Trădarea aproapelui

Este o mare trădare a omenirii să îi susținem pe mincinoși și pe manipulatori. În toate domeniile nu doar în politică și istorie, dar și în credință și spiritualitate. Le-am dăruit încrederea noastră celor din instituții ca să ne administreze viețile cu trecutul și viitorul familiilor; să ne protejeze cultura, cunoștințele și talentul creativ, nu să le exploateze și să le falsifice în scopuri personale. Sistemul primitiv de guvernământ pe care îl avem le permite sustragerea de fonduri din foruri, împuternicindu-i să-și mențină controlul asupra evoluției conștiinței și spiritului omenesc. E mare nevoie de o rectificare a acestui sistem, iar cei vinovați să fie arătați lumii și descalificați.

Nu este corect să continuăm cu o evoluție a unui sistem bolnav. Nepotismul și trasul spuzei pe turta lor este necesar să fie amendate. Este trist să pleci din această lume descoperind că ai fost amăgit și că minciuna este motorul evoluției pe acest pământ și nu iubirea, lăsându-ți urmașii să se bălăcească în continuare în această stare de fapt. Ca să te ridici azi, în astă civilizație, este nevoie să te adaptezi acestor politici murdare și bolnave. Să trăiești o viață perversă și să te aliezi cu „gâsculița” care îți servește interesele personale. O specie momită și dusă de nas mai rău decât bancurile de pești ale oceanului prinse în plasă. Trădați de speculanți care nu vor să muncească, să transpire pentru această experiență numită viață, pentru a o cunoaște cu adevărat. Adevărul lor este doar să trișeze, să păcălească asemenea unui neștiutor care nu și-a făcut temele și preferă să copieze ca să treacă viața. Ce este viața? Este experiența ta directă și proprie cu creația. Nu cea înmânată de alții.

Ce trăim azi? Iubirea, adevăratul motor al vieții este încetul cu încetul eliminată din civilizație, este descalificată prin noi legi, pentru a-l rupe pe om de aproapele, de familie, astfel ca el să-și piardă suveranitatea și curajul deciziei. Emoțiile îi sunt falsificate și coborâte la nivel de animal primitiv. Adică faci punctaj la câți ai tras în piept, nu la câți ai ajutat. Sufletele sunt deformate în animale de pradă. Suntem cu toții forțați să trăim în realități fixate de alții și nu într-o evoluție firească a evenimentelor. Nimic nu mai este deschis dezbaterii. Oamenilor le este frică să discute despre misterul care locuiește în ei. Frica de a ieși din canoane îi condiționează. O lume lipsită de viață spirituală, de credință e o lume lipsită de sens, lipsită de logică și rațional.

Distrugând logica lucrurilor și a credinței este distrus simțul moral și respectul, etica. Ce înseamnă că mama elevului care își bate profesorul atunci când îl sfătuiește să vină la școală, îi face morală domnului pentru că acesta încearcă să-l educe pe copil iar la rându-i, obraznicul nu vrea?! O mamă care e poate mai needucată chiar și decât copilul ei, dar este împuternicită de legea impusă/minoritară să-l pedepsească pe profesor, să-l dea afară. Și aștepți ca în viitor acești copii să guverneze țara? Un învățământ bolnav va duce la o țară fără viitor.

Conducătorii de azi au impresia că sunt puși acolo pentru stăpânire, nu pentru a servi țara și a o gospodări. Golăneala din comunism s-a mutat în capitalism și s-a altoit în agenți democrați, care au o agendă bine definită sau sunt ticăloși. Cu aceste calificative, democrația nu mai are nicio valoare.

Lumea nu mai știe ce să zică. Nici pe morți nu mai au voie să-i însoțească la groapă sau să-i viziteze în cimitire. E sănătos să accepți tot ce ți se dă?

Avem prea multă informație dată la liber prin media, care nu e necesară. Suntem mai cunoscători sau mai inteligenți fiind bombardați cu ea? Este necesar să facem distincție între a ști multe, a cunoaște sau a fi inteligent. Inteligența nu are nimic de a face cu numărul de cărți citite. Cel mai inteligent om se pare ca e un șahist rus care e capabil să gândească șase mutări înaintea oponentului său, însă s-a demonstrat că, deși cocostârcul nu a citit nicio carte, știe să scoată apa dintr-o sticlă jumătate goală umplând-o cu pietre, că o anume pasăre din lume e capabilă să rezolve probleme construite din 8 mutări pentru a ajunge la mâncare. Deci omul s-ar cuveni s-o lase mai ușor cu a se crede cel mai inteligent de pe pământ. A face pe deșteptul e semn al prostiei și aroganței speciei noastre.

Această pandemie ne-a ajutat să vedem mai bine problemele și lipsurile pe care le avem ca societate. Am ajuns la o răscruce și este necesar să ne hotărâm în ce direcție o vom lua. Nu putem trăi doar în prezent pentru că noi nu putem funcționa fără vise, fără poveste, or povestea vine de undeva și se termină undeva. Are un început, un acum și o țintă, deci un viitor. Dacă nu cunoaștem greșelile trecutului, riscăm să le repetăm, în consecință să ne învârtim în cercuri și tocmai aici e pericolul. Am pierdut interesul pentru istorie. Nu suntem pregătiți nici pentru bucurie, nici pentru suferință. Omul e legat de eternitate prin suflet pentru că acesta e etern, nepieritor, nemuritor.

Nu suntem globalizați încă și nu e clar cum o vor face dacă nu ne cunoaștem între noi. Dacă nu cunoaștem și culturile altor țări, cum vom putea negocia cu ele, ne vom înțelege unii cu alții? Cine se cunoaște, îl cunoaște pe Dumnezeu și dacă îl iubești și el te iubește. Ce fel de punți de comunicare vom deschide între culturi? Egalitatea între sexe e un strigăt universal încă din cele mai vechi timpuri. Bărbatul nu poate funcționa corect fără iubirea femeii. Dimensiunea sacralizantă a femeii a dispărut. Și-a ascuns feminitatea și a dispărut. Dar Justiția? Să spui adevărul azi e o crimă (vezi cazurile Julian Asange și Snowden).

Ca emigrant din țările sărace nu ai luxul să chestionezi ca scriitor politica țării pe care ai părăsit-o. Noi ca specie suntem foarte emoționali, iar emoțiile scot din noi povestiri. Suferim, existăm, ne hrănim emoțiile și le ignorăm, pentru că „un bărbat nu plânge”. Ele sunt motorul. Fiecare ființă e complexă și are multiple afiliații istorice. Cine pretinde că e vocea lui Dumnezeu își reflectă propria aroganță.

Democrația e un ecosistem fragil și nu e altul mai bun, de aceea se merită să-l păstrăm și să avem grijă să-l dezvoltăm în continuare. Este necesar să facem diferența între guverne și populația pe care o conduc atunci când acuzăm și criticăm. Calea prin care se elimină suferința este cunoașterea de sine. Avem două feluri de concentrări datorită creierului nostru separat în două emisfere, cel rațional, emisfera stângă, și cel artistic, creativ, emisfera dreaptă. Stânga alege ținta, iar dreapta împrejurimile ca să te protejeze de un eventual atac din altă direcție. Dreapta e visătoare, spirituală, muzicală etc. Nu poți explica muzica, poezia, umorul pentru că toate acestea se cultivă prin experiențe / trăiri. În ce constă însemnătatea vieții, te întrebi. Unii răspund (anapoda) că a deveni ceva este mult mai important decât a fi. Suntem acuzați că atunci când raționăm / medităm, când vorbești cu tine însuți, este diavolesc, iar șeful demonilor, Lucifer, este lângă tine și delirezi.

Limba e ca și banul – fabricată. Versul unei poezii declanșează o mie de înțelesuri în conștiința omului. Însă nu poți descrie cum s-a așezat eșarfa iubitei scăpată din mână jos pe ciment. Limba face fenomenul necunoscut cunoscut. Limba a fost inventată dintr-o necesitate a oamenilor de a comunica între ei. Banul este o invenție, o poveste, dar dacă nu îl ai, nu poți să mergi să prânzești la restaurant cu familia, de exemplu.

Animalele, ca și omul, analizează și rezolvă probleme, ele gândesc. Noi luăm o grămadă de decizii fără să gândim, o facem inconștient.Aprinzi lumina, pășești, descui ușa, închizi sertare etc.

Bunătatea și frumosul sunt naturale. Ceva poate fi sau nu poate fi. A fi atent înseamnă a iubi. De exemplu, muzica este de două feluri: ritmică și neritmică. Ritmul este doar o parte din muzică, este organizat de emisfera stângă, pe când armonia și melodia sunt create de partea dreaptă a creierului, ne spune dr. Iain McGilchrist. Melodia și armonia dispar în ritm. Însă ritmul uman variază cu ritmul inimii, de aceea ritmul digital electronic nu este natural, sănătos. Cu cât îți folosești mai mult inteligența și funcțiile creierului, devii tot mai sănătos și mai puternic. Când începi să crezi că știi destul și încetezi să mai gândești, te îmbolnăvești, vegetezi. Te trădezi pe tine însuți și, concomitent, societatea și viitorul ei.

Citiți și:
Interviu Rod Dreher: „Cred că niciodată nu s-ar cuveni să facem ceva împotriva conștiinței noastre doar pentru a ne recăpăta libertatea”
Libertatea sau binele comun? Interpretări ale noţiunii de „democraţie”

 

yogaesoteric
19 ianuarie 2022

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More