Un astrofizician oprit în direct de BBC, după ce ‘a sugerat’ că pământenii au primit un mesaj radio de la o ‘civilizație extraterestră avansată’

 

Într-un interviu acordat BBC de astrofizicianul Elizabeth Pearson, aceasta a fost brusc întreruptă de moderator după ce a susținut teoria că semnalele radio, preluate de dincolo de Calea Lactee, ar putea să aparțină unei civilizații extraterestre avansate. Deși pentru mulți această informație poate părea doar o „teorie”, ea nu poate fi exclusă.Astrofizicianul Elisabeth Pearson (stânga), moderatoarea BBC Joanna Gosling (dreapta)

Iată ce a afirmat astrofizicianul Elisabeth Pearson în direct pe postul BBC:
„Există mai multe teorii, una ar fi că aceste frecvențe radio pe care noi le interceptăm, în special aceasta care se repetă, poate fi un reper a ceva ce produce multă energie, precum găurile negre care se combină sau stele de neutroni, care sunt un fel de «scenă» sub aceste găuri negre. Dacă le urmărim în continuare, vom putea fi în măsură să stabilim dacă este sau nu aşa ceva.

O altă teorie, puțin mai diferită și destul de greu acceptată de sceptici este că aceste semnale aparțin unei civilizații extraterestre avansate. În acest caz despre care vorbim acum, credem că este vorba de această teorie… semnale venite de la o civilizație extraterestră.”

Moderatoarea Joanna Gosling a intuit unde ducea discuția și a intervenit spunând:
„Ei bine, evident s-a mai spulberat o teorie. Acum știți și puteți spune tuturor de această informație. Cu siguranță, această informație a atras atenția tuturor. Acesta este titlul zilei. Mulțumesc!”

Elisabeth Pearson a mai apucat să spună, înainte de a-i fi tăiat microfonul doar „Da, este…”

Joanna Gosling a spus zâmbind, vădit încurcată de situație: „O, am pierdut legătura… Dar oricum este bine. Și asta poate fi o dovadă că extratereștrii există. Vom vedea!”

FRB-ul… este extraterestru!

De asemenea și profesorul Avid Loeb de la Centrul Smithsonian pentru Astrofizică din Harvard, SUA a susținut teoria că aceste semnale radio primite din spațiul cosmic ar putea fi o dovadă a tehnologiei extraterestre avansate.

În anul 2017, Loeb a scris într-un e-mail către revista Futurism că frecvențele și intensitatea undelor radio sunt foarte rapide, semn că extratereștrii folosesc fascicule laser extrem de puternice pentru a putea propulsa navele în călătoriile lor stelare.

Loeb apără ideea astfel: „Știința nu este o problemă de credință, ci o disciplină bazată pe dovezi. A lua o decizie înainte de timp, probabil ne va limita la a studia toate posibilitățile. Înainte de a lansa idei, ar fi necesar să analizăm atent datele”.

Aceasta s-a schimbat când astronomii au dezvăluit că au interceptat o frecvență radio FRB 180916, ce provine dintr-o galaxie spirală de dimensiuni medii, ce trimite mesaje într-un mod regulat, previzibil ca intensitate și pauze, în cicluri repetate la interval de 16 zile.

„În prezent nu avem o clasificare clară care să indice natura FRB-urilor. Așa că ar fi necesar să luăm în considerare toate posibilitățile, inclusiv una de origine artificială.”

Mesajele radio repetate de la FRB 180916 nu sunt obișnuite, însă acestea sunt genul de semnale pe care le-ați aștepta de la o civilizație care le trimite cu ajutorul unei nave cu o putere de propulsie capabilă să călătorească prin galaxii.

FRB-urile au fost descoperite într-un mod accidental, în anul 2007, prin colectarea datelor astronomiei radio. Descoperirea a fost făcută de o echipă de astronomi condusă de Canada, ieșită la „vânătoare” de FRB-uri. Ea a ajuns în atenția opiniei publice prin publicarea în revista Nature. În 2019, timp de trei săptămâni echipa a găsit 13 semnale folosind un telescop raid cu tehnologia (CHIME).

Astrofizicianul CHIME, dr. Ingrid Stairs, de la Universitatea British Columbia din Canada, a declarat într-un interviu recent că: „Până de curând, aveam doar un astfel de semnal cunoscut care se repetă, FRB 180917… acum avem mai multe. Am plecat de la faptul că dacă există un astfel de semnal, acesta sugerează că ar putea exista mai multe. Și cu mai multe repere și mai multe surse disponibile pentru studiu, în final s-ar putea să înțelegem acest puzzle cosmic… de unde vin aceste FRB-uri? Cine le transmite și cui îi sunt adresate.”


Citiţi şi:

Cel mai renumit astronom de la Harvard spune că o navă stelară extraterestră s-ar afla în apropiere (și nu-i pasă ce spun colegii)

Astronaut american: «extratereştrii sunt de două tipuri!»

Un cercetător reputat susţine că extratereştrii ar fi putut exista pe Pământ cu miliarde de ani înainte de apariţia oamenilor

 

yogaesoteric
2 octombrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More