferocitatea sistemului în care suntem înlănţuiţi.
 

Tehnologia Keshe deschide perspectiva unei transformări radicale a vieții pe Pământ

Poate cea mai uluitoare tehnologie care se dezvoltă în prezent în folosul libertăţii oamenilor de pe întreaga planetă este cea descoperită şi aplicată de către membrii Fundaţiei Keshe. Tehnologia Keshe se anunţă absolut revoluţionară şi ea pare să aibă cu uşurinţă potenţialul de a restructura complet toate domeniile vieţii economice, politice, sociale sau militare. Tocmai de aceea nici nu ne mai mirăm prea mult că în mass-media internaţională informaţiile despre această organizaţie sunt aproape cu desăvârşire absente. Şi totuşi, fundaţia are filiale în zeci de ţări ale lumii, iar site-ul său oficial (www.keshefoundation.org) a înregistrat chiar şi un milion de vizite pe zi. Iată clipul de prezentare al Fundaţiei Keshe:

 
 

Fondatorul organizaţiei, savantul iranian Mehran Tavakoli Keshe, susţine că sistemele dezvoltate de Fundaţia Keshe au ajuns la capacitatea de a produce şi controla câmpuri magnetice şi gravitaţionale. Această realizare are în consecinţă sute de potenţiale aplicaţii ce ar putea conduce la rezolvarea celor mai stringente probleme ale omenirii cum ar fi lipsa de energie, de mâncare sau de apă, precum şi la îndepărtarea rapidă şi sigură a poluării mediului. Printre cele mai importante aplicaţii, ar fi de menţionat cele din domeniul transporturilor și al explorărilor spațiale – prin intermediul reactoarelor plasmatice se creează capacitatea de levitaţie şi mişcare ultra-rapidă a vehiculelor şi aeronavelor, indiferent de greutatea lor. În domeniul sănătăţii, Fundația Keshe afirmă că metodele pe care le propune operează direct cu structurile plasmatice şi atomice ale trupului uman, reuşind să restabilească starea de sănătate indiferent de boală sau tulburare. De asemenea, printre multe altele, sistemele Keshe pot genera apă curată în orice zonă de pe glob, sau pot crea câmpuri plasmatice din care apoi să fie materializat orice element chimic.

Fundaţia Keshe anunţă că metodele tehnologiei sale au fost deja testate şi că ele funcţionează. Fizicianul şi inginerul iranian Mehran Keshe a lucrat mai bine de două decenii pentru a înregistra patente în toată lumea, astfel încât atunci când noua tehnologie va fi oferită pe piaţă, să nu fie nevoie de sume colosale pentru a putea fi folosită. Intenţia de bază a membrilor fundaţiei este ca noua tehnologie să fie oferită în mod caritabil tuturor oamenilor de pe această planetă.

Cei care vor să scrie viitorul au de înfruntat prezentul

Însă, după cum era de aşteptat, problema majoră care a apărut în toată această situaţie (atât de aducătoare de speranţă pentru populaţie), este că inovaţiile cu totul extraordinare propuse de Fundaţia Keshe se lovesc de interesele marilor companii şi ale structurilor de putere existente la ora actuală. Aceste structuri doresc cu disperare să-şi păstreze status quo-ul prezent prin care îşi asigură dominaţia mondială şi din acest motiv sunt gata să distrugă fără milă pe oricine le-ar ameninţa poziţia. Este din această perspectivă cu totul naiv să credem că cei care controlează în prezent lumea doresc ca masele de oameni să aibă la dispoziţie de-acum înainte energie gratuită şi să nu mai poată fi condiţionaţi (controlaţi) prin taxe, impozite şi necesităţi de tot felul.

Tocmai de aceea, punerea la dispoziţia umanităţii a tuturor acestor descoperiri este mult mai complicată decât ar putea să pară la prima vedere. Mulţi se aşteaptă să vadă dovezile de eficienţă ale tehnologiei Keshe la programele televizate de ştiri, sau pe internet, ori în demonstraţii publice, dar nu se întreabă ce consecinţe ar avea aceste demonstraţii. Dacă ne vom gândi mai atent, vom înţelege că situaţia trebuie rezolvată cu o mare prudenţă şi înţelepciune. Impunerea acestei tehnologii printr-o rivalitate arogantă faţă de sistemele convenţionale nu doar că ar crea uriaşe tensiuni sociale care ar degenera rapid în războaie, dar ar crea şi riscul scăpării de sub control a noii tehnologii şi al folosirii ei în scopuri distructive.

Din aceste motive, chiar dacă pentru unii este destul de greu de înţeles, calea pe care Fundaţia Keshe o urmează pentru a evita haosul social, este aceea a cooperării cu toate guvernele care acceptă să implementeze această tehnologie în mod paşnic pentru naţiunile lor. Este util să ştim că M. T. Keshe face în mod frecvent următoarea recomandare: „Sfatul meu pentru oameni este foarte simplu: nu acţionaţi împotriva guvernelor voastre. Tehnologia pe care o oferim este aici pentru a sprijini guvernele în trecerea gradată către un alt nivel”. M.T. Keshe a declarat că nu doreşte să submineze autoritatea guvernelor, pentru că este indispensabil ca acestea să-şi folosească pârghiile de care dispun şi să implementeze noua tehnologie în mod oficial. În acest scop, savantul iranian a hotărât să nu ofere cheile operative principale şi dispozitivele efective în mod liber, ci numai cu aprobarea şi protecţia autorităţilor.

Deşi calea colaborării cu autorităţile este singura opţiune viabilă pe care Fundaţia Keshe o ia în considerare, această colaborare este de o dificultate pe care puţini şi-o imaginează. Pentru a fi totuşi sigur că implementarea noii tehnologii va avea loc, Mehran Keshe a făcut cunoscute principiile de bază ale acesteia prin zeci de conferinţe ţinute în marile oraşe ale lumii, prin zeci de interviuri online şi prin numeroase workshop-uri. Grație acestei informări deschise a oamenilor, noua tehnologie Keshe va fi aproape imposibil de suprimat, oricât de îndârjite ar fi eforturile celor care controlează lumea la ora actuală. Chiar dacă – aşa cum a fost de multe ori ameninţat – fondatorul Fundaţiei Keshe ar fi asasinat, tehnologia oferită de el nu va putea fi făcută să dispară.

Datorită promisiunii de a colabora nemijlocit cu guvernele tuturor naţiunilor, pe site-ul Fundaţiei Keshe nu au putut fi încă prezentate rezultatele principale, extraordinare, ale noii tehnologii. Sunt prezentate doar o serie de rezultate experimentale oarecum secundare atât din domeniul fizicii, cât şi din domeniul medical. Acestea dovedesc totuşi că principiile descoperite de cercetătorii fundației sunt perfect valide, iar metodele Keshe funcţionează. Cu privire la dovezile şi experimentele principale, membrii Fundaţiei Keshe au declarat categoric că au multiple înregistrări video (de exemplu, cu sisteme de zbor operaţionale, capabile să se deplaseze extrem de rapid pe verticală sau lateral), dar că deocamdată nu pot să le facă publice. De altfel, este de remarcat că M.T. Keshe a dorit de mai multe ori să prezinte rezultate foarte concrete ale tehnologiilor sale, dar a fost de fiecare dată în mod prompt blocat de către diferiţi agenţi guvernamentali.

Bineînţeles, lipsa expunerii publice a principalelor aplicații inovatoare dezvoltate de echipa de cercetători condusă de savantul iranian a generat numeroase suspiciuni. Unii afirmă că toată această organizaţie nu este decât o farsă de care se lasă amăgiţi doar cei mult prea creduli. Merită totuşi să observăm că dacă ar fi fost aşa, atunci este foarte puţin probabil că Mehran Keshe ar mai fi fost urmărit şi supravegheat permanent de către serviciile secrete din mai multe ţări (casa sa este păzită continuu de agenţi, iar familia sa este urmărită peste tot). Dacă Keshe nu ar fi decât un lunatic, atunci este puţin probabil că ar mai fi fost arestat, că ar mai fi fost supus la nenumărate presiuni de către agenţi guvernamentali şi – mai grav – că ar mai fi existat atâtea tentative de asasinat la adresa sa. Dacă toate acestea nu ar fi decât o farsă, atunci ar fi fost, de asemenea, foarte puţin probabil ca mai mulţi membri ai Fundaţiei Keshe să fi fost ameninţaţi la rândul lor cu moartea, iar site-ul organizaţiei să fi fost atacat şi blocat atât de intensiv. Cu privire la toate acestea, fizicianul iranian spunea: „Multă lume nu înţelege prin ce trece un om de ştiinţă în asemenea situaţii. Ştim ce i s-a întâmplat lui Tesla sau altor savanţi. Noi vrem să rămânem în viaţă”.
 

SUA pusă la colț prin intermediul tehnologiei Keshe

O confirmare incontestabilă a impactului real pe care tehnologia Keshe deja a început să îl imprime pe plan internaţional, a fost înregistrată în urmă cu aproximativ trei ani. Pe 4 decembrie 2011 numeroase televiziuni ale lumii difuzau știrea că o navă-spion militară (dronă) americană, bazată pe o tehnologie high-tech de ultimă generaţie, a fost capturată de forţele militare iraniene. Televiziunile iraniene au difuzat imagini detaliate cu respectiva dronă, care fusese adusă la sol complet nevătămată. Incidentul a pus administraţia SUA într-o postură foarte delicată, din două motive. În primul rând pentru că asemenea acţiuni de spionaj se plasează împotriva tuturor legilor şi regulamentelor internaţionale, fiind asimilate cu acte de război. În al doilea rând, situaţia concretă a dovedit că cele mai performante şi mai secrete nave high-tech americane nu sunt decât simple jucării faţă de tehnologia iraniană. Această umilitoare constatare a lovit foarte puternic în orgoliul „celei mai puternici naţiuni a globului”, deşi bineînţeles că mass-media occidentală s-a grăbit să minimalizeze cât mai mult incidentul. Faptul că totuşi lucrurile s-au petrecut exact aşa a fost confirmat de nimeni altul decât preşedintele SUA, Barack Obama. Postul de televiziune CBS News a inserat într-una dintre știrile difuzate la acea vreme momentul jenant în care președintele american recunoaşte că a cerut iranienilor să dea drona înapoi (ceea ce de altfel iranienii au refuzat).
 
 

Este important să evidenţiem că deşi acea dronă se deplasa la o altitudine de 20.000 de picioare (aproximativ 6 kilometri), iranienii au capturat-o fără să-i producă nicio zgârietură! Aceasta exclude ipoteza că nava s-ar fi putut prăbuşi întâmplător (şi să fie apoi găsită de iranieni), sau că ar fi fost lovită de un proiectil, ori că ar fi fost defectată prin operaţiuni de interferenţă tip hackering. În toate aceste cazuri aparatul ar fi suferit distrugeri majore în urma prăbuşirii. De asemenea, drona era monitorizată de la distanţă de agenţi CIA prin intermediul a opt sateliţi, deci este exclus ca ea să se fi rătăcit şi să ajungă în teritoriul iranian dintr-o eroare. În plus, drona era prevăzută cu un sistem de autodistrugere în cazul în care ar fi fost capturată. De fapt, americanii erau absolut siguri că datorită tehnologiei high-tech de ultimă generaţie pe care o considerau imbatabilă, nava lor spion nici măcar nu poate fi detectată de iranieni. Şi totuşi, drona a fost detectată şi capturată din zbor de către iranieni şi apoi adusă intactă la sol. În aceste condiţii apare următoarea întrebare foarte bulversantă: „Ce tehnologie a reuşit să realizeze o asemenea performanţă?” Şi încă „De unde au avut iranienii asemenea disponibilităţi atât de avansate?”. Specialiştii au evaluat că o asemenea tehnologie a implicat o navă ce poate dezvolta o viteză uriaşă, ce are totală invizibilitate faţă de radare, capacitatea de a bloca fluxul de date ce venea de la sateliţi pentru a ghida drona, precum şi posibilitatea de a genera o undă tractoare!

Acesta este punctul în care, în tabloul de ansamblu, lucrurile se conexează perfect cu apariţia tehnologiei Keshe. Nu este un secret că Mehran Keshe a oferit în anul 2008 tehnologia sa guvernului iranian tocmai pentru ca Iranul să se poată apăra şi să rămână o ţară liberă. De altfel, membrii Fundaţiei Keshe recunosc că exact tehnologia lor a stat la baza capturării navetei americane. Mai mult, ei avertizează forţele militare americane că dacă ar trimite cele mai avansate prototipuri de avioane de vânătoare pentru a ataca Iranul, atunci acestea vor fi transformate cu cea mai mare uşurinţă (prin declanşarea unor câmpuri magnetice şi gravitaţionale foarte puternice) în simple mormane de fiare vechi. Membrii Fundaţiei Keshe ţin însă să sublinieze că nu vor folosi niciodată această tehnologie pentru a ataca, ci doar pentru a menţine un climat de pace şi securitate.
 

Tehnologia Keshe pune bazele unui climat de pace planetară

 

Mult dincolo de stadiul discuţiilor şi tratativelor, tehnologia Keshe pune într-un mod foarte concret bazele instituirii unui climat de pace mondială. Grupul de cercetători a dezvoltat un program intitulat „Return to the sender”, cu ajutorul căruia orice naţiune poate trimite efectiv înapoi la destinatar eventualele rachete nucleare distrugătoare ce ar fi îndreptate asupra sa. Prin acest program, sistemele Keshe nu doar că pot capta din zbor rachetele insurgente (care conform tehnologiei curente au o viteză de aproximativ 2-3 Mach), dar sunt capabile să identifice imediat de unde au fost trimise şi să le returneze cu viteze chiar mult mai mari decât cele cu care au fost expediate iniţial (este vorba de viteze de retur estimate la 35-40 Mach). Mehran Keshe mărturisea cu o tristă ironie că „Mă întreb cine doreşte să testeze asta prima dată”.

Să observăm acum un alt lucru foarte semnificativ: deşi – conform numeroaselor declaraţii prezentate în mass-media – SUA era într-adevăr pe punctul de a ataca Iranul la sfârşitul anului 2011, americanii s-au abţinut totuşi să mai facă aceasta!

(Scopul atacării Iranului făcea, bineînţeles, parte din politica imperialistă de control şi exploatare a altor state pe care a adoptat-o SUA de zeci de ani. Pretextul invocat era identic celui folosit în cazul Irak-ului: existența unor informații cum că Iranul ar deține arme nucleare. Ca o sfidare la adresa întregii lumi, așa cum vă amintiți, după invazia Irak-ului s-a anunţat oficial că … totuşi nu au fost găsite arme nucleare. Să mai remarcăm şi că, în timp ce Iranul se comportă şi acum exemplar faţă de comisarii IRA veniţi să verifice dacă pe teritoriul acestei țări există armament nuclear – şi de fiecare dată constată că nu există, Israelul are cu certitudine arme nucleare, dar nicio comisie internaţională nu se alarmează pentru asta.)

Episodul dronei constituie un argument foarte consistent pentru a deduce care a fost motivul real pentru care americanii nu au mai declanșat războiul pe care îl puseseră la cale. Capturarea navei-spion i-a usturat teribil pe americani, astfel că, pe 23 aprilie 2012, Casa Albă a emis un decret prin care declara că tehnologia informatică iraniană este cea mai distructivă tehnologie creată vreodată de om şi că orice persoane care au legătură cu aceasta nu mai au autorizaţia de a pătrunde în spaţiul SUA. Dincolo de exprimările oficiale, decretul arăta că administraţia americană a devenit pe deplin conştientă de potenţialul militar al tehnologiei iraniene şi încerca să izoleze acest stat pe plan internaţional, invocând arhi-uzitatul pretext al terorismului. Contrar obiceiurilor sale rele din acest gen de situaţii, SUA nu a mai deranjat totuşi Iranul, ceea ce confirmă indirect puterea obiectivă a tehnologiei Keshe.

Citiți a doua parte a acestui articol
 
 

Citiți și:

Tehnologia extraterestră şi secretele guvernamentale (I)

Bizara «îngropare» a invențiilor de tipul free energy și sfârșitul suspect al câtorva cercetători geniali

 
 

yogaesoteric
8 august 2014

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More