Tipologiile erotice feminine

de Rodica Purniche
articol preluat de pe venus.org.ro

Feminitatea, în ansamblul sau în totalitatea ei, este dată de trei aspecte fundamentale ale unei femei, ea fiind, fie un tot unitar, fie o expresie cu predominanţe sau manifestată disonant, în sensul că una sau alta dintre componente tinde să fie excesivă sau deficitară.

Astfel, în cazul unei femei vorbim despre aspectul lunar, care indică mai degrabă comportamentul de tip social al nativei, felul în care ea îşi asumă condiţia de femeie în calitate de soţie şi mamă şi, uneori, de fiinţă profesional integrată. În aceste condiţii, pentru o nativitate feminină, Luna indică tipul de relaţii „exterioare” pe care nativa le poate avea cu bărbatul pe care îl iubeşte, cu familia, cu societatea. Într-un sens strict individual, Luna indică, de fapt, tipul de „casnica” pe care nativa tinde să-l manifeste sau să-l exprime de-a lungul întregii sale vieţi.

Un al doilea nivel reprezentativ pentru o femeie este aspectul său venusian, care indică mai degrabă comportamentul de tip „privat”, strict particular al nativei, modul ei erotic specific de comportament, atât în relaţie directă cu ea însăşi, cât şi în relaţie directă cu bărbaţii.

În anumite condiţii, locul lui Venus în Semn şi Casă mai poate spune dacă nativa respectivă are sau nu o relaţie mai specială cu femeile, în sensul că ea este mai mult sau mai puţin deschisă faţă de amorul cu femeile. Cu alte cuvinte, Venus indică tipul de „amanta” pe care nativa tinde să-l manifeste sau să-l exprime de-a lungul întregii sale vieţi.

În fine, un al treilea nivel reprezentativ pentru o femeie este aspectul ei neptunian, care indică mai degrabă comportamentul de tip spiritual sau atitudinea interioară – conştient manifestată sau nu – faţă de nivelul spiritual. Este musai să avem în vedere acest aspect, deoarece femeile, prin definiţie mai receptive decât bărbaţii şi cu o forţă educativă considerabilă în raport cu ei, sunt păstrătoarele tradiţiei şi spiritului naţional al unui popor.

Cine vrea să ducă de râpă o societate, distruge înainte de toate arhetipul feminin divin. Luaţi în calcul ce s-a petrecut în secolul al XX-lea datorită mişcărilor feministe, datorită industrializării excesive, datorită controlului natalităţii, liberalizării avorturilor şi, în final, „ofertei sexuale”.

Dacă la toate acestea adăugăm modelul corporal feminin de tip „şnur” şi încurajarea sexualităţii neconvenţionale care a mers până la susţinerea trans-sexualităţii, nu ne trebuie mult ca să înţelegem în ce direcţie merge societatea umană contemporană. Nu suntem adepţii stagnării, ci doar atragem atenţia asupra faptului că lipsa de măsură ca şi de atitudine alterează calitatea actualei rase omeneşti.

Revenind la subiectul nostru, concluzionăm aşadar că locul lui Neptun în Semn şi Casă într-o nativitate feminină indică tipul de spiritualitate caracteristic pentru femeia respectivă, care îi influenţează mai mult sau mai puţin direcţia evolutivă (ea poate fi mistică sau atee, abstinentă sau în mod conştient căutătoare a unui nivel spiritual, împăcată sau nu cu sensul vieţii, integrând sau nu în evoluţia ei spirituală dimensiunea sa erotică şi importanţa sexualităţii).

Spunem aşadar că cele trei planete sunt indicatori preţioşi pentru femeia noastră interioară atunci când punem în discuţie o nativitate feminină. Avem de studiat – dacă ne preocupă aşa ceva – poziţia în Semn şi Casa pentru Lună, Venus şi Neptun şi mai ales relaţiile dintre ele. Relaţiile fiecăreia cu celelalte planete pot constitui informaţii suplimentare pentru tipul de feminitate pe care ea îl reprezintă, iar dacă una dintre cele trei planete este neaspectată, atunci analiza temei merită o atenţie deosebită.

Luna neaspectată indică de cele mai multe ori o maternitate necontrolată, o dependenţă deloc sănătoasă de familia de provenienţă a nativei, obsesia ei de a se căsători cu orice preţ şi de a avea cu orice preţ copii, dar şi dificultăţi sociale de diverse feluri.

Venus neaspectată tinde să indice un erotism adeseori greu de conştientizat sau greu de controlat, anumite rigidităţi afective sau, dimpotrivă, o afecţiune lipsită de discernământ, precum şi – dacă poziţia este susţinută de Semn, de Casă sau de ambele – o sexualitate problematică în ambele sensuri.

Neptun neaspectat tinde să atragă atenţia asupra posibilelor probleme psihice generate de lipsa de direcţie spirituală care, pentru o femeie, poate genera adeseori şi confuzii grave faţă de acceptarea, înţelegerea şi practicarea sexualităţii în aspectul său normal. În situaţia în care femeia are un nivel de conştiinţă ridicat, este nevoie de consultarea mai multor factori existenţi în tema natală pentru a înţelege dacă ea este o reală forţă spirituală benefică sau dacă nu cumva nativa respectivă este coruptibilă şi dornică de puterea manifestată prin cunoaşterea spirituală dobândită.

La acest mic sub-punct, practica astrologică a evidenţiat că, în general, cuadratura Lună-Neptun indică o femeie cu dificultăţi mari de a ierta şi, în mod particular, secreţii sexuale neplăcute, în vreme ce cuadratura Venus-Neptun indică o femeie cu dificultăţi de armonie ce pot merge de la dizarmonia corpului fizic până la dizarmonii de orice fel (şi în special de natura erotică, uneori fiind vorba despre afecţiuni dermato-venerice greu diagnosticabile sau chiar greu tratabile).

Un alt criteriu de analiză a tipologiei erotice este relaţia dintre cele trei, de care ne-am ocupat mai sus numai din perspectiva aspectului bine definit de cuadratură. Când folosim noţiunea de „relaţie” avem în vedere însă nu aspectul matematic direct, care respectă orbul admis, ci relaţia generală a planetelor aflate în Semnele zodiacale.

Din practica astrologică directă reiese faptul că planetele „feminine” – dacă este să le numim convenţional aşa, numai aici, în acest articol, cele trei planete – aflate în relaţie de semi-sextil (adică în Semne zodiacale alăturate), cuadratură, inconjuncţie (adică în Semne zodiacale aflate la 150 grade) şi opoziţie denotă o feminitate conflictuală, aflată într-o permanentă căutare şi dornică de o împlinire reală, concretă.

De exemplu, Luna în Semnul zodiacal Fecioară şi Venus în Semnul zodiacal Balanţă (aspectul de semisextil) sau Berbec (aspectul de inconjuncţie), indiferent de relaţia fiecăreia cu Neptun, indică o feminitate conflictuală, indecisă, care poate merge disonant, când pe o modalitate de expresie, când pe alta. Dacă şi Neptun este în aspect conflictual cu una dintre aceste planete, atunci expresia feminităţii poate lăsa de dorit în multe privinţe.

„Calitatea” planetelor feminine este şi ea importantă. De exemplu, indiferent de aspectul dintre ele, dacă Luna este puternică (să zicem că într-unul dintre Semnele ei favorabile precum domiciliul sau exaltarea) în temă, iar Venus într-unul dintre Semnele detrimentului său, atunci nativa va manifesta în mod excesiv calitatea sa „socială” şi va neglija aproape în totalitate aspectul său de amantă.

Poziţia lui Neptun poate amplifica sau diminua acest lucru. Dimpotrivă, Venus puternică şi Luna afectată sau slăbită indică o feminitate prea puţin „adaptată” la cerinţele sociale ale vieţii, dar cu o feminitate erotică demnă de luat în seamă, mai ales dacă Neptun aspectează în mod armonios spaţiul venusian.

Femeile care au în Semnul zodiacal Scorpion una dintre planetele transpersonale Neptun, Uranus, Pluto par a fi femei cu calităţi afective, erotice şi spirituale reale, având tocmai de aceea obligaţia de a se cunoaşte foarte bine şi de a deveni conştiente de ceea ce sunt, tocmai ca ele să atingă o împlinire plenară a propriei lor feminităţi pe toate planurile. În cazul lor, orice dizarmonie sexuală tinde să afecteze, adeseori chiar mai mult decât la oricine altcineva, viaţa în general şi sănătatea în special.

Casele astrologice în care se află la momentul naşterii planetele feminine indică, la modul general, domenii de viaţă în care nativa respectivă îşi va manifesta mai mult sau mai puţin conştient calităţile ei materne, afective şi erotice, spirituale. Din practica astrologică directă reiese că sunt de luat în consideraţie nativităţile feminine în care Luna şi/sau Venus ocupa Casele unghiulare (mai ales Casele a X-a si a VII-a) iar Neptun una dintre Casele de finalitate (a IV-a, a VIII-a, a XII-a) şi, in anumite cazuri, Casa a V-a.

Aspectele astrologice importante realizate de planetele transpersonale cu planetele feminine mai ales în Casele a IV-a, a V-a, a VII-a şi a VIII-a trebuie interpretate cu atenţie şi înţelepciune, mai ales dacă aceste planete feminine sunt şi guvernatori sau co-guvernatori ai Casei a VIII-a, pentru că acolo e posibil să avem o natură erotică specială care trebuie ajutată să se înţeleagă şi să se accepte aşa cum se cuvine, propria sa sexualitate putând fi, de la un anumit moment dat al vieţii încolo, o reală sursă de sănătate şi împlinire. În viaţa tuturor, sexualitatea are un rol imens dar, în cazul unor astfel de naturi, ea poate fi realmente decisivă.

Citiţi şi:

Compatibilitatea erotică pentru femei

Luna ne influenţează viaţa, dar şi evoluţia spirituală

yogaesoteric
6 iunie 2009

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More