Top 10 secrete declasificate pe care CIA nu vrea să le știți

Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) este mai mult sau mai puţin cea mai apropiată imagine pe care lumea o are asupra unui grup cu adevărat extrem de ticălos. Următoarea listă de tip Top 10 vă va face să vă întrebaţi ce anume mai pune la cale acest grup de angajaţi ai guvernului SUA.

1. Operaţiunea Mockingbird a fost o operaţiune de propagandă pe scară largă care a început în anii ’50 și care a urmărit să folosească mass-media ca modalitate de a răspândi acele opinii cu care CIA era de acord.

2. Acoustic Kitty (Pisicuța acustică) nu era numele unui film produs într-un studio de mâna a doua despre o trupă de liceeni, ci un proiect de 20 de milioane de dolari prin care CIA a intenționat să transforme o pisică într-un sistem de supraveghere.

3. Operaţiunea Northwoods – Guvernului SUA nu i-a plăcut deloc că la conducerea Cubei a venit comunistul Fidel Castro. Totuşi cât de mult le-a displăcut acest fapt?

4. Operaţiunea Cyclone – Alte zone care CIA nu dorea să devină comuniste includeau Afganistanul. Soluţia agenției americane a fost aceea de a finanţa şi înarma grupuri militante islamice locale care să se opună invaziei sovietice; acest efort financiar şi logistic a fost cunoscut sub numele de operaţiunea Ciclon.

5. Operaţiunea Chaos a fost numele dat eforturilor CIA de a infiltra şi spiona organizaţiile de studenţi care se exprimau împotriva războiului din Vietnam, în anii ’70.

6. Răsturnarea de guverne străine – George W. Bush a fost cel care a spus că „Nu avem nicio dorinţă de a domina, nici ambiţii de a crea un imperiu. Scopul nostru este pacea democratică – o pace bazată pe demnitatea şi drepturile fiecărui bărbat şi fiecărei femei.”

7. Propaganda artei moderne – Una dintre modalităţile cele mai neobişnuite prin care CIA a ajuns să combată comunismul a fost prin susţinerea artei moderne.

8. Operaţiunea Paperclip – Tindem să ne reamintim naziştii mai ales pentru a fi început războiul şi apoi pentru a fi comis cele mai sinistre crime în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar ei de asemenea au ajutat NASA să trimită oameni pe Lună.

9. Răpirea navetei Lunik – Printre escrocheriile pe care CIA le-a făcut în cursa pentru cucerirea spațiului se numără și „răpirea” navetei spaţiale sovietice Lunik. În timpul unei singure nopţi, patru agenţi CIA au demontat întregul utilaj spaţial, i-au fotografiat fiecare piesă, apoi l-au reasamblat fără să lase nicio urmă.

10. Proiectul MKUltra este probabil cel mai infam proiect CIA din istoria SUA. Prin utilizarea de substanţe psihedelice, izolare, hipnoză şi chiar abuz sexual, CIA a căutat să creeze persoane controlate mental.

La aceste 10 operațiuni se pot adăuga multe altele acțiuni criminale secrete ale CIA, cum ar fi orchestrarea atentatelor de la 11 septembrie sau torturarea prizonierilor din închisorile CIA.

Citiți și:
Un cartel mexican al drogurilor sub protecţia americană a CIA
Există tortură în secolul XXI!!!

yogaesoteric
18 iunie 2018

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More