UE – îngrijorată de închiderea site-urilor pe motiv de pandemie

 

Uniunea Europeană şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte restricţiile la adresa libertăţii presei impuse de unele ţări în timpul pandemiei de coronavirus şi a dat asigurări că această boală a evidenţiat importanţa muncii mass-media, informează EFE.

„Este îngrijorător că pandemia de COVID-19 este folosită de unele ţări ca pretext pentru a impune restricţii nejustificate asupra libertăţii presei”, a declarat – citat într-un comunicat de presă – înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, în ajunul Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, sărbătorită la 3 mai.

În numele întregului bloc comunitar, Borrell a subliniat că, „în prea multe ţări” (printre care și România, unde în perioada pandemiei au fost suspendate mai multe site-uri) ziariştii „trebuie să se confrunte cu o legislaţie restrictivă, atribuită uneori urgenţei COVID-19, care pune frână libertăţii de expresie şi a presei”.

În acest sens, Borrell a menţionat că tăierea conexiunii la Internet şi închiderea paginilor web proliferează şi a criticat totodată campaniile de discreditare, presiunile financiare şi atacurile din partea mijloacelor de comunicare guvernamentale sau de partid care „prea des” îi obligă pe jurnalişti la autocenzură.

„Prea mulţi sunt hărţuiţi, reţinuţi arbitrar şi închişi. Prea mulţi şi-au pierdut viaţa pentru că şi-au făcut meseria”, a subliniat Borrell.


Citiţi şi:

Coronavirus: Măsurile de combatere sunt mai rele decât boala 
Noua dogmă – Pandemia eternă. Noii eretici – Nealiniații 

 

yogaesoteric
9 iulie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More