Uimitoarele fulgere formate deasupra Terrei, surprinse de pe Stația Spațială Internațională

 

Astronauții experimentează o serie de modificări fizice în spațiu, halucinațiile fiind stări destul de des întâlnite… Așa că imaginați-vă care a fost primul gând al astronautului de pe Stația Spațială Internațională (ISS) care, privind în spațiul întunecat, a observat pentru o fracțiune de secundă o lumină de un albastru strălucitor, asemenea unui fulger terestru.

Astronautul Andreas Mogensen, care a petrecut 10 zile pe Stația Spațială Internațională în septembrie 2015, a surprins un asemenea fenomen pe care mulți oameni de știință îl considerau doar un miraj. Mogensen a înregistrat 23 de secunde de explozii deasupra unei furtuni în India. Oamenii de știință nu știu însă cum se formează fulgerele albastre din spațiu.

Potrivit Institutului de geofizică de la Universitatea din Alaska Fairbanks, flash-urile albastre au atins viteze de 360.000 km/h. Cea mai lungă durată a lor a fost între 83 și 125 de milisecunde, deci fără un aparat de fotografiat performant în mână aceste flash-uri neobișnuite ar fi trecut fără a fi înregistrate.

 

 

 

Citiţi şi:
Misterioasele cadouri spirituale pe care spaţiul cosmic le oferă astronauţilor
John Glenn, primul astronaut american care a orbitat în jurul Pământului, a fost martorul unor apariții luminoase misterioase
 

yogaesoteric
28 iulie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More