Un deputat japonez pune sub semnul întrebării versiunea oficială referitoare la atentatele din 11 septembrie 2001!

traducere de Violeta Bucur


Cu ocazia audierilor Comisiei Afacerilor Externe şi Apărării a Camerei Consilierilor din Japonia, deputatul şi consilierul Yukihisa Fujita a criticat vehement versiunea oficială referitoare la atentatul din 11 septembrie 2001. Înregistrarea video integrală a acestei audieri subtitrată în limba franceză (30 minute) este disponibilă pe Google Video şi Dailymotion.  


Yukihisa Fujita:
,,Lupta împotriva terorismului a început ca urmare a atentatelor din 11 septembrie. Ceea ce aş vrea să ştiu este dacă aceste atentate au fost sau nu comise de către Al Qaida? Până în prezent, tot ceea ce ne-au spus reprezentanţii guvernului este că sunt convinşi de implicarea organizaţiei Al Qaida, pentru că aşa susţine Administraţia Bush. Nu am văzut nicio dovadă reală a culpabilităţii acestei organizaţii. Aşadar, aş vrea să ştiu de ce Primul ministru consideră că talibanii sunt responsabili pentru atentatele de la 11 septembrie?”

Yasuo Fukuda, Primul ministru al Japoniei: ,,…Conform informaţiilor secrete obţinute de către guvern, atentatele din 11 septembrie au fost realizate de către organizaţia teroristă internaţională cunoscută sub numele Al Qaida…”

Yukihisa Fujita: ,,A deschis guvernul japonez o anchetă cu sprijinul poliţiei şi a altor resurse? Este vorba despre o acţiune criminală, trebuie deschisă o anchetă, 20 de japonezi fiind victime ale acestui atentat. Când un jurnalist japonez a fost ucis în Myanmar, guvernul Japoniei a deschis imediat propria anchetă… Nu dispunem de prea mult timp. Haideţi să discutăm despre informaţiile care au fost ascunse, de îndoielile pe care oameni din întreaga lume le au cu privire la aceste atentate din 11 septembrie 2001. Mulţi dintre cei sceptici sunt persoane influente. În asemenea circumstanţe, consider că guvernul japonez, care afirmă că aceste atentate au fost comise de către Al Qaida, ar trebui să ofere dovezi… I-aş ruga pe toţi membri acestei întruniri să privească fotografiile şi imaginile pe care vi le prezint. Acestea constituie dovezi concrete, sub formă de fotografii şi de alte elemente de informare. În prima fotografie, o simulare virtuală arată cât de mare era avionul care a lovit Pentagonul… Un avion 757 este destul de mare, are o lăţime de 38 de metri. Aşa cum puteţi să observaţi şi dumneavoastră, gaura produsă este prea mică pentru un avion atât de mare. Priviţi peluza din preajma clădirii şi observaţi că nu este nicio rămăşiţă de a avion. Deşi se presupune că un avion mare ar fi lovit clădirea, ruinele nu lasă aceeaşi impresie. Clădirea Pentagonului este solidă, cu mulţi pereţi şi cu toate acestea avionul a traversat-o de a un capăt la altul. Dar cum ştiţi şi dumneavoastră, avioanele sunt făcute din materiale care nu ar avea cum să facă o asemenea gaură.
Şi deasemenea, ştiţi şi dumneavoastră, nu s-a recuperat integral cutia neagră a avioanelor. Pentagonul dispunea de peste 80 de camere de luat vederi, însă autorităţile au refuzat să difuzeze mare parte din secvenţele video filmate… Este foarte straniu faptul că nici măcar o imagine nu a fost difuzată.  

Pe de altă parte, o echipă constituită din membri oficiali japonezi ai serviciului de pompieri pentru Ministerul de Infrastructură şi Transporturi au interogat o supravieţuitoare de origine japoneză care a spus că în timp ce căuta să iasă din clădire a auzit explozii în World Trade Center (WTC). Mărturia acestei femei figurează într-un raport redactat de către serviciul de pompieri pentru Ministerul de Infrastructură şi Transporturi.

Un alt aspect: se afirmă că turnurile gemene (WTC 1 şi 2) s-au prăbuşit pentru că au fost lovite de avioane. Cu toate acestea, alături de turnurile gemene se afla turnul numărul şapte (WTC7) care făcea parte dintr-o grup de clădiri. Acest turn s-a prăbuşit la şapte ore după atacul turnurilor gemene. Este un imobil de 47 de etaje şi a căzut în numai cinci sau şase secunde păstrându-şi forma geometrică. Este aproape aceeaşi viteză cu care un obiect cade în vid. Amintiţi-vă că nu a fost lovit de niciun avion. Ar trebui să vă puneţi întrebarea dacă un turn poate să se prăbuşească într-un asemenea mod din cauza unui incendiu care durează şapte ore. Raportul Comisiei din 11 septembrie publicat în iunie 2004 nu menţionează prăbuşirea acestui turn despre care v-am vorbit. Nu este menţionat deloc în acest raport.

Agenţia Federală de Administrare a Urgenţelor (Federal Emergency Management Agency – FEMA) a publicat de asemenea un raport, dar la fel, a omis să menţioneze acest turn (WTC7). Mulţi cred, după ce au aflat despre acest turn numărul şapte, că ceva nu este în ordine. Atâta timp cât este vorba despre un accident în urma căruia numeroase persoane au murit, ar fi trebuit studiate mult mai multe piste.
Aş mai vrea să menţionez operaţiunile de vânzare (vânzare suspectă a acţiunilor chiar înainte de 11 septembrie). Chiar înainte de 11 septembrie, în datele de 6, 7 şi 8, a avut loc plasamentul de opţiuni asupra acţiunilor a două companii aeriene (American şi United Airlines) care au fost deturnate de către piraţi. S-au desfăşurat de asemenea opţiuni de vânzare pentru Merril Lynch, unul dintre cei mai importanţi locatari din World Trade Center. Cu alte cuvinte, cineva ştia că trebuia să speculeze pe baza acestor acţiuni ca să facă avere. Ernst Welteke, preşedinte la vremea aceea al băncii Deutschen Bundesbank, omologul guvernatorului băncii din Japonia, a afirmat că au fost multe acţiuni care dovedesc că persoanele implicate în aceste atacuri au profitat de informaţii confidenţiale. El a mai afirmat că au avut loc multe negocieri suspecte care implicau societăţile financiare înainte de atentate.
Preşedintele băncii centrale germane a vrut ca toate acestea să fie făcute cunoscute. Guvernul japonez a ştiut de toate acestea? Şi care este părerea dumneavoastră? Aş dori ca domnul ministru Nukaga să îmi răspundă la aceste întrebări.”

Fukushiro Nukaga, ministru de Finanţe: ,,…Ştiu că există mai multe rapoarte cu privire la problemele pe care le ridicaţi. De aceea am cerut în mod obligatoriu ca acele persoane să ne prezinte ID-ul (identificarea) pentru tranzacţiile securizate şi tranzacţiile suspecte.”

Yukihisa Fujita: ,,L-aş ruga pe domnul Assao,  specialist finaciar să ne spună mai multe despre opţiunile de vânzare. Un grup de indivizi ar trebui să dispună de mari sume de bani, informaţii confidenţiale şi expertiză financiară ca să ajungă la aşa ceva. Este posibil ca o mână de terorişti, din Afghanistan sau din Pakistan să realizeze un ansamblu de tranzacţii atât de sofisticate şi la o scară atât de mare? Aş dori ca domnul Assao să răspundă.”

Keiichiro Asao, consilier: „În acest caz, cineva trebuie să fi dispus de informaţii confidenţiale ca să efectueze asemenea tranzacţii.”

Yukihisa Fujita: ,,Am impresia că ne sunt servite mai multe informaţii acum decât în lunile care au precedat atentatele. În ziua de azi, facem parte dintr-o societate vizuală şi virtuală, ori punctul de plecare al ,,Luptei împotriva terorismului”, aşa cum aţi văzut în urma informaţiilor pe care vi le-am prezentat, nu a lăsat loc unei anchete sau unei analize serioase. Nu cred că guvernul a anchetat suficient şi nici că a cerut explicaţii guvernului Statelor Unite. Trebuie să obţinem dovezi şi să ne întrebăm ce înseamnă cu adevărat acest ,,Război împotriva terorismului”. Văd că domnii miniştrii sunt de acord…”

Citiţi şi:
Nu există nicio dovadă care să certifice implicarea lui Ossama Bin Laden în atentatele din 11 septembrie 2001 
Directorul revistei Harper, John MacArthur, face o analiză lucidă asupra mass-mediei americane 
 
yogaesoteric
23 aprilie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More