„Toarnă-ți Vecinul!” – Afișul care a isterizat internetul este probabil fals. Dar totuși…….

Afișul în care elvețienii sunt îndemnați să cheme poliția dacă au informații că vecinii încalcă restricțiile de consum energetic a făcut furori pe internet.

Totuși, se pare că este vorba de un fals.

Simone Hug, un oficial din cadrul Departamentului federal de Energie al Elveției, a declarat pentru 20 Minuten: „Nu există asemenea afișe federale, nici nu facem apel la oameni să facă denunțuri”.

Publicația elvețiană a descoperit cu ajutorul Google că imaginea inversată (evident, fără înscrisuri), a fost luată de pe Freepik, un site cu fotografii gratuite.

Cu toate acestea, isteria pe care a creat-o pe internet acest fals este absolut explicabilă. Elveția a introdus în mod REAL interdicția încălzirii locuințelor peste 19 grade.

De asemenea, la fel de REALE, sunt pedepsele pentru cei care nu respectă reglementarea: amenzi între 30 de franci (31 de euro) și 300 de franci (310 euro) SAU până la 6 luni de închisoare.

Ministrul Economiei din Elveția, Guy Parmelin, citat de Blick, a explicat că ar putea avea loc „verificări punctuale”. Adică descinderi ale „organelor” la casa omului.

Iar un purtător de cuvânt al Departamentului Federal pentru Energie a declarat pentru Blick: „Exact, controalele nu sunt excluse, mai ales dacă ești denunțat de un vecin nemulțumit sau de un justițiar de cartier ceva mai zelos. În acest caz, oricine își încălzește casa la 20 de grade în loc de 19 se poate aștepta la o amendă.”

Șeful poliției federale a confirmat și el: „Dacă este depusă o plângere în acest sens, poliția va acționa”.

Așadar, „falsul” nu este deloc un fals. Demonstrează cu justețe ce mizerie a ajuns Elveția (și Occidentul) zilelor noastre.

Citiți și:
Elveția: Cum să reduceți consumul de energie: „Dușul? Faceți-l în doi”
Cum vrea UE să scape de energia rusească: mai puțin aer condiționat și mersul pe jos
Și Elveția?! – Țara Cantoanelor se pregătește de coșmar: revolte, jafuri, întuneric, frig ‒ „Faceți stocuri de lumânări!”

 

yogaesoteric
18 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More