Topul celor mai importante ştiri cenzurate ale anului 2007 (1)

Un grup de peste 200 de cadre universitare, studenţi, jurnalişti independenţi şi specialişti în diferite domenii participă la un ambiţios proiect care îşi propune să scoată la lumină în fiecare an cele mai importante ştiri cenzurate din media internaţională. Este vorba de ştiri care în mod normal ar fi trebuit să fie prezentate pe prima pagină a ziarelor, fiind de interes general şi referindu-se la chestiuni cu mare impact la public. În schimb, din cauza unor interese oculte, aceste ştiri au fost cenzurate, ocultate, aruncate în derizoriu. În fiecare an, grupul de studiu de la Sonoma University (SUA) cercetează cu atenţie un număr mare de astfel de ştiri şi realizează topul celor mai importante 25 de ştiri cenzurate. Pentru cititorii yogaesoteric, prezentăm în serial topul ştirilor cenzurate ale anului 2007.

Pericolul alimentelor modificate genetic este confirmat ştiinţific

Studii recente confirmă temerile legate de influenţa nocivă a alimentelor modificate genetic asupra sănătaţii umane. Aceste studii au fost iniţiate de către Organizaţia Mondiala a Comerţului (World Trade Organization), pentru a dovedi că Uniunea Europeană a încălcat legislaţia internaţională prin interzicerea importului de hrană modificată genetic. Rezultatul scontat era să se dovedească faptul că manipulările genetice nu afectează calitatea hranei şi că aceasta nu dăunează sănătăţii. Dar studiile au dovedit efectiv contrariul şi anume nocivitatea alimentelor modificate genetic! Totuşi, Organizaţia Mondială a Comerţului a sancţionat UE petru încălcarea legilor concurenţei prin interzicerea sau defavorizarea importului de la producătorii care folosesc tehnologie genetică.
Majoritatea studiilor au vizat soia modificată genetic şi efectele ei asupra unor animale de laborator. Numeroasele experimente realizate în laboratoare din toată lumea au aratat faptul ca soia modificată genetic creşte dramatic mortalitatea infantilă în cazul şoarecilor de laborator. Astfel, peste jumătate din pui, de şase ori mai mulţi decât este normal, au murit în primele trei săptămâni de viaţă. O proporţie majoră a puilor prezintă anominalii genetice (modificări la nivelul celulelor), precum şi dezvoltarea diformă a celulelor ficatului.

Mazărea modificată genetic provoacă scăderea dramatică a imunităţii, iar porumbul modificat genetic a cauzat schimbarea anumitor parametri ai sângelui, precum şi obezitatea şoarecilor de laborator.

Oameni de ştiinţă din întreaga lume au încercat fără succes publicarea documentelor referitoare la toate efectele nocive pe care hrana modificată genetic le are asupra organismului uman. În prezent, majoritatea studiilor recunoscute oficial referitoare la  toxicitatea acesteia sunt realizate de companiile producătoare şi prin urmare nu sunt demne de încredere din cauza conflictului de interese. Fără îndoială mariile companii care beneficiază financiar din comercializarea hranei modificate genetice au tot interesul să îi ascundă efectele nocive, iar efectele dramatice asupra sănătăţii oamenilor sunt în deplin acord cu planurile francmasoneriei mondiale. Dacă aceasta plănuieşte reducerea drastică a populaţiei prin intermediul unor virusuri realizate în laborator, de ce ar avea scrupule în a otrăvi populaţia cu hrană modificată genetic?

Noi cercetări evidentiază gravele consecinţe ale folosirii erbicidului „Roundup” produs de Monsato Inc.

Roundup, produs al Monsato Inc. (companie care totodată este principalul producător de organisme modificate genetic), este la ora actuală unul dintre cele mai folosite erbicide din lume, atât pentru recolte de amploare, cât şi pentru grădini. Roundup este un erbicid total, neselectiv, universal, teoretic utilizabil la toate culturile agricole pentru distrugerea buruienilor. Are o acţiune distrugătoare globală: absorbit prin frunze este transportat prin intermediul sevei în întreaga plantă, inclusiv în părţile subterane (rădăcini, rizomi, etc.), distrugând-o complet.
 
Roundup, al cărui principal ingredient activ se numeste Glifosat, a fost promovat drept un erbicid foarte eficient împotriva buruienilor, afirmându-se că este total inofensiv pentru organismul uman, animale domestice şi pentru mediul înconjurător.
Studii recente asupra Roundup au arătat în schimb că acesta este o adevărată ameninţare pentru buna funcţionare a organismului uman. Iniţial a fost prezentat ca o eficientă “armă” împotriva buruienilor, susţinându-se că nu afectează restul culturii. Ce s-a constatat în timp? Glifosatul (din Roundup) a devenit unul dintre ingredientele prevalente in majoritatea alimentelor, din cauza faptului că este preluat de plante (cereale, legume, fructe) din aer sau din sol atunci când sunt tratate buruienile.
 
De exemplu, s-a constatat statistic creşterea numărului de avorturi spontane în rândul populaţiei care a consumat alimente infestate cu Glifosat, substanţa activă din Roundup. Un grup de cercetători au descoperit că mare parte a celulelor din placenta umană mor după 18 ore de expunere la concentraţii mult mai mici de Glifosat decât cele care se folosesc în prezent în agricultură. De asemenea s-a demonstrat că, din cauza compoziţiei complexe a Roundup (Glifosat şi numeroşi aditivi chimici), efectele sale toxice sunt de două ori mai puternice dacât ale Glifosatului în stare pură.
 
Un studiu realizat în aprilie 2005 arată pericolul pe care Roundup îl reprezintă pentru alte forme de viaţă, fiind extrem de letal pentru amfibieni, cauzând scăderea biodiversităţii acestor specii cu aproximativ 70%. Fără îndoială el este la fel de periculos şi pentru alte animale.
 
Nu este surprinzătoare atitudinea companiei Monsanto care a dezminţit rezultatele studiilor făcute de cercetători ştiinţifici independenţi. Deşi populaţia avea dreptul să fie informată despre riscurile la care se expune consumând anumite alimente infestate cu Glifosfat, s-au făcut serioase eforturi pentru a muşamaliza situaţia şi a minimaliza pericolele. Ca şi în alte situaţii (îndulcitorii artificiali, aditivii alimentari toxici etc.) marile companii producătoare, protejate de francmasoneria mondială, şi-au pus în mişcare resursele financiare pentru a controla presa astfel încât să îşi poată continua afacerile rentabile.

Oceanul planetar, în mare pericol

Cea mai vastă resursă de viaţă de pe Pământ – oceanul planetar – este pusă în primejdie de schimbarea temperaturii, purităţii şi compoziţiei chimice a apei, alături de pescuitul fară măsură. Distrugerea naturii şi a echilibrului ecologic se află pe lista de planurilor guvernului din umbră de dominare şi control economic la nivel planetar. De ce? Pentru că în acest fel oamenii vor deveni complet dependenţi de sistemul economic al noii ordini mondiale.

Poluarea, pescuitul şi încălzirea globală pun în pericol oceanul planetar, ceea ce poate distruge complet fragilul echilibru ecologic al planetei. Toate oceanele şi mările de pe planetă formează de fapt un singur ocean planetar. Curenţii marini şi oceanici au un rol important în reglarea climatului. Studii realizate recent probează încălzirea dramatică a oceanului planetar în ultimii 40 de ani, din cauza efectului de seră. Efectului de seră este generat de poluarea masivă, iar oamenii sunt responsabili de acest veritabil cataclism ecologic.

O consecinţă a încălzirii oceanului planetar o reprezintă topirea zăpezilor polare. Un număr mare de animale, printre care urşi polari, s-au înecat. Miile de compuşi chimici deversaţi în râuri ajung în ocean şi otrăvesc vieţuitoarele marine. Dioxidul de carbon creşte dramatic aciditatea apelor marine. Studiile arătă că, dacă această aciditate continuă să crească în acelaşi ritm, scoicile şi partea scheletică a tuturor vieţuitoarelor marine se vor dizolva după 48 de ore de expunere la aciditatea preconizată pentru 2050.

Poluarea cu mercur (mercurul este foarte toxic) a atins cel mai mare nivel înregistrat vreodată în Golful Mexicului, unde 10 tone de mercur sunt deversate de râul Mississippi anual. Tot în Golful Mexicului, contaminarea apei cu nitrogen (care ca prim efect stimulează creşterea plantelor şi a bacteriilor din apă, dar apoi dă naştere aşa-numitelor „zone moarte”, zone unde nivelul oxigenului este sub cel necesar menţinerii vieţii marine) a atins zone foarte mari, de circa 13.000 km².

Creşterea eficienţei pescuitului prin progresul tehnologic a agravat decimarea vieţii marine. Aproximativ 40.000 tone de vieţuitoare marine sunt anual prinse în plasele de pescuit şi aruncate înapoi în ocean moarte sau pe moarte.

Acest ciclu accelerat de cauze şi efecte va fi in curând foarte dificil, dacă nu imposibil, de remediat. Situaţia a depăşit deja un anumit prag critic, dar, în ciuda avertismentelor oamenilor de ştiinţă, nu s-au luat nici un fel de măsuri şi această ştire a fost minimalizată şi ascunsă publicului larg.

Distrugerea pădurilor tropicale pune în pericol atmosfera planetei
 
Tot în plan ecologic, o altă ştire cenzurată de guvernul din umbră se referă la distrugerea rapidă a pădurilor tropicale. Aceasta este datorată practicilor de defrişare selectivă făcute ilegal, fapt revelat de tehnologia de supraveghere prin satelit care este din ce în ce mai performantă.
 
O problemă foarte gravă, adesea subestimată, este aceea că între 7400 km² şi 13000 km² de pădure sunt defrişaţi în fiecare an în Brazilia, micşorând jungla amazoniană care este considerată a fi „plămânul planetei” întrucât asigură producerea de suficient oxigen pentru a întreţine viaţa pe pământ şi echilibrul atmosferic. Distrugerea pădurilor tropicale ar trebui să fie o alertă de grad zero şi o prioritate maximă, deoarece are consecinţe iremediabile şi rapide prin reducerea cantităţii de oxigen generat. O altă gravă consecinţă a defrişărilor este aceeea că procentul poluanţilor gazoşi care produc efectul de seră prin infiltrarea în atmosferă creşte în acest fel cu peste 25%.
 
Fiind adesea folosită ca alternativă pentru defrişarea integrală, defrişarea selectivă este extrem de periculoasă, implicând tăierea a doi-trei copaci de pe o porţiune de pădure. In medie, la fiecare copac tăiat mai mult de 30 alţi copaci pot fi sever afectaţi, deoarece atunci când un copac este tăiat, vegetaţia care-l leagă pe acesta de rădăcinile copacilor învecinaţi este grav afectată.
 
Este interesant de remarcat aici poziţia organizaţiilor internaţionale, care în loc să sprijine financiar sau operativ guvernul Braziliei (ţara cel mai grav afectată de această problemă a defrişărilor ilegale), au încercat să preia controlul complet asupra junglei amazoniene şi implicit asupra tuturor resurselor naturale, prin “internaţionalizarea” zonei respective. În presă s-a prezentat situaţia mult deformat pentru a genera un curent de opinie favorabil acestor interese oculte şi nu s-a oferit nici o soluţie reală gravei probleme ecologice.

Un alt dezastru ecologic este deja programat: exploatarea minieră a aurului ameninţă gheţarii din Anzi

Barrick Gold, a treia companie de exploatare minieră a aurului din lume, plănuieşte topirea a trei gheţari din Anzi pentru a avea acces la depozitele miniere de aur care se află dedesubt. Consecinţele dezechilibrului ecologic produs sunt incalculabile. Comisia Regională a Mediului din Chile a aprobat în februarie 2006 proiectul celor de la Barrick Gold, deşi contravine evident intereselor populaţiei. Pentru noi românii, o situaţie oarecum asemănătoare, dar la scară mult mai mică, este cea din munţii Apuseni de la Roşia Montană.
 
Construcţia minei (şi ulterior exploatarea ei) cauzează daune severe ecosistemului local, poluând grav râul Huasco şi sursele subterane de apă. Exploatarea minieră a aurului produce infestarea apelor cu cianide, compuşi chimici extrem de toxici, atât pentru om cât şi pentru celelalte forme de viaţă, plante şi animale. 70 de mii de ferme vor fi lipsite de resurse de apă sau grav afectate de poluare.
 
Barrick Gold a convins guvernul Argentinei şi guvernul Chilian să semneze un tratat care permite traficul nerestricţinat al utilajelor, minereului, precum şi al personalului minier peste graniţe. În ciuda problemelor de mediu pe care le implică, construcţia minei a început în 2006 şi întregul proces de topire al gheţarilor va fi incheiat până în 2009.
 
Barrick Gold este acuzată de îngroparea de vii a 50 de minieri în Tanzania şi de ignorarea cu obstinaţie a problemelor legate de protecţia mediului înconjurător în mai multe state din lume. Interesant este faptul George H. W. Bush a deţinut titlul de „Preşedinte de Onoare” a Barrick Internatioanl Advisory Board între 1955-1999.
 
În această situaţie, tăcerea presei naţionale, dar şi internaţionale, este mai mult decât suspectă. În ciuda eforturilor localnicilor şi al suportului primit de la anumite asociaţii internaţionale preocupate de protecţia mediului înconjurător, proiectul a fost aprobat şi se derulează nestingherit. Acest caz demonstrează că şi în America de Sud lucrurile se produc ca în toate celelalte state unde există un guvern din umbră, prea puţin preocupat de bunăstarea poporului şi de interesele naţionale.

Sărăcia afectează dramatic populaţia SUA

Numărul de persoane fără locuinţă şi foarte sărace (sub limita subzistenţei) este în continuă creştere în SUA. Sărăcirea şi înfometarea populaţiei sunt în deplin acord cu planurile satanice ale Francmasoneriei mondiale. Autoriţăţile susţin în mod mincinos creşterea nivelului de trai şi refuză finanţarea programelor sociale.
 
Un studiu realizat cu concursul primarilor pricipalelor metropole din SUA constată o creştere dramatică a cererilor de locuinţe sociale şi ajutor alimentar pentru săraci, în ciuda declaraţiilor oficiale care pretind că economia e în creştere. Mai mult decât atât, în bugetul SUA pe anul 2007, preşedintele Bush a propus reducerea finanţării pentru proiectele sociale. De asemenea Bush sprijină desfiinţarea recensămintelor periodice SIPP (Survey of Income and Program Participation – Monitorizarea veniturilor şi necesităţilor sociale) realizate de Census Bureau SIPP. Aceste studii realizate periodic în SUA pun în evidenţă dramatica situaţie a săracilor a căror existenţă statul o neagă.
 
Un grup de 415 economişti şi sociologi au trimis o scrisoare Congresului SUA pentru a susţine această organizaţie ce monitorizează programele pentru asigurare socială, protecţie socială, serviciu medical, protecţia copilului, rata şomajului, precum şi alte servicii sociale, educaţionale şi de sănătate. Conducerea SUA optează însă fie pentru anularea fondurilor necesare acestor proiecte, fie pentru reducerea lor drastică. Deoarece Francmasoneria controlează mass-media, realitatea cutremurătoare despre starea de sărăcie în care se zbate o mare parte a populaţiei SUA rămâne ascunsă publicului larg.
 
 

Banala apă îmbuteliată generează o gravă problemă ecologică

O campanie publicitară persuasivă şi insidioasă convinge din ce în ce mai mulţi oameni să consume apă îmbuteliată, minerală sau plată. Consumul de apă îmbuteliată a crescut în ultimii ani cu peste 57%. Astfel se cheltuiesc sume enorme de bani (în medie 100.000 de miliarde de dolari anual) din cauza convingerii eronate, în majoritatea cazurilor, că apa imbuteliată este mai sănătoasă decât cea de robinet.
 
Populaţia este manipulată să plătească sume enorme pentru apa îmbuteliată (în SUA, apa îmbuteliată are preţul de 3 dolari litrul, mai mult decât benzina), singurii beneficiari fiind deţinătorii marilor firme furnizoare de apă îmbuteliată, magnaţii membri ai lojelor francmasonice.
 
Deşi este în majoritatea cazurilor un moft, cererea pentru apă îmbuteliată este în continuă creştere, chiar şi în zonele unde apa de la robinet este bună de băut. Consecinţele ecologice sunt foarte grave, deoarece se produc cantităţi imense de gunoi inutil şi se consumă cantităţi enorme de energie. Sunt consumate de asemeni cantitaţi uriaşe de combustibil, datorită transportului apei îmbuteliate la distanţe mari, de multe ori peste graniţe, cu vaporul, trenul, avionul sau camionul.
 
În SUA, pentru recipientele de îmbuteliere sunt folosite cantităţi şi mai mari de combustibil (echivalentul combustibilului consumat de 100.000 de maşini într-un an). Cercetările institutelor pentru reciclarea plasticului relevă faptul că 85% din sticlele folosite pentru îmbutelierea apei ajung gunoi, iar arderea lor produce bioproduşi toxici gazoşi şi cenuşă. Aceşti compuşi deosebit de toxici au în compoziţie metale grele ce provoacă afecţiuni grave ale aparatului respirator, atât la om cât şi la animale. Sticlelor îngropate le trebuie mai mult de 1000 de ani ca sa se biodegradeze.
 
Această problemă ecologică îngrijorătoare a fost în mod mârşav şi pervers cenzurată de către aceiaşi magnaţi care au de câştigat din vânzarea apei îmbuteliate, pentru a determina şi menţine în conştiinta publică existenţa unei false probleme în legătură cu apa de robinet. Astfel se menţine un cerc vicios – consumul de apă îmbuteliată determină probleme ecologice, care vor face ca apa să devină în mod real impură.

Citiţi în continuare:

Topul celor mai importante ştiri cenzurate (2)

 
Pentru mai multe ştiri cenzurate, vizitaţi site-ul Project Censored: http://www.projectcensored.org/
 
yogaesoteric
mai 2006

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More