Țigări de marijuana, bere, milioane de dolari – Cadourile oferite în lume pentru a convinge oamenii să se vaccineze

Peisajul vaccinării împotriva coronavirusului s-a modificat dramatic de-a lungul timpului. În câteva luni, a trecut de la lipsă, la a avea doze mai mult decât suficiente. Aceasta a însemnat că în multe locuri nu se administrau vaccinuri, deoarece nu existau doritori. Din acest motiv, în multe părți ale lumii au fost oferite stimulente, de la beri, la creveți sau chiar o tombolă cu premiul de un  milion de dolari pe săptămână.

Această ultimă inițiativă a fost anunțată de republicanul Mike DeWine, guvernatorul statului Ohio, în Midwestul Statelor Unite. DeWine a asigurat că va da un milion de dolari pe săptămână pentru persoanele care au fost vaccinate împotriva covid-19.

Prima extragere a avut loc pe 28 mai, apoi extragerile s-au repetat în următoarele patru săptămâni, până când 5 milioane de dolari au fost repartizate la cinci câștigători. Criteriile pentru a se califica pentru extragere au fost: persoanele să aibă vârsta legală, să fie rezidente în Ohio și să fi primit cel puțin prima doză de vaccin.

Inițiativa DeWine de a stimula vaccinarea a fost poate cea mai generoasă și ambițioasă dintre cele oferite, dar în Statele Unite au existat multe altele, diverse și variate.

În orașul Washington, de exemplu, s-a oferit o bere în schimbul unui vaccin, în New York s-au dat bilete la evenimente sportive, hamburgeri cu cartofi și chiar ţigări cu marijuana; în Memphis s-au organizat tombole cu vehicule şi s-a putut alege între mai multe modele de Chevrolet și Nissan; iar în New Orleans aproape un kilogram de creveți pentru fiecare doză de vaccin.

Cazul polonez: premii de până la 223.000 de euro și mașină

Inițiativa SUA s-a răspândit şi în alte zone ale lumii. Una dintre țările care au anunțat stimulentele de vaccinare a fost Polonia, unde un sondaj comandat de cotidianul Rzeczpospolita și realizat de Institutul de Cercetări Sociale din Varșovia (IBRIS) a constatat că 44% dintre polonezi refuză să fie vaccinați.

Guvernul polonez a încurajat vaccinarea voluntară împotriva covid-19 cu premii în bani de până la 223.000 euro, o tombolă de vehicule și recompense pentru districtele cu cele mai ridicate rate de vaccinare.

Tragerea la sorți, care a fost administrată de compania de pariuri de stat Totalizator Sportowy, a distribuit aproximativ 31 de milioane de euro în numerar, mașini hibride și scutere electrice.

Pe de altă parte, în Rusia și Serbia, cei vaccinați au primit tichete pentru achiziționarea de produse în supermarketuri, în timp ce în România, nesăbuiţii au putut să primească doza chiar în castelul lui Dracula. În top se află şi orașul indian Rajkot, unde bijutierii au oferit cercei de aur pentru nas persoanelor imunizate.

Citiți și:
New York: Campania „Un joint pentru un vaccin”
După vaccinarea vampiristă la castelul Bran şi piesa „Dineu cu Proşti” pentru vaccinaţi, la Bucureşti s-a cântat Recviemul pentru maratoniştii vaccinării. Aceasta este deja viral pe Facebook

 

yogaesoteric
9 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More