Trăirea erotică de tip tantric

Trăirea erotică intensă constituie ”sămânţa” fundamentală a spiritualităţii tantrice. Ea este însăşi emoţia pură a iubirii, trăirea benefică ce stimulează pasiunile, ”înflăcărează” simţurile şi trezeşte energia latentă KUNDALINI SHAKTI, care îşi are sediul la nivelul centrului vitalităţii, MULADHARA CHAKRA.

Sentimentul erotic este provocat de plăcutul contact al simţurilor cu lumea exterioară, din această întâlnire născându-se plăcerea. Atunci când este în mod adecvat rafinat, susţinut şi canalizat (sublimat) cu înţelepciune, erosul transfigurator conduce în mod nemijlocit la experienţa transcendenţei şi la extazul divin. Amplificată la maximum, plăcerea orgasmatică – în actul sexual fără descărcare – basculează într-o stare expansionată a conştiinţei, o stare de vid beatific ce permite accesul la transcendenţă.

Pentru Tantra, ejacularea nu reprezintă un orgasm sau o stare care poate deveni o trambulină pentru evoluţia spirituală, ci o descărcare energetică ireversibilă penibilă. Ea ne permite cel mult să dormim bine. Aşadar, în cel mai bun caz ejacularea este un calmant, care lasă totuşi femeia frustrată, iar bărbatul epuizat. Într-un act sexual cu descărcare asistăm la o suită de încărcări şi descărcări. După cîteva ore, sau cîteva zile, în funcţie de vîrstă, mai ales în cazul bărbatului, energia urcă din nou, nevoia sexuală se manifestă iar, şi el simte din nou impulsul sau dorinţa sexuală. De fapt, bărbatul are nevoie de un pic de repaus pentru „a-şi reface forţele”, iar femeia, în cele mai multe cazuri, de o ceartă sănătoasă, pentru a-şi degaja frustrarea şi a lăsa loc speranţei că, de această dată, va fi satisfăcută.

Actul sexual cu ejaculare nu permite acea acumulare energetică colosală care se produce în timp prin continenţa sexuală şi care conduce la stări paroxistice de iubire şi de dilatare a conştiinţei în infinit.

Tantra ne lasă astfel să întrevedem că există o alternativă la acest automatism al sexualităţii comune: orgasmul este în esenţă o sărbătoare a fericirii datorată întîlnirii şi fuziunii a două fiinţe, a două tipuri de energii distincte şi polare, iar această întâlnire are ca scop accesul la şi comuniunea cu Divinul.

yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More