Teoria Teoriei Conspirației. Pravda Americană, George Orwell și Războiul biologic vs scurgerea virusului covid din laboratorul de la Wuhan (II)

O inversare orwelliană a perspectivelor asupra originilor virusului covid

Citiți prima parte a articolului

În ultimul an, activiștii pro-China au promovat pe scară largă teoria complet nefondată că virusul covid a scăpat accidental din Ft. Detrick, laboratorul de război biologic de primă mărime al Americii, bazându-se în mare măsură pe faptul că, timp de opt luni din 2019, porțiuni importante ale instalației au fost închise de CDC pentru încălcări grave ale siguranței. În mod evident, există dovezi circumstanțiale mult mai puternice ale unei scurgeri din laboratorul american decât ceva similar care să se fi petrecut în Wuhan. Așadar, slăbiciunea majoră a ipotezei scurgerii din laboratorul Wuhan este că nu există semne reale ale vreunei scurgeri de laborator în Wuhan.

Argumente pentru un atac american de război biologic

Astfel, rămânem cu o probabilitate foarte mare ca virusul covid să provină dintr-un laborator, împreună cu o bună posibilitate ca acesta să fi fost conceput ca armă biologică, dar nu avem indicii serioase. Astfel, dacă epidemia inițială de la Wuhan s-a datorat utilizării unei arme biologice puternice, dar nu a fost o armă care s-a scurs accidental dintr-un laborator, atunci cu siguranță China a fost ținta, victima și nu autorul. Într-adevăr, RPC a evitat devastarea doar pentru că a reacționat extrem de prompt și a impus rapid controale de sănătate publică extrem de puternice. Aproximativ 700 de milioane de chinezi au fost închiși în casele lor timp de câteva săptămâni, o izolare probabil de peste o mie de ori mai mare decât orice altceva văzut anterior în istorie.

Având în vedere confruntarea militară și geopolitică în curs de desfășurare SUA-China, America pare a fi sursa probabilă a atacului. Cu toate acestea, odată ce virusul a ajuns în cele din urmă în propria noastră țară, răspunsul complet lipsit de vigilență al președintelui Trump a demonstrat că el însuși nu avea absolut nicio idee că se confruntă cu amenințarea unei arme biologice periculoase, dovedindu-și astfel propria nevinovăție. Cei mai probabil suspecți ar fi unii dintre neoconservatorii din Deep State pe care Trump i-a plasat aproape de vârful administrației sale.

Această mică mână de complotiști de nivel înalt ar fi apelat apoi la resursele aparatului de securitate națională american pentru a realiza efectiv operațiunea. Virusul și dispozitivele sale de dispersie ar fi putut fi obținute de la Ft. Detrick, iar agenți CIA sau membri ai forțelor speciale ar fi fost trimiși la Wuhan pentru a-l elibera. Cu toate acestea, toți acești indivizi ar fi crezut că participă la o lovitură militară secretă pe deplin autorizată împotriva principalului adversar geopolitic al Americii.

La începutul acestei luni, un reportaj al ABC News a citat patru surse guvernamentale distincte pentru a dezvălui că, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, o unitate specială de informații medicale din cadrul Agenției noastre de Informații a Apărării a elaborat un raport care avertiza că în zona Wuhan din China are loc o epidemie de boli scăpată de sub control și a distribuit pe scară largă acest document în rândurile de vârf ale guvernului nostru, avertizând că ar trebui luate măsuri pentru a proteja forțele americane cu baza în Asia. După difuzarea reportajului, un purtător de cuvânt al Pentagonului a negat în mod oficial existența acelui raport din noiembrie, în timp ce alți oficiali guvernamentali și ai serviciilor de informații la nivel înalt au refuzat să comenteze. Dar, câteva zile mai târziu, televiziunea israeliană a menționat că, în noiembrie, serviciile de informații americane au împărtășit într-adevăr un astfel de raport privind focarul de boală de la Wuhan cu aliații săi din NATO și Israel, părând astfel să confirme în mod independent acuratețea completă a reportajului original al ABC News și a celor mai multe surse guvernamentale ale sale.

Prin urmare, se pare că elemente ale Agenției de Informații a Apărării erau la curent cu epidemia virală mortală din Wuhan cu mai mult de o lună înaintea oricăror oficiali din guvernul chinez. Cu excepția cazului în care agențiile noastre de informații au fost pionieri în tehnologia precogniției, cred că aceasta s-ar fi putut petrece din același motiv pentru care piromanii au cunoștință din timp de incendiile viitoare.

Potrivit acestor relatări din surse multiple din mass-media mainstream, în „a doua săptămână din noiembrie”, Agenția de Informații a Apărării pregătea deja un raport secret de avertizare cu privire la o epidemie „cataclismică” de boli care avea loc în Wuhan.

Pe măsură ce coronavirusul a început să se răspândească treptat dincolo de granițele Chinei, a avut loc o altă evoluție ce a înmulțit suspiciunile. Cele mai multe dintre aceste cazuri timpurii au apărut exact acolo unde ne-am fi așteptat, în țările din Asia de Est care se învecinează cu China. Dar, la sfârșitul lunii februarie, Iranul devenise al doilea epicentru al epidemiei globale. Chiar mai surprinzător, elitele sale politice au fost afectate în mod deosebit, 10% din întregul parlament iranian fiind infectat în curând și cel puțin o duzină de oficiali și politicieni murind din cauza bolii, inclusiv unii care erau foarte în vârstă.

Să analizăm implicațiile acestor fapte. În întreaga lume, singurele elite politice care au suferit până acum pierderi umane semnificative au fost cele din Iran, iar acestea au murit într-un stadiu foarte timpuriu, înainte ca focare semnificative să apară aproape oriunde în lume, în afară de China. Astfel, avem America care l-a asasinat pe comandantul militar de top al Iranului pe 2 ianuarie, iar apoi, doar câteva săptămâni mai târziu, o mare parte din elitele conducătoare iraniene au fost infectate de un nou virus misterios și mortal, mulți dintre ei murind în curând ca urmare. Ar putea vreun individ rațional să considere acestea ca fiind o simplă coincidență?

Ofer mai jos un scurt rezumat al acestor puncte principale, concentrându-mă în special asupra motivelor pentru care scenariul războiului biologic pare mult mai probabil decât ipoteza concurentă a scurgerilor de laborator:

(1) Timp de trei ani, China a fost blocată într-un conflict din ce în ce mai mare cu America în ceea ce privește comerțul și geopolitica, iar timp de trei ani la rând, China a fost lovită foarte puternic de virusuri misterioase. Un virus al gripei aviare i-a afectat grav industria avicolă în 2018, iar în anul următor un virus al gripei porcine a distrus peste 40% din efectivele de porci, principala sursă de carne a Chinei. În al treilea an, a apărut covid-19. Cu siguranță un tipar suspect dacă ultima a fost doar o scurgere întâmplătoare de laborator.

(2) Focarul de covid-19 a apărut în absolut cel mai prost moment și loc pentru China, în principalul centru de tranzit Wuhan, programat aproape perfect pentru a atinge niveluri locale ridicate de infecție chiar în momentul în care călătorii pentru sărbătoarea Anului Nou au răspândit boala în toate celelalte părți ale țării, producând astfel o epidemie de neoprit. Momentul unei scurgeri accidentale din laborator ar fi, în mod evident, aleatoriu.

(3) 300 de militari americani tocmai vizitaseră Wuhan în cadrul Jocurilor Militare Mondiale, oferind o ocazie perfectă pentru a elibera o armă biologică virală. Gândiți-vă ce ar crede americanii dacă 300 de militari chinezi ar fi vizitat Chicago și, imediat după aceea, o boală virală misterioasă și mortală ar fi izbucnit brusc în acel oraș. Ar fi o coincidență ciudată dacă vizita militarilor americani și o scurgere accidentală de laborator fără nicio legătură ar fi avut loc exact în același timp.

(4) Caracteristicile covid-19, inclusiv transmisibilitatea ridicată și letalitatea scăzută, sunt absolut ideale pentru o armă biologică antieconomică. Pare ciudat ca o scurgere întâmplătoare din laborator să elibereze un virus atât de perfect conceput pentru a afecta grav economia chineză.

(5) Aproape din momentul în care a început epidemia, bloggerii anti-China din America și rețeaua Radio Free Asia, finanțată de SUA, au lansat o puternică ofensivă de propagandă internațională împotriva Chinei, susținând că epidemia din Wuhan s-a datorat scurgerii unei arme biologice ilegale din laboratorul din Wuhan. Este posibil ca acesta să fi fost doar un răspuns excepțional de prompt, dar oportunist al organelor noastre de propagandă, dar acestea au părut remarcabil de rapide în a profita din plin de o evoluție complet neașteptată și misterioasă, pe care au identificat-o imediat ca fiind datorată unei scurgeri din laborator.

(6) În „a doua săptămână din noiembrie”, Agenția de Informații a Apărării începuse deja să pregătească un raport secret de avertizare cu privire la o epidemie „cataclismică” de boală în Wuhan, deși, conform calendarului standard de la acel moment, probabil că doar câteva zeci de persoane începuseră să prezinte simptome de boală într-un oraș de 11 milioane de locuitori. Cum de au descoperit ce se petrecea în Wuhan cu mult mai devreme decât guvernul chinez sau oricine altcineva?

(7) Aproape imediat după aceea, elitele politice conducătoare din Iran au fost grav infectate, mulți dintre ei murind. De ce scurgerea accidentală din laboratorul din Wuhan a sărit la elitele politice din Iran atât de repede, înainte de a ajunge aproape oriunde în lume.

Având în vedere concluziile sugerate mai sus, cred că ar fi util să prezint propriul meu rezumat al unui scenariu plauzibil pentru epidemia de covid.

(1) Elemente din cadrul aparatului de securitate națională american, probabil afiliate cu neoconservatorii din Deep State, au decis să provoace daune grave uriașei economii chineze folosind un război biologic. Planul a fost de a infecta cu covid-19 hub-ul cheie de transport din Wuhan, astfel încât boala să se răspândească în mod invizibil în întreaga țară în timpul călătoriilor anuale de Anul Nou, iar ei au folosit acoperirea Jocurilor Militare Internaționale de la Wuhan pentru a strecura câțiva agenți în oraș pentru a elibera virusul. Părerea mea este că doar un număr relativ mic de persoane au fost implicate în acest complot.

(2) Agentul biologic pe care l-au eliberat a fost conceput în primul rând ca o armă antieconomică, mai degrabă decât ca o armă antipersonal. Deși covid-19 are rate de mortalitate destul de scăzute, este extrem de contagios, are o perioadă lungă de infectare pre-simptomatică și poate fi răspândit chiar și de purtători asimptomatici, ceea ce îl face ideal pentru acest scop. Astfel, odată ce s-ar fi răspândit în cea mai mare parte a Chinei, ar fi extrem de dificil de eradicat, iar eforturile de control ar provoca daune enorme economiei și societății chineze.

(3) Ca o operațiune secundară, au decis să vizeze elitele politice iraniene, eventual desfășurând o variantă ceva mai mortală a virusului. Întrucât elitele politice tind în general să fie în vârstă, acestea ar suferi oricum o mortalitate mult mai mare.

(4) Focarele mortale de SARS și MERS din Asia de Est și Orientul Apropiat nu s-au răspândit niciodată în mod semnificativ în America (sau în Europa), astfel încât complotiștii au presupus în mod greșit că la fel se va petrece și cu covid-19. În orice caz, întrucât organizațiile internaționale au clasificat întotdeauna SUA și Europa ca având cele mai bune și mai eficiente sisteme de sănătate publică pentru combaterea oricărei epidemii de boli, ei au crezut că orice posibile pagube cauzate de retroacțiune ar fi foarte mici.

(5) Doar un număr mic de indivizi au fost implicați direct în acest complot și, la scurt timp după ce boala a fost eliberată cu succes în Wuhan, au decis să protejeze și mai mult propriile interese ale Americii prin alertarea unităților corespunzătoare din cadrul Agenției de Informații a Apărării, probabil prin fabricarea unui fel de presupusă „scurgere de informații”. Practic, au făcut în așa fel încât DIA să afle că Wuhan se pare că suferea de o epidemie „cataclismică”, ceea ce a determinat DIA să pregătească și să distribuie un raport secret prin care să avertizeze forțele noastre și aliații noștri să ia măsurile de precauție corespunzătoare.

(6) Din nefericire pentru aceste planuri, guvernul chinez a reacționat cu o determinare și o eficacitate uimitoare și a eradicat în curând boala. Între timp, guvernul american, lipsit de vigilență și incompetent, a ignorat în mare măsură problema, reacționând doar după ce epidemia masivă din nordul Italiei a atras atenția presei. Deoarece CDC a dat peste cap producția unui kit de testare, nu am avut niciun mijloc de a recunoaște că boala se răspândea deja în țara noastră, iar rezultatul a fost un prejudiciu masiv pentru economia și societatea americană. De fapt, America a suferit exact soarta care fusese inițial destinată rivalului său chinez.

Ron Unz

Citiți și:
Viruși, epidemii și experimente. Istoria războiului biologic
Vaccinare obligatorie, paşaport sanitar, război biologic (şi economic)

 

yogaesoteric
30 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More