Trăiesc până la 200 de ani și sunt cele mai bătrâne de pe Terra

 

Oamenii au căutat dintotdeauna să găsească metode pentru prelungirea tinereții și a longevității. Chiar dacă au fost depuse eforturi serioase pentru această dorință atât de seducătoare, iată că în natură există organisme care i-au întrecut pe oameni la acest capitol.

De exemplu, echinoidele pot trăi până la 200 de ani și, de altfel, specia lor este cea mai veche specie de pe Terra. Prezența lor a fost detectată în roci vechi de 450 milioane de ani. O problemă pentru echinoide o reprezintă însă dușmanii lor naturali: crabii, homarii sau vidrele.

Dar dacă reușesc să scape de aceștia, ele ating fără dificultate vârsta de 200 de ani. Echinoidele mai sunt numite și arici de mare. Sănătatea lor este perfectă cea mai mare parte a vieții, iar un arici de 100 de ani este capabil să se înmulțească.

Trebuie să menționăm că apariția pe lume a unui arici de mare este un proces îndelungat. Larvele lor, ce seamănă cu niște umbrele, plutesc în apa oceanică timp de câteva luni și în acest timp se dezvoltă doar partea stângă a capsulei lor. Este un proces asimetric, care se echilibrează doar mult mai târziu. O altă caracteristică a echinoidelor este aceea că ele cresc toată viața.

Citiți și:

Cel mai bătrân copac din lume, vechi de 9.500 de ani, se află în Suedia

Cel mai bătrân om din lume ne-a dezvăluit secretul longevității sale

«Floarea de Nisip», una dintre cele mai bizare plante sălbatice din America de Nord


 

yogaesoteric
25 septembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More