Teolog, concluzii grave și provocări „după 1 an și 2 luni de isterie covid”

Câteva concluzii trase de teologul și politologul Bogdan Duca după această perioadă de pandemie, atât în privința statului, cât și a bisericii, dar și a influenței externe

Teologul și politologul Bogdan Duca, apreciat pentru intervențiile sale în mass-media dar și pentru inspiratele și incitantele sale postări, scrie un text bazat pe întrebarea „Ce am învățat eu după 1 an și 2 luni de isterie covid și 5 luni de vacciniadă?”.

Sunt 4 răspunsuri – sau concluzii – nu numai introspective, ci care reflectă poziția multor români care au adoptat o gândire liberă de impunerile oficiale.

Iată concluziile lui Bogdan Duca:

  1. Statul democratic este prizonierul corporațiilor multinaționale și practic politica este doar o anexă a intereselor acestor corporații.”
  2. Aceste corporații sunt conduse de oameni distruși psihic, lipsiți de cultură, cu viziuni totalitare, posesori ai unor averi enorme, periculos de mari.
  3. Creștinismul nu mai are energia să ofere o alternativă socială. Rămâne însă alternativa personală, așa cum de fapt a lăsat Hristos.”
  4. Nevoia de religios a oamenilor este suplinită de religia Științei, în expresia sa medicală. O religie ca toate religiile: doldora de fanatici și escroci.”
  5. Dacă aveam unele speranțe și iluzii legate de capacitatea medicinei de a rezolva probleme, după anul acesta am o singură convingere legată de medicină: să mă feresc de spitale. Chiar și cu prețul vieții.”

Desigur, sunt concluzii grave dar, subliniem, sunt concluzii și opinii – nu sunt recomandări.

Duca este un spirit constructiv, dar îi place polemica, provocarea cordială. Ori, fiecare dintre concluzii este o provocare – adresată mai multor categorii de cititori, dar și unor instituții.

Citiți și:
Dacă dorința de a supraviețui în noua normalitate nu e neapărat o ticăloșie, faptul că faceți exces de zel și deveniți propagandiști este o mare ticăloșie
Analist: „Vacciniada și continuarea escrocheriei covid sunt singura lor soluție”

 

yogaesoteric
24 iulie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More