Travestitul non-binar Sam Brinton, funcționar al administrației Biden în domeniul nuclear, acuzat de al doilea furt de bagaje

Travestitul non-binar Sam Brinton, secretar adjunct al Departamentului Energiei pentru eliminarea combustibilului uzat și a deșeurilor, din administrația Biden, a fost surprins pe camera video furând geanta unei femei, în valoare de peste 3.670 de dolari, dintr-un aeroport din Las Vegas.

O imagine pe camerele de supraveghere de la Aeroportul Internațional Harry Reid, din Las Vegas, îl arată pe Brinton ducând valiza furată prin aeroport. Incidentul a avut loc pe 6 iulie, potrivit nypost.com.

Tricoul acestuia – pe care Brinton l-a purtat într-un selfie postat pe Instagram în aceeași zi – a determinat Departamentul de Poliție Metropolitană Las Vegas să emită un mandat de arestare a lui Brinton sub acuzația de furt, conform declarației unui detectiv.

Nu e prima dată când funcționarul din administrația Biden este acuzat de furt. În luna noiembrie, Brinton a fost acuzat de furtul în septembrie al valizei unei femei de pe un aeroport din Minneapolis.

Imaginile de pe camerele de securitate au arătat cum bagajele – conținând bijuterii în valoare de 1.700 de dolari, îmbrăcăminte evaluate la 850 de dolari și accesorii de machiaj în valoare de 500 de dolari, potrivit poliției – au fost furate de pe caruselul de bagaje al aeroportului de „un bărbat adult alb purtând un tricou alb cu un simbol nuclear atomic de culoarea curcubeului”, a scris detectivul.

Inițial, poliția nu a reușit să-l identifice pe hoț din filmări și a închis cazul. Însă, pe 29 noiembrie, când anchetatorul din Las Vegas a văzut relatări din presă cu privire la acuzația de furt din Minneapolis împotriva lui Brinton, ofițerul „l-a recunoscut imediat” pe angajatul Departamentului de Energie ca fiind „suspect în legătură cu acest caz”.

Poliția a descoperit că Brinton a călătorit cu avionul în care a călătorit victima, de la Aeroportul Internațional Dulles din Washington, D.C., la Las Vegas, pe 6 iulie, și, ulterior, a descoperit și selfie-ul în care acesta purta curcubeul nuclear.

Brinton, care folosește pronumele „they/them”, a fost susținut drept unul dintre primii oficiali „non-binari” ai guvernului federal, însă un grup de republicani ai Camerei Reprezentanților au cerut înlăturarea urgentă a lui Brinton din cauza presupuselor furturi.

Solicităm demisia lui Sam Brinton și vă cerem să lăsați deoparte politicile mărunte și să îi numiți doar pe cei mai calificați oameni pentru a influența sectorul energetic al Americii”, au scris republicanul Andrew Clyde din Georgia și alți 15 republicani într-o scrisoare dedicată secretarului pentru Energie Jennifer Granholm.

Brinton, care riscă până la cinci ani de închisoare pentru furtul din Minnesota și până la 10 ani de închisoare pentru furtul din Las Vegas, a fost suspendat după prima acuzație, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Energie.

Citiți și:
20 de state dau în judecată administrația Biden pentru impunerea identității de gen în America
Președintele Biden îi acuză pe republicani pentru că nu susțin drepturile transsexualilor: „Sunt fricoși”

 

yogaesoteric
8 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More