Un fost ministru dezvăluie cine a câștigat din dictatura sanitară, în spatele dramelor

Citiți și vă minunați” – scrie nu un autor de tabloide ci un fost ministru și finanțist, care dezvăluie cine este marele câștigător de pe urma plandemiei și a restricțiilor.

La ora actuală există convingerea că în spatele pandemiei sunt sau se dezvoltă interese și beneficii uriașe. Unii consideră că a fost ceva plănuit din start, alții cred că a fost vorba de profitori ordinari, de tipul vânzătorilor de măști…

Fostul ministru Varujan Vosganian a scris o scurtă analiză despre „Ce nu ni se spune” – și cine este „marele câștigător”.

Finanțele internaționale sunt marele câștigător al pandemiei de coronavirus”, spune Vosganian, arătând că „Lor li se oferă oportunități extraordinare, o foame de bani cum nu s-a mai văzut, profituri uriașe cu riscuri minore, căci mai toate împrumuturile pentru acoperirea deficitelor bugetare și politicilor de susținere a companiilor și gospodăriilor afectate de restricții au garanții de stat”.

Pentru a înțelege „dimensiunea enormă a cererii imense de bani”, fostul ministru al Economiei și Finanțelor dă câteva cifre, preluate de pe celebrul site Bloomberg.

Datoria lumii a crescut în anul pandemiei cu incredibila sumă de 28 trilioane de dolari. Dacă doriți să aveți și o imagine vizuală a acestei sume, iat-o: 28.000.000.000.000”, scrie Varujan Vosganian, citând Bloomberg.

Din această sumă uriașă, „doar SUA și-a mărit datoria publică cu 4,5 trilioane de dolari, iar Uniunea Europeană cu peste un trilion de euro”, arată finanțistul.

Potrivit estimărilor, această escaladă a datoriilor care se cască și pe care numai sistemele financiar-bancare internaționale o pot acoperi, va continua în 2021, datoriile lumii urmând să se majoreze cu cel puțin alte 10 trilioane de dolari”, prezintă Varujan Vosganian tristul adevăr.

Și încă un mare adevăr, care va alimenta multe dintre teoriile și temerile opiniei publice: nu le mergea așa ușor fără restricțiile majore, reclamate de oameni de drept ca fiind „dictatura sanitară”!

Evident că fără lockdown, fără tot felul de restricții, fără blocarea transporturilor și turismului internațional, declinul economic și majorarea deficitelor bugetare ar fi putut fi evitate și în consecință datoriile și cererile de împrumuturi pentru acoperirea lor ar fi fost considerabil mai mici”, scrie Varujan Vosganian.

Această micro-analiză nu vine de la vreun conspiraționist, ci de la un fost ministru, finanțist – șef de promoție al ASE – și unul dintre cei mai de seamă intelectuali români.

Citiți și:
Clubul de la Roma, Eco-Dictatura și Alianța Big Tech – Big Pharma – Big Finance
Varujan Vosganian acuză: Discriminarea devine politică oficială în România, iar campania de vaccinare, o formă de represiune și șantaj

 

yogaesoteric
11 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More