Teroare în Italia, un polițist și un militar morți după vaccinul AstraZeneca, procurorii au deschis dosare pentru omor

AIFA a suspendat inocularea cu dozele din acest lot

Sunt aproximativ zece persoane pe care procurorul din Siracusa (Sicilia) le-a înscris în dosarul suspecților pentru moartea lui Stefano Paternò, 43 de ani, un subofițer al Marinei originar din Corleone, rezident în Augusta, care a murit în dimineața zilei de 10 martie în urma unui stop cardiac la domiciliul său. Cu o zi înainte, el a fost supus primei doze de vaccin AstraZeneca din lotul pentru care, de a doua zi, AIFA, Agenția Italiană a Medicamentului, a solicitat sechestrul, potrivit Il Messaggero.

Procurorul șef Sabrina Gambino a înscris în dosarul de cercetare întregul lanț de distribuție al vaccinului, de la compania AstraZeneca care îl produce, până la personalul medical al spitalului militar care s-a ocupat de inoculare. Acuzația pentru toți este de omor. Procurorul din Siracusa a dispus, de asemenea, sechestrul lotului de vaccin.

În urma raportării unor efecte adverse grave, în concordanță temporală cu administrarea de doze aparținând lotului ABV2856 al vaccinului AstraZeneca anti covid-19, agenția italiană pentru medicamente AIFA a decis, ca măsură de precauție, să interzică utilizarea acestui lot pe întregul teritoriu național și își rezervă dreptul de a lua măsuri suplimentare, acolo unde este necesar, și în strânsă coordonare cu EMA, Agenția Farmaceutică Europeană.

La momentul respectiv nu a fost stabilită nicio legătură cauzală între administrarea vaccinului și aceste evenimente. Un caz suspect ar fi cel al soldatului de serviciu din Augusta (Sr), care a murit la câteva zile după Stefano Paternò, tot dimineața. În acest caz, procurorul din Siracusa a deschis o anchetă și a ordonat autopsia.

De asemenea, procurorul din Catania a deschis un dosar, fără suspecți și cu ipoteza de omor, cu privire la moartea lui Davide Villa, polițist în vârstă de 50 de ani, agent al echipei mobile din Catania, care a murit la 12 zile după vaccinare. Polițistului i s-a administrat o doză din același lot AstraZeneca. Ancheta a fost deschisă pe baza rapoartelor din presă. Anchetele au fost delegate de procurorul Carmelo Zuccaro către carabinierii NAS din Catania.

Citiți și:
O asistentă de 41 de ani din Portugalia a murit subit după ce a fost vaccinată împotriva covid-19. Nu suferise reacții adverse
Vaccinarea vârstnicilor împotriva covid-19 este prea riscantă. Zeci de bătrâni au murit după ce au primit vaccinul

yogaesoteric
27 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More