Tinerele generații devin din ce în ce mai proaste: oamenii de știință au descoperit că IQ-ul scade cu 7 puncte pe generație

 

Punctajele IQ ale generațiilor tinere au început să se deterioreze după ce a urcat în mod constant de la al Doilea Război Mondial, se arată într-un nou studiu.

Diminuarea, care echivalează cu aproximativ șapte puncte pe generație, se presupune că a început cu cei născuți în 1975, potrivit primului studiu oficial al fenomenului.

Scăderea punctajelor marchează sfârșitul unei tendințe – cunoscută sub numele de efectul Flynn – care a înregistrat creșteri medii ale IQ-urilor în ultimii 60-70 de ani, cu aproximativ trei puncte pe deceniu.

Oamenii de știință au descris rezultatele ca fiind „impresionante”, dar și „destul de îngrijorătoare”, potrivit Times.

Declinul are de-a face cu o diferență de tehnică în modul în care limbile și matematica sunt predate în școli, au sugerat oamenii de știință. În orice caz, scăderea s-ar petrece, de asemenea, la oamenii care petrec mai mult timp pe dispozitive tehnologice în loc să citească cărți.

Stuart Ritchie, psiholog la Universitatea din Edinburgh, care nu a participat la cercetare, a declarat ziarului: „Aceasta este cea mai convingătoare dovadă a inversării efectului Flynn. Dacă presupunem că modelul lor este corect, rezultatele sunt impresionante și destul de îngrijorătoare”.

Cu toate acestea, punctajele IQ ar fi scăzut încă de la începutul mileniului, potrivit studiilor anterioare. Două studii britanice au sugerat că scăderea a fost între 2,5 și 4,3 puncte la fiecare zece ani. Dar din cauza cercetărilor limitate, rezultatele lor nu au fost acceptate pe scară largă.

În cel mai recent studiu, Ole Rogeburg și Bernt Bratsberg, de la Centrul Ragnar Frisch pentru Cercetări Economice din Oslo, au constatat că IQ-urile bărbaților norvegieni sunt mai mici decât punctajele părinților lor, când au avut aceeași vârstă. Cei doi au analizat punctajele dintr-un test standard IQ dat la peste 730.000 de bărbați – pe care l-au efectuat pentru serviciul militar obligatoriu, între anii 1970 și 2009.


Citiți și:

Creştem deja o generaţie de tineri cu mentalitate de victimă, hipersensibili şi obosiţi înainte de vreme, ne avertizează specialiştii

Marea Britanie: Tinerele generații sunt actualmente distruse de educația bizară, progresistă

La ce icoane se închină acum noile generații: De la icoana Vlahernița la imaginile aproape omniprezente de pe Facebook!

 

yogaesoteric
20 septembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More