Particule magnetice rezultate din poluarea mediului au fost găsite în creierul uman. Sunt milioane per gram de țesut cerebral…

 

Nanoparticule toxice provenite din poluarea aerului au fost găsite integrate în țesutul cerebral al oamenilor. Particulele erau de mult cunoscute ca fiind prezente în creierul nostru, dar cercetătorii au presupus că trupurile noastre le-au produs în mod natural. Acum, un studiu realizat de cercetătorii britanici a constatat că acestea sunt rezultatul direct al aerului poluat. Potrivit celor de la Lancaster University, care au examinat țesuturile cerebrale de la 37 de persoane din Manchester (Anglia) și Mexico City (Mexic), fiecare dintre mostre conținea din abundență particule de oxid de fier, numit magnetit.

„Vorbim despre milioane de particule de magnetit per gram de țesut de creier. Este uluitor! Aceste particule sunt peste tot, iar oamenii sunt expuși la ele fără să realizeze aceasta” susține Barbara Maher, principala autoare a studiului.

Următorul pas ar fi înțelegerea provenienței particulelor. Potrivit cercetării, echipa a analizat particulele din zonele frontale ale creierului, unde a găsit două tipuri de magnetit în țesut: particule rotunde și cristale unghiulare, primele fiind de 100 de ori mai multe.

„Formele de cristal sunt mai susceptibile de a avea o sursă naturală, cum ar fi fierul din celulele trupului. Însă, particulele rotunde provin în mod normal din topirea fierului la temperaturi ridicate, ceea ce se petrece când se arde combustibilul”, explică Clare Wilson pentru New Scientist.

Mai mult decât atât, Maher spune că a descoperit, de asemenea, particule de metale precum platina, care se găsesc foarte rar în mod natural în organism, dar care sunt prezente în multe emisii din atmosferă. Dacă studiul va fi confirmat și de alte cercetări, atunci am putea avea o idee mult mai clară cu privire la modul de declanșare a afecțiunilor neurologice. Să reținem că acești oxizi de fier sunt deosebit de toxici pentru creier deoarece produc radicali liberi.


Citiți și:

Raport oficial: Bucureștenii au fost și sunt expuși în continuu la niveluri nocive de poluanți

Contaminarea aerului din Asia poate provoca schimbări climatice în întreaga lume
Oxiterapia 

 

yogaesoteric
26 septembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More