Tucker Carlson: În America s-a instalat teroarea politică de tip sovietic

Stalinismul lui Biden – Oponenții sunt acuzați de terorism – FBI transformat în poliție politică – Liste negre și epurări în masă – Complicitatea și lașitate – Spre Partidul Unic – Constituția făcută preș

Cutremurătorul editorial din 12 septembrie al lui Tucker Carlson la Fox News:

Am comemorat deja 21 de ani de la 11 septembrie 2001. A fost cel mai devastator atac terorist din întreaga istorie. 9/11 a schimbat total America. De atunci, nimic nu a mai fost la fel. Mai ales relația dintre americani și guvernul lor.

În urmă cu un deceniu, New York Times recunoștea aceasta. Publica un articol despre abuzurile interne care au explodat după 11 septembrie.

Potrivit NYT, The Patriot Act „a devenit rapid o scurtătură pentru abuzurile și excesele guvernului”, care „au provocat daune colaterale asupra opoziției politice, libertății religioase și a libertății de asociere”.

Aceste aspecte sunt azi mai valabile ca niciodată, iar situația este tragică.

Fascinant este că acum New York Times nu mai recunoaste. Este absolut remarcabil că 9/11 nici măcar nu e menționat pe prima pagină de ieri. În ziarul care se presupune că reprezintă New Yorkul, epicentrul atacurilor de la 11 septembrie.

De ce ar ignora New York Times evenimentele de la 11 septembrie? Bună întrebare!

Pentru că NYT și mica pătură conducătoare pe care o slujește aprobă acum fără rezerve represiunea națională a libertăților civice, făcută posibilă de 9/11. Și de ce nu ar aproba-o? Doar profită de pe urma ei! Așa își păstrează puterea.

Pentru ei, 11 septembrie a fost mai puțin o tragedie și mai mult o oportunitate.

Dacă nu credeți, priviți cum Joe Biden, președintele Statelor Unite, a comemorat evenimentul.

Joe Biden: „Nu este suficient să ne adunăm și să ne amintim pe 11 septembrie de cei pe care i-am pierdut acum mai bine de două decenii, deoarece în această zi nu este vorba despre trecut. Este vorba despre viitor. Avem obligația, datoria, responsabilitatea de a apăra și proteja democrația noastră.

Nu e vorba despre trecut, ci despre viitor… Acesta a fost discursul care era menit să marcheze comemorarea morții miilor de americani de mâna adversarilor străini.

Când Joe Biden vorbește despre viitor, e bine să-l asculți. Nu vă concentrați pe morți, concentrați-vă pe ce urmează să facă.

Bine, dar ce vrea să facă Joe Biden? Să combată terorismul islamic? Nu. Să apere democrația. Dar despre ce democrație vorbește Joe Biden? De ce nu o definește? Și de ce este această democrație în pericol?

Acestea sunt întrebări cruciale. Pentru răspunsuri, o să mergem la sursă. Adică la Chuck Todd, omul cu meșă pe chelie de la NBC News, care reprezintă o versiune ceva mai articulată de purtător de cuvânt al lui Biden decât Karine Jean-Pierre.

Iată-l discutând cu Kamala Harris, vicepreședinte în exercițiu:

Chuck Todd: Cu puțin înainte de împlinirea a 20 de ani de la 9/11, Capitoliul a fost atacat de teroriști naționali. Am început prin a o întreba pe doamna vicepreședinte cum se face că, după 20 de ani, atenția noastră a ajuns să se mute de la teroarea străină la amenințarea internă.

Kamala Harris: Cred că acest aspect este foarte periculos, foarte nociv și ne slăbește. Deci, totul, începând cu faptul că 11 persoane care chiar acum candidează pentru postul de secretar de stat, păstrătorii integrității sistemului de vot, au contestat rezultatele alegerilor.

Todd: Și ce mesaj transmite acest fapt?

Harris: Păi, legi asta de faptul că persoane care ocupă unele dintre cele mai înalte funcții alese refuză să condamne insurecția din 6 ianuarie.

Rămâi cu gura căscată când privești așa ceva. Citez: „Am început prin a o întreba pe doamna vicepreședinte cum se face că, după 20 de ani, atenția noastră a ajuns să se mute de la teroarea străină la amenințarea internă.”

Amenințarea internă? Ce înseamnă asta? Nu există măcar un singur grup de americani pe tot teritoriul Statelor Unite nici pe jumătate la fel de periculos ca teroriștii de la 11 septembrie.

A afirma altceva este literalmente nebunie curată. A face o paralelă între protestele de la 6 ianuarie și prăbușirea Turnurilor Gemene este o inepție. Kamala Harris nici măcar nu a făcut o pauză de gândire, ca și cum totul era pregătit dinainte. Doar a dat din cap.

Această amenințare internă, neprecizată, a confirmat ea, este, la fel ca Al-Qaida, „foarte periculoasă și foarte nocivă”.

Vă întrebați poate în ce fază se află această amenințare, de vreme ce tocmai am declarat un nou război împotriva terorismului. Și cine sunt teroriștii?

Ei bine, teroriștii sunteți dvs. și oricine se situează în calea administrației Biden. Și mai ales, așa cum a spus vicepreședinta, oricine pune în discuție legitimitatea ultimelor alegeri.

Dar să ne gândim un pic! Nu Kamala Harris a declarat alegerile din 2016 ca fiind ilegitime? Așa e, memoria nu vă înșală. Ba da, a făcut-o, la fel ca toți politicienii din Partidul Democrat. Și totuși, vicepreședinta în exercițiu afirmă că oricine pune în discuție rezultatul alegerilor din 2020 să fie aruncat în pușcărie. Priviți:

Todd: Ce este un semi-fascist?

Harris: Uite, cred că atunci când… să nu cădem în capcana de a politiza faptul că mulți în America știu că nu este util pentru țara noastră atunci când avem persoane care nu recunosc alegerile sau încearcă să obstrucționeze aplicarea rezultatului lor, când cel mai mare număr de oameni din țara noastră au votat pentru președintele Statelor Unite și când privim la situația în care ne aflăm, suntem nevoiți să recunoaștem că există atacuri din interior, privind prima ta întrebare, și este cazul să le luăm foarte serios. (Nu este nici o greșeală de traducere, așa vorbește Kamala – n.tr.)

Încă o dată: aceasta este vicepreședinta în exercițiu despre care ni se tot repetă – ați auzit-o și pe ea – că a primit mai multe voturi decât orice alt vicepreședinte din istorie.

Dacă nu crezi (și există o mulțime de motive), atunci ești ca Mohammad Atta. Convingerile tale sunt acte de terorism. Te compari cu un criminal în masă și vei fii urmărit de forțele de securitate.

Harris tocmai a zis că amenințarea cea mai mare pentru țară este că niște Republicani ar putea fi aleși în niște funcții, în 11 state. E la fel ca 9/11.

Mesajul administrației Biden la comemorarea evenimentelor din 11 septembrie este că orice american care dezaprobă realizările lui Biden este terorist.

Secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas: Peisajul amenințărilor a evoluat substanțial în ultimii 20 de ani. Asistăm la o amenințare emergentă, desigur, în ultimii ani, a extremiștilor naționali violenți. Persoane de aici, din Statele Unite, radicalizate spre violență de o ideologie teroristă străină. Dar și la apariția unei ideologii a urii, a unor sentimente antiguvenamentale, neadevăruri răspândite pe platformele de comunicare virtuală, chiar și resentimente personale.

Nimeni nu aude? Nimeni nu vede ce se petrece? Șeful Securității Interne ne spune că opiniile exprimate online cu care nu este de acord – dar despre care cei mai mulți dintre noi credeam că sunt protejate de Constituție – sunt la fel cu Al-Qaida.

Este terifiant.

Pe 1 septembrie, cu două luni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, neîntâmplător Joe Biden i-a declarat pe oponenții săi politici dușmani ai statului. Iată:

Joe Biden: Prea multe din câte se petrec în țara noastră astăzi nu sunt normale. Donald Trump și Republicanii MAGA reprezintă un extremism care amenință înseși temeliile republicii noastre. Suntem chemați de datoria și de conștiința noastră să luptăm împotriva extremiștilor care pun propria lor dorință de putere mai presus de orice altceva. Democrați, Independenți, Republicani tradiționali, să fim mai puternici, mai hotărâți, mai angajați pentru a salva democrația pe care Republicanii MAGA vor să o distrugă.

O declarație de război făcută unui întreg partid politic într-un sistem bipartit. Ne îndreptăm spre Partidul Unic.

A doua zi după ce Joe Biden a rostit acest discurs, la 8.30 dimineața, o femeie pe nume Lisa Gallagher zăcea bolnavă la pat, acasă la ea, într-o suburbie din New Jersey. Fiica ei a suit la ea în cameră și i-a spus că este FBI-ul la ușă.

Lisa Gallagher nu este o criminală. Nu a fost niciodată. Este doar o susținătoare activă a lui Trump, mai ales pe Facebook. Are steagul lui Trump pe peluza casei. Este o patrioată. Se descrie pe sine ca fiind o femeie care respectă cu strictețe legile. Nu a avut niciodată vreo problemă cu legea.

Nu a avut nimic de-a face nici cu 6 ianuarie și totuși la ușa ei se aflau trei agenți FBI înarmați. „Avem o informație anonimă că ați fost în fața Capitoliului pe 6 ianuarie.” Așa i-au spus.

Gallagher s-a înspăimântat. „Am crezut că o să mă scoată din casă și o să-mi pună cătușe”, a declarat ea. În cele din urmă, soțul său a venit acasă și amândoi le-au arătat agenților FBI agenda zilnică din ianuarie 2021, reușind să-i convingă că nu fusese la Capitoliu.

Imaginați-vă că vin la dvs. acasă agenți FBI înarmați pentru că v-ați manifestat simpatia cu Trump pe Facebook și vă cer să vă amintiți unde ați fost cu aproape doi ani în urmă.

Evident, FBI știa deja că Gallagher nu fusese acolo, pentru că dispune de programe sofisticate de identificare facială, deci nu aveau de gând să o aresteze. Ideea (și e valabil pentru toate sistemele dictatoriale) este că agenți guvernamentali sunt folosiți pentru a-i intimida pe oponenții regimului pe baza unor sesizări anonime.

Nu am fost în viața mea atât de speriată”, a spus Gallagher.

La fel ne simțim și noi toți ceilalți. Turnătorii? Anonime? Poliția secretă îți bate la ușă când ești în pat?

E pur și simplu sovietic. Nu există alt termen.

Dar nu e vorba doar de Lisa Gallagher. Același aspect e valabil în cazul a zeci, poate și mai mulți, alți susținători ai fostului președinte.

Amy Kremer, de pildă, este o fostă membră a Tea Party și candidată la Camera Reprezentanților. Ea a obținut un permis special de la National Park Service, prin care a fost autorizat mitingul lui Donald Trump din 6 ianuarie 2021.

Ca să fim bine înțeleși: Amy Kremer nu a mers la Capitoliu în acea zi. Nici nu a îndemnat pe nimeni să meargă. Însă pentru crima organizării unui eveniment politic legal, un miting de protest la adresa justiției, ocrotit de Constituție, Amy Kremer este terorizată acum de Departamentul de Justiție al lui Merrick Garland.

Agenți FBI s-au înființat mai întâi la domiciliul fostului ei soț, cu o citație pentru fiica ei, Kylie. Kremer a primit un telefon de la mama vitregă a lui Kylie, care i-a spus: „FBI-ul este aici”.

Mandatul FBI cerea accesul la toate comunicațiile lui Amy Kremer și ale lui Kylie, inclusiv postările lor de pe rețelele de comunicare virtuală (cum?) de la 1 octombrie 2020 și până în prezent. De ce avea nevoie FBI-ul lui Joe Biden de postările pe Instagram ale fetei lui Amy Kremer?

Evident, e vorba de dorința de a obține toate informațiile personale.

Asta este hărțuire politică. E ilegal. E anticonstituțional. Este șocant pentru toți cei care citesc asta. Nu mulți, pentru că niciun organ de presă nu a vorbit despre asta.

Și nu i se petrece doar lui Amy Kremer.

Emisiunea noastră a intrat în posesia unei citații de la Departamentul de Justiție, emisă recent. Ceea ce solicită citația este deopotrivă ilegal și fără precedent în istoria Americii.

Documentul arată că este investigată „orice afirmație că vicepreședintele și/sau președintele Senatului are autoritatea de a respinge sau decide să nu numere electorii prezidențiali”.

Țineți cont că orice afirmație faceți în calitate de cetățean american despre electori, orice afirmație faceți despre politica americană este protejată de Primul Amendament.

Acesta este miezul libertății noastre. De aceea trăim în această țară. De aceea suntem mândri că suntem americani. De aceea atâția militari americani au murit apărând această țară.

Acestea sunt libertățile pentru care au luptat. De aceea nimeni nu a urmărit în justiție liderii Democrați, în 2016, când au încercat să respingă electori ai lui Donald Trump. De aceea niciunul dintre acești tipi, inclusiv Kamala Harris, nu se află la pușcărie.

Dar acum, potrivit citației în posesia căreia am intrat, Departamentul de Justiție pretinde de la persoanele citate toate comunicațiile pe marginea acestui subiect.

Să spunem, înainte de a le citi numele, că nu este deloc clar care este subiectul anchetei. Iar acesta este aspectul cel mai terifiant.

Pe această listă neagră fără precendent de oponenți ai lui Biden figurează fostul consilier al Casei Albe, Bernie Kerik, care a fost șeful poliției din New York; Boris Epshteyn, care este avocatul actual al lui Donald Trump (în toată istoria Americii nu a fost permisă cercetarea comunicațiilor personale ale avocatului cuiva, deoarece acestea se bucură de privilegiul confidențialității – acest privilegiu a dispărut); Matt Morgan; Justin Clark; Kenneth Chesebro și Mike Roman; oficialul din Conducerea Partidului Republican Joshua Findlay; avocații lui Trump John Eastman, Jenna Ellis, Joe DiGenova, James Troupis, Rudy Giuliani, Sidney Powell, Victoria Toensing, Cleta Mitchel și Bruce Marks.

Am putea continua multă vreme.

Departamentul de Justiție îl urmărește cu o citație și pe fostul oficial de la Casa Albă, Stephen Miller, un invitat frecvent al acestei emisiuni. De ce?

Ei bine, pentru că Stephen Miller a apărut la acest post și a zis: „În cazul în care câștigăm aceste procese, atunci putem cere luarea în considerare a listelor alternative cu electori.”

Cu alte cuvinte, nu a îndemnat la insurecție, cu atât mai puțin la violență sau la o lovitură de stat. A cerut ca electorii supleanți să fie numărați, dacă justiția decide aceasta.

Adică a dat curs procesului post-electoral prevăzut de Constituție. A făcut ce era necesar să facă. A respectat legea. Dar se pare că, sub Biden, acest fapt a devenit o crimă.

În treacăt fie spus, fiecare dintre aceste persoane este necesar să își angajeze avocați ca să se apere. Dar, după doi ani de hărțuieli de către Joe Biden, mulți nu își permit.

În plus, citația mai cere comunicațiile altor zeci de Republicani și persoane care au vorbit cu ei, inclusiv membrul Camerei Reprezentanților din Arizona Jake Hoffman, membra Comitetului Național Republican Kathleen Berden din Michigan, fostul membru al Camerei Reprezentanților din Pennsylvania Lou Barletta și secretatul Partidului Republican din Nevada James DeGraffenreid, printre alte zeci și zeci.

Ce este asta? Nu poate fi vorba despre falsa insurecție din 6 ianuarie, singura insurecție din istorie fără arme, în care singurul mort a fost o simpatizantă a lui Trump. Nu.

Scopul este de a suprima opoziția politică, de a pune bețe în roate unui întreg partid politic și de a-i împiedica pe toți acești oameni să mai participe la viața politică a Americii.

Apropo: trauma pentru fiecare dintre acești oameni, sau oricine altcineva la domiciliul căruia descinde FBI, este uriașă. Întrebați orice persoană la ușa căreia au bătut agenți înarmați ai FBI cum a fost.

Acuzându-i pe acești oameni de insurecție pentru că au pus întrebări despre electori, Departamentul de Justiție încearcă să îi lipsească de drepturile lor civile. Sau chiar să îi bage și la închisoare. Serios?

Adică, în numele democrației, să împiedici oamenii să participe la viața politică a Americii? Vi se pare prea ironic pentru a fi real? O, este cât se poate de real.

Tocmai s-a petrecut în New Mexico. Un judecător de stat a îndepărtat din funcție un comisar districtual ales, anulând voința alegătorilor. De ce? Pentru că a îndrăznit să își exercite drepturile constituționale și a participat la protestul electoral din 6 ianuarie.

Așadar, avem de-a face cu o epurare politică în toată puterea cuvântului. Nu este o teorie a conspirației. Este cât se poate de real și a început la scurt timp după 6 ianuarie.

Când Republicanii, la fel ca și după moartea lui George Floyd, au fost atât de speriați, de intimidați de agresivitatea retoricii taberei adverse, încât au permis ca aceasta să se petreacă.

Și pentru că au permis, la fel ca în cazul tulburărilor de stradă ale BLM, efectele se precipită. Dacă îi sprijini pe oponenții politici ai lui Joe Biden, riști să primești vizita FBI-ului lui Joe Biden.

De ce se petrec toate astea? Pentru că nimeni nu se opune.

De ce demenții au tăiat finanțarea poliției, cu toate că nicio persoană normală nu a sprijinit această idee și că majoritatea zdrobitoare a americanilor nu au fost de acord, dar ea s-a produs?

Cum au reușit? Pentru că nu există opoziție, nici ripostă.

George Floyd a murit. Au început să țipe, să numească rasiști pe toată lumea, iar toți s-au supus celor mai grotești decizii ale lor. Cu 6 ianuarie este exact aceeași poveste. „E o insurecție, o insurecție rasistă!”

Nu, nu era adevărat, dar nimeni nu a spus asta. Nimeni nu a ripostat. Așa că evenimentele au scăpat total de sub control, iar acum ținta nu mai este doar Partidul Republican. Este o amenințare la adresa întregului sistem american.

Acest fel de comportament, de poliție politică, reprezintă o amenințare la adresa democrației. O amenințare la adresa a tot ce avem mai prețios.

Nu este cazul să permitem așa ceva. Dar nimeni nici măcar nu pomenește despre asta.

Citiți și:
Dacă toată lumea îngenunchează, cine se va ridica în apărarea Istoriei și Culturii occidentale?
In memoriam 9/11 World Trade Center
Tucker Carlson: De ce se sinucide Occidentul?

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More