Testul PCR fals pozitiv te bagă în arest la domiciliu. Familie din Arad a dat în judecată DSP

Dacă un test PCR pentru covid a ieșit pozitiv, direcțiile de sănătate publică te bagă forțat în carantină. Chiar dacă testul inițial s-a dovedit o eroare, atâta vreme cât toate celelalte teste efectuate ulterior au fost negative. Abuzurile comise vor ajunge însă în instanță, instituțiile fiind bune de plată.

O femeie din Arad a fost băgată forțat în carantină alături de soțul și copiii acestora înainte cu o zi de a pleca în Australia. Motivul a fost un test PCR pozitiv al soțului femeii, care este cetățean australian, test care s-a dovedit ulterior fals pozitiv.

DSP Arad a refuzat însă să ia în considerare celelalte teste PCR făcute la alte laboratoare acreditate, care au ieșit negative, susținând că nu există fals pozitiv. Consecința a fost că familia a fost nevoită să achite suma de 11.000 de dolari ca să-și achiziționeze alte bilete de avion pentru Australia, iar bărbatul și-a pierdut și locul de muncă din această țară.

De data aceasta, abuzul DSP nu va scăpa nepedepsit, pentru că familia a decis să dea în judecată instituția și să ceară banii plătiți în plus pentru biletele de avion.

Am avut bilete de avion pentru Australia în data de 11 aprilie și pe 10 aprilie ne-am făcut, eu și soțul, testele PCR pentru covid. Am făcut testele la Tehnomed și șocul cel mare a fost când rezultatul a fost pozitiv pentru soțul meu.

Am refuzat să credem așa ceva și ne-am dus la farmacie și am cumpărat două teste rapide antigenice, care au ieșit, ambele, negative. Era necesar să ne asigurăm că ne protejăm copiii, care au vârste sub doi ani.

Apoi soțul meu și-a mai făcut alte două teste PCR, la două laboratoare acreditate. Ambele au avut rezultat negativ. DSP-ul nu ne-a contactat deloc până pe 13, deși tot cei de acolo au spus că ar fi trebuit să ne contacteze sâmbătă, pe 10 aprilie. Iar pe 13, cei de la DSP ne-au spus că suntem toți din familie în carantină.

Când am avut rezultatele celorlalte două teste PCR, am sunat la DSP Arad și le-am comunicat aceasta, dar ni s-a spus că nu se iau în considerare aceste teste, ci doar testul inițial, și că nu există fals pozitiv, doar fals negativ”, a declarat Simina Godson, din Arad.

Rezultatul testului, datat înainte de prelevarea probelor

Culmea este că buletinul de analiză cu rezultatul testului covid pozitiv de la Tehnomed data din 9 aprilie, în condițiile în care familia Godson își făcuse testele în data de 10 aprilie. Confruntată cu această informație, conducerea DSP Arad a precizat că s-a comis o eroare în transcriere, însă nu a admis greșeala rezultatului pozitiv.

Contactată de avocatul familiei Godson, conducerea Tehnomed a refuzat să-și recunoască vina, oferindu-se, în schimb, să efectueze un alt test PCR, evident, cu condiția ca familia să renunțe la orice pretenții.

Înțelegem să vă ajutăm clienții cu o retestare, având în vedere eroarea umană de selectare a uneia dintre datele înregistrate pe buletine, numai dacă aceștia acceptă să semneze o tranzacție prin care renunță la alte acuzații și pretenții”, i-au scris reprezentanții firmei Tehnomed avocatului familiei Godson, Oana Lăzărescu.

„DSP trebuie să achite 11.000 de dolari”

Deși soțul Siminei Godson era singurul „pozitiv” din familie, la controlul polițiștilor efectuat la domiciliul din Arad la 6 zile de la intrarea în carantină, acesta nici măcar nu figura pe lista „arestaților”. Chiar dacă greșeala celor de la DSP a fost flagrantă, familia Godson a fost nevoită să rămână în carantină forțată.

A fost foarte greu să achiziționăm biletele de avion inițiale, le-am luat cu câteva luni în urmă, cu 3.700 de dolari. Iar acum, din cauza acelui test, am fost obligați să cumpărăm alte bilete și am plătit în plus 11.000 de dolari.

Tocmai de aceea am acționat în instanță DSP Arad, care trebuie să ne plătească acești bani, pentru că este vina acestei instituții. Oricum, vom face și teste de anticorpi, peste trei săptămâni, ca să depunem dovezile la dosar, pentru că este clar că nimeni din familie nu a avut covid”, a mai declarat Simina Godson.

Cam câte astfel de erori nu s-or fi produs? Câți oameni nu or fi avut de suferit? Și când te gândești câți decedați au fost înmormântați în fundul gol…! Este o demență planetară, față de care nu răspunde nimeni.

Citiţi şi:
Judecătoria Brașov, verdict istoric: Un român a fost achitat de zădărnicirea combaterii bolilor pe motiv că măsurile anti-covid „nu erau trasate la nivelul legislației primare”
Testele PCR, imprecise. Oameni sănătoși, băgați cu forța în spitale

yogaesoteric
27 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More