Un document arată implicarea principalei fundații a lui George Soros în alegerile din 2014 din România

 

În plin scandal privind alegerile prezidențiale din 2009, jurnalistul Ion Spânu de la cotidianul.ro atrăgea atenția asupra unui document ce evidențiază implicarea fundației Open Society Foundation, patronată de George Soros, în scrutinul din anul 2014. Documentul a apărut încă de anul trecut în spațiul public, dar a fost ignorat până în iulie 2017.

În SUA s-a vorbit enorm despre o presupusă implicare a rușilor în campania electorală pentru Președinția Americii. În România, implicarea lui George Soros în campaniile electorale a început să fie considerată o normalitate. „Dacă tot avem o Comisie parlamentară care anchetează alegerile prezidențiale din 2009, de ce nu și-ar extinde ea curiozitatea și pentru alegerile din 2014?”, se întreba, retoric, jurnalistul.

„Anul trecut, mai exact în 15 august 2016, site-ul stiripesurse.ro a publicat, sub semnătura Denisei Miron, articolul LISTA misterioasă cu ONG-urile finanțate de Soros pentru «manipularea alegerilor»/ Cine este sursa, care făcea trimitere la o listă difuzată și comentată în SUA, care avea antetul «Open Society Foundations» și titlul «Open Society Initiative for Europe (OSIFE). List of EUROPEAN ELECTIONS 2014. PROJECTS».

Inițial, lista a apărut pe DC Leaks, site apărut în timpul campaniei pentru prezidențialele din SUA, iar datele provin de la Open Society Foundations, cum spun cei de la USA Newsflash, sau de la hackerii ruși, cum afirmă cei de la BloombergTV.

Cine sunt beneficiarii finanțărilor lui Soros pentru alegerile din 2014 din România?

Lista are 21 de pagini și cuprinde zeci de organizații din diferite țări din Europa care au primit finanțări în cadrul unui proiect al lui George Soros în anul electoral 2014. Este vorba despre un proiect pilot al Open Society Foundations privind monitorizarea alegerilor din 2014 în Europa, inclusiv cele pentru Parlamentul European, în care unul dintre obiective este mobilizarea alegătorilor pentru participarea la înfăptuirea «democrației transnaționale».

Pe această listă găsim și trei destinatari din România, aparţinând unor ONG-uri cunoscute ca făcând parte din armata de asociații finanțate de George Soros încă de la înființare:
Ovidiu Voicu, din partea Fundației pentru o societate deschisă, cu suma de 91.500 dolari;
Victoria Cojocariu, din partea Fundației pentru o societate deschisă, cu suma de 41.250 dolari;
Cristinel Buzatu, din partea APADOR-CH, cu suma de 17.057 dolari.

După cum se vede, primii doi, Ovidiu Voicu și Victoria Cojocariu, fac parte din Fundația pentru o societate deschisă, despre care chiar pe formularul menționat este menționat «Foundation for an Open Society (formerly Soros Foundation Romania)”, adică „Fundația pentru o societate deschisă (anterior Fundația Soros România)»!”, scrie jurnalistul Ion Spânu.


Citiţi şi:

Este dispus George Soros să finanțeze desprinderea Transilvaniei de România?

Cine au fost șefii Soros România. Oameni din PSD și ALDE în fundația celebrului miliardar

Globaliștii SUA-UE-Soros au creat, susținut și instaurat Noua Securitate în România. Super imunitatea procurorilor
 

yogaesoteric
22 noiembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More