Un fost ofițer superior de poliție aruncă o bombă uriașă: Atacurile teroriste din Spania din 2017 au fost orchestrate de serviciile secrete

Atacurile teroriste din 2017 din Spania au fost orchestrate de Centrul Național de Informații (CNI), a declarat un fost ofițer superior de poliție. Scopul a fost destabilizarea Cataloniei înainte de referendumul pentru independență, dar rezultatul, care s-a soldat cu 16 morți, a fost o eroare de calcul, a declarat Jose Manuel Villarejo, potrivit agenției Catalanews.

Citând mărturia lui Villarejo în instanță, postul de știri a declarat că atacurile, printre care un camion care a lovit pietonii pe La Rambla din Barcelona, „au fost o greșeală gravă” din partea fostului director al Centrului Național de Informații (CNI), Feliz Sanz Roldan. Comentariile lui Villarejo au stârnit indignare în rândul unor părți ale partidelor politice catalane, în special a celor care sunt în favoarea independenței regiunii.

Președintele catalan Pere Aragones a cerut guvernului spaniol să analizeze din nou atacul și a solicitat ca echipa juridică a administrației sale să analizeze comentariile fostului ofițer.

Președintele Parlamentului, Laura Borras, a cerut, de asemenea, ca echipa juridică a adunării regionale să sesizeze procurorul general. Pe 17 august 2017, o furgonetă condusă de un membru al unei celule teroriste extremiste a intrat în pietoni de-a lungul faimoasei La Rambla, omorând 13 persoane și rănind 120. O a 14-a victimă a murit ulterior din cauza rănilor.

Șoferul marocan în vârstă de 22 de ani a ucis o altă persoană în timp ce fugea și a furat o mașină înainte de a părăsi zona pe jos. Câteva ore mai târziu, cinci membri ai celulei teroriste au comis un al doilea atac la 100 de kilometri distanță, în orașul de coastă Cambrils, lovind pietoni și înjunghiind mortal o femeie.

Șase teroriști au fost împușcați mortal de poliție într-o podgorie de lângă Barcelona câteva zile mai târziu, iar alți doi membri au murit în urma exploziei unui atelier de bombe.

Citiți și:
Atentatele din Nisa şi Munchen au fost filmate de acelaşi jurnalist
Așa-zisele «atentate teroriste» sunt, de fapt, ritualuri oculte ale grupării satanice a așa-zișilor «Iluminați»

 

yogaesoteric
13 aprilie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More