Totul are un sfârșit

Doi ani de previziuni logice. Toate, absolut toate s-au adeverit. Ceea ce nu s-a confirmat a fost legat de termene: „peste trei săptămâni e gata”, „se va clarifica în curând”, „mai avem puțin de suferit”, „în maxim două luni vom afla”; eram și eu conștient că nu se poate atât de repede, dar era mai important efectul de încurajare decât vanitatea de „prezicător” de Bahlui. Nu să ai dreptate în diagnostic e important, ci să-ți salvezi pacientul.

Cei care ați scăpat neînțepați, bravo vouă, v-ați verificat tăria de a rezista la agresiunile media, ale „autorităților”, ale anturajului. Cei care nu ați reușit să rezistați – sunt sigur că se va descoperi curând un antidot față de otrava injectată. Dar, pentru ca suferința să nu fi fost în van, este necesar să folosim experiența ultimilor doi ani pentru a înțelege diferite aspecte, pentru a ne păzi în viitor, pentru a fi mai înțelepți, mai solidari, mai oameni.

Și mai e ceva: pentru ca asemenea orori să nu se mai repete, este nevoie să urmărim cu strictețe felul în care promotorii minciunii și ai crimelor vor fi pedepsiți. Așa, nu vom uita. La noi, valul va ajunge mai târziu ca în alte țări, dar de data asta chiar va spăla țărmul de gândaci. Arafați, cercei și marinești, tătari și rafile, cîți și orbani, gâzi și tudori, turturici și prelipceni, chireaci și popești, pistoale și malere, muste și crai, imbri, zimbri și limbri, jurme și ținci, diaconi și rădulești – lungă listă de lighioane – toți va fi necesar să dea socoteală. Dar nu pe vorbe, ci strict pe încasări și acte. Că una-i dacă un tâmpit aberează de capul lui, libertatea opiniilor este necesar să fie garantată, nu-l poți pedepsi pe om pentru că-i prost sau pentru că a făcut un adenom la glanda fricii, alta-i însă dacă a aberat pe bani și, mai ales, alta-i dacă a făcut-o în cadru organizat.

Autor: dr. Răzvan Constantinescu

Citiți și:
Dr. Răzvan Constantinescu: Presa este cancerul lumii actuale
Iulian Capsali: „Epidemia de rapăn moral este cel mai lesne de detectat în cazul Răzvan Constantinescu”

 

yogaesoteric
18 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More