Un arcaș olimpic în vârstă de 27 de ani din Malaezia a murit după injectarea cu serul experimental Pfizer

Haziq Kamaruddin, arcaș dublu campion olimpic, a murit la vârsta de 27 de ani, pe 14 mai, după ce și-a pierdut conștiența la domiciliul său la câteva zile după ce a făcut vaccinul covid de la Pfizer. Kamaruddin a murit din cauza unei artere coronariene blocate, a declarat Ministerul Sănătății, adăugând că „nu există nicio dovadă a unei legături cu vaccinul”, potrivit The Defender.

Există mai multe motive pentru care o arteră coronariană se poate bloca, inclusiv din cauza unui cheag de sânge, potrivit Yale Medicine. Toate cele trei vaccinuri autorizate în SUA, inclusiv cel al Pfizer, pot declanșa formarea de cheaguri de sânge.

Kamaruddin a făcut prima doză de vaccin experimental cu ARNm de la Pfizer pe 13 aprilie. A doua doză i-a fost administrată pe 4 mai, când a și postat o fotografie pe Instagram.

Haziq a reprezentat Malaysia la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 și la cele de la Rio din 2016 și spera să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo care au avut loc în această vară. El a fost și membru al echipei de tir cu arcul din țara sa, care a câștigat argintul la Jocurile Asiatice de la Incheon din 2014.

Citiți și:
Un om tânăr şi sănătos a murit după ce s-a vaccinat cu Pfizer. Cauza? Un virus care a apărut în urma vaccinării
O boală rară a sângelui, descoperită la persoane vaccinate împotriva covid-19, cauza decesului unui medic din Florida

yogaesoteric
7 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More