Tipologiile Zodiacale Feminine

O CARTE UNICĂ ÎN LUME


Lucrarea prezintă într-un mod cu totul inedit informații, unele dintre acestea ezoterice, referitoare la tipologiile astrologice feminine și, totodată, le ilustrează prin intermediul unor nuduri artistice reprezentative. Este pentru prima dată în lume când apare o astfel de lucrare, ce este realizată prin colaborarea a doi excelenți cunoscători ale celor două domenii ce sunt puse în corespondență. Imaginile sunt surprinse de artistul fotograf Pierre Crié, iar comentariile astrologice aparțin instructorului de yoga Nicolae Catrina.

Astrologia tradițională ezoterică a fost considerată încă din timpuri străvechi ca fiind o expresie privilegiată a unei înțelepciuni ce este impregnată de conștiința unității dumnezeiești fundamentale a tot și toate cele ce există. Fiecare semn zodiacal implică anumite corespondențe în anatomia umană, iar aceste corespondențe nu sunt deloc întâmplătoare, căci ele exprimă diferite fenomene de rezonanță ocultă ce există atât între ființa umană și respectiva constelație zodiacală cât și între sfera tainică de forță a planetei sale guvernatoare.

Tipologiile astrologice feminine sunt definite de nuanțările ce sunt specifice fiecărei zodii prin influența particulară a Ascendentului. Deoarece există 12 semne zodiacale (care se pot manifesta și ca Ascendent), rezultă astfel un număr de 144 (12 x 12) tipologii astrologice ce exprimă relația Soare-Ascendent.

Frumusețea plină de taine a trupului femeii – și, în special, aceea a nudului artistic feminin – a reprezentat mereu, pentru toate ființele sensibile la energia dumnezeiască sublimă a frumuseții, o adevărată minune, o veritabilă oglindire a celor mai frumoase aspecte și ipostaze ale universului. Tocmai de aceea nudurile artistice ale unor femei ce sunt înzestrate cu un trup expresiv, frumos și armonios pot să exprime într-un mod deosebit de sugestiv felurite aspecte de natură astrologică, dar și subtilă, care țin de tipologia constituțională zodiacală a acelor femei.

Tipologiile Zodiacale Feminine este o lucrare unică din multe puncte de vedere. Ea este în același timp un album surprinzător de complex și rafinat al frumuseții feminine, dar și un inedit ghid astrologic. Un neinițiat (sau mai puțin interesat) în domeniul astrologiei, este imediat răpit de magia vizuală și aproape că face abstracție de text; pe de altă parte, un cunoscător în domeniul astrologiei ezoterice, este și el foarte captivat de descrierile inspirate ale caracteristicilor arhetipale fără a mai urmări neapărat imaginile (deși aceasta este mult mai dificil, dacă nu imposibil). Iar cei care apreciază ambele modalități de expresie – imagine și informație ezoterică – vor descoperi cu surprindere corespondențele lor fidele și fascinante.

Prin revelațiile pe care le produce, noua carte a editurii Shambala oferă repere prețioase de cunoaștere a diversității și subtilității naturii feminine. Pentru multe dintre femei, aceasta ar putea fi și o oglindă de auto-conștientizare sau chiar de trezire și armonizare a unor calități rămase latente.

Fotografiile sunt în aparență simple și asemănătoare: alb-negru, fără podoabe și accesorii, fără decoruri extravagante, fără atitudini provocatoare. Privite însă cu atenție, ele revelează, fiecare în parte, adevărate porți către aspectul sufletesc al fiecărui arhetip și astfel conduc la o stare de înălțare a propriului suflet spre o dimensiune sacră și universală a feminității.

Se cuvine să facem o precizare și asupra calității tehnice de excepție a lucrării. Chiar dacă fotografiile originale au fost alb-negru, pentru a păstra nealterată calitatea imaginilor, dar și pentru redarea cât mai fidelă a detaliilor, a profunzimii nuanțelor de gri, a contrastelor de lumină-umbră, tiparul a fost realizat în policromie (color).

Cartea iese în evidență și pentru că prezintă un cu totul alt gen de frumusețe, de feminitate, față de genul comercial și adeseori superficial care abundă în cultura de consum, ce copleșește societatea contemporană. Orientarea mercantilă și tabloidizată actuală nu mai pune accentul pe profunzime, ci caută să impacteze prin detalii abundente și senzaționaliste. Dimpotrivă, autorul pune accentul pe frumusețea spirituală, pe care tocmai simplitatea o face să exceleze. Aceasta pentru că simplitatea pune în valoare esența care, pentru cel ce vede dincolo de aparențe, debordează plină de semnificații din fiecare imagine.

Lucrarea este remarcabilă și prin depășirea unor prejudecăți legate de nuditate. Imaginile prezentate ar fi suficiente pentru a dovedi prin ele însele că nuditatea este plină de puritate, frumusețe transfiguratoare și… firesc. Celor care sunt încă marcați de prejudecata rușinii și a „păcatului” față de contemplarea unui trup nud de femeie, un capitol din finalul cărții le va fi util prin expunerea unor puncte de vedere istorice, religioase și inițiatice.

Un alt aspect cu totul special al cărții este că toate fotografiile au fost realizate în maniera clasică, pe film fotografic, și nu prin mijloacele digitale cu care suntem în prezent atât de obișnuiți. Cunoscând anumite taine inițiatice, Pierre Crié arată că a ales această modalitate deoarece „atunci când privim atent o fotografie ce a fost iniţial capturată pe film putem să percepem că lumina reflectată de subiect nu este singura energie formatoare vehiculată de imagine”. În afară de imaginea fizică propriu-zisă, privitorul va percepe mai mult sau mai puțin conștient și „energiile și informaţiile subtile ce sunt «fotografiate»“. Autorul ne destăinuie că explicația rezidă în faptul că „argintul conţinut de film și imprimat pe hârtia fotografică este martorul, urma fizică şi vehiculul material care poartă energiile. El devine un mijloc care permite intrarea în rezonanţă cu subiectul”. Iar fiecare fotografie din acest album este „în mod subtil conectată la matricea fotografică reprezentată de negativ”.

Acesta este un motiv în plus pentru care imaginile cărții au un farmec aparte. Dincolo de acest aspect, care pentru unii poate rămâne doar o curiozitate, lucrarea este și un veritabil instrument inițiatic. Datorită disponibilităților rezonatorii oculte cu totul deosebite pe care le au, imaginile respective pot fi utilizate ca modalități eficiente de a intra în comuniune empatic-spirituală cu fiecare dintre aspectele particulare ale arhetipurilor zodiacale feminine.

Parcurgând această cale a frumuseții, văzută în sensul său inițiatic, avem șansa de a descoperi – așa cum reliefează instructorul de yoga Nicolae Catrina – că în final „ajungem la însăși originea frumuseții” și vom avea revelația „Frumuseții dumnezeiești transcendente, cea care este mai presus de orice frumusețe relativă a formelor perceptibile”.

În plus, cartea conține și unele aforisme și texte revelatoare ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru ce completează mesajul plurivalent al acestei lucrări inedite.

 

yogaesoteric
15 august 2018


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More